Tags Posts tagged with "Consiliul"

Consiliul

Şedinţa Consiliului Judeţean Alba din ziua de 28 aprilie 2015 a durat mai mult decât oricare altă şedinţă din acest mandat: şedinţa a durat 31 de minute.

Este un record pentru consilierii judeţeni care votează de obicei pe bandă rulantă hotărârile – discutate, negociate anterior în comisiile de specialitate.

Şedinţa CJ Alba din 28 aprilie a avut 25 de puncte pe ordinea de zi, după care au urmat declaraţii făcute de Romul Popa şi Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba.

Albaiulianul Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta.

Valentin Jucan trage un semnal de alarmă privind starea financiară a audiovizualului româneasc.

Scrisoare deschisă:

„Domnului Klaus Iohannis, Preşedinte
Domnului Victor Ponta, Prim-ministru

București, 14 Aprilie 2015

Stimati domni,

Am convingerea că aveți toate datele referitoare la situația financiară în care se află majoritatea televiziunilor importante din România, fie ele generaliste sau axate pe știri și dezbateri.

Din punct de vedere legislativ sau a politicilor fiscale, dezvoltarea audiovizualului din România nu a beneficiat niciodată de sprijinul necesar din partea Executivului sau a Legislativului. Această lipsă de viziune și de reacție la aglomerarea spațiului în care televiziunile își desfășoară activitatea ne poziționează acum în situația de a constata incapacitatea acestora de a mai funcționa în spiritul a ceea ce înseamnă presă independentă. Piața de publicitate suferă transformări majore, o parte importantă fiind transferată în mediul on-line. Veniturile televiziunilor sunt tot mai mici iar goana după rating/ venituri creează programe care exhibă lipsa de moralitate și decență. Informarea corectă a publicului este, de prea mult timp, o normă aplicată în funcție de disponibilitatea „sursei” de finanțare a postului de televiziune.

Insolvența și falimentul unor televiziuni importante nu pot fi abordate precum ieșirea de pe piață a unor firme nesemnificative.

Consider că, deja, timpul se scurge în defavoarea posturilor de televiziune, existând riscul să ajungem în situația unui colaps audiovizual, încununat și de un faliment al postului public de televiziune — TVR.

În aceste condiții, proiectele majore ale României și dezbaterile publice necesare pentru consolidarea conștiinței colective în legătură cu reformarea statului vor fi fundamental afectate.

În calitate de garant al interesului public, membru al Consiliului National al Audiovizualului, vă propun un prim pas în sprijinul televiziunilor din România, înainte ca acestea să dispară sau să își piardă definitiv încrederea publicului. Proiectul de Ordonanță de urgență pe care îl supun atenției domniilor voastre reprezintă sprijinul asteptat de televiziuni.

Pentru alinierea României la normele Uniunii Europene, în sprijinul programului de trecere a televiziunilor la digitalizare, Guvernul va adopta o Ordonanță în care textul pe care vi-l propun poate fi inclus.

Dumneavoastră, domnule prim-ministru, puteți face primul pas spre salvarea televiziunilor.

Cu siguranță acestea vor reveni la normalitate, decență, respect pentru public, iar taxele și impozitele pe care acestea le datorează statului vor putea fi achitate.

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA”.

FOTO: cursdeguvernare.ro

foto: ghimpele.ro

Alegerile din 18 martie 2015 pentru noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia nu a avut cvorum. Drept urmare va avea loc un al doilea scrutin, în data de 23 martie.

În urma voturilor exprimate, rezultatele primului tur de alegeri pentru noul Consiliu Director al Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia sunt:

La primul tur de scrutin au fost înregistrate următoarele rezultate:

Pentru postul de preşedinte: Raluca Anca Adam (Măsurători terestre şi cadastru, anul III) – 6 voturi; Bogdan Alexandru Suciu (Informatică, anul I) – 9 voturi

Pentru postul de vicepreşedinte: Andreea Maria Bocşa (Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Engleză, anul II) – 15 voturi

Pentru postul de secretar: Adrian Vasile Ţendea (Electronică Aplicată, anul III) – 17 voturi.

Important: numărul de voturi anulate pentru preşedinte este 4, pentru vicepreşedinte – 4, iar pentru secretar – 2 voturi.

Preşedintele Raionului Ialoveni, Lilian Popescu, a participat joi, 12 martie 2015, la şedinţa Consiliului Judeţean Alba.

Lilian Popescu a mulţumit consilierilor judeţeni pentru finanţarea realizării unui muzeu în Raionul Ialoveni: „Vreau să vă mulţumesc în numele locuitorilor Raionului Ialoveni. Vă spun că nu ne oprim aici, o să avem şi alte proiecte împreună, pentru că suntem de acelaşi neam, acelaşi sânge. Trebuie să fim împreună indiferent de conjunctura prin care trecem acum”.

Preşedintele Raionului Ialoveni a fost însoţit de scretarul Raionului – Nicolae Mereacre şi şeful Direcţiei Finanţe a Raionului – Valeriu Racu.

Reamintim, consilierii judeţeni au decis în unanimitate alocare a 50.000 euro pentru finanţarea proiectului Resistematizarea şi amenajarea centrului expoziţional – Muzeul Ialoveni, propus de Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

Judeţul Alba şi Raionul Ialoveni au un parteneriat de colaborare semnat în 5 septembrie 2012, prin preşedinţii Ion Dumitrel şi Lilian Popescu.

În urma unei adrese trimise în ziua de 17 februarie 2015, Raionul Ialoveni solicita Consiliului Judeţean Alba „susţinerea financiară şi logistică pentru implementarea proiectului local, propus de administraţia raionului, care prevede amenajarea în oraşul Ialoveni a unui ansamblu muzeistic. Acest proiect prevede vernisarea şi expunerea unui număr impunător de exponate-file de istorie seculară a neamului românesc”.

Liberalul Gabriel Pleşa va fi investit oficial în funcţia de viceprimar al oraşului Alba Iulia.

Investirea noului viceprimar va avea loc în şedinţa extraordinară a CL Alba Iulia din data de 12 martie 2015 şi vine după ce majoritatea PDL-PNL din Consiliul Local a decis schimbarea din funcţie a viceprimarului PP-DD Dorin Şerdean.

Gabriel Pleşa este liderul consilierilor locali din fostul PNL în Consiliul Local Alba Iulia.

În acest mod noul PNL va avea la Alba Iulia cele 3 funcţii de conducere la Alba Iulia: primar (Mircea Hava) şi cei doi viceprimari (Paul Voicu şi Gabriel Pleşa).

Venind la conducerea Primăriei, Gabriel Pleşa va fi obligat să părăsească funcţia de director al SC Electrica Serv Alba Iulia – post pe care-l ocupase începând cu ianuarie 2013.

Până în urmă cu 2 şi jumătate preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a fost Adrian Năstase, fost premier, trimis de judecători la închisoare.

În acest moment sunt vehiculate mai multe nume care ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD: Valeriu Zgonea, Rovana Plumb, Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Constantin Niţă şi George Maior.

Rovana Plumb este vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

George Nechita este primarul Iaşului, dar şi vicepreşedinte al PSD.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, este unul din oamenii de încredere ai premierului PSD Victor Ponta.

Constantin Miţă este deputatul PSD de Brașov, Constantin Niţă, iar Marian Oprişan preşedinte al CJ Vrancea şi preşedinte al UNCJR.

George Maior este fostul director al SRI, fost senator PSD de Alba şi … naşul lui Ponta la a doua căsătorie.

Preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat că încă filiala nu a luat o decizie privind susţinerea unuia din candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.

Consiliul Naţional PSD va avea loc în perioada 20-21 martie 2015 la Sinaia.

În cea mai recentă şedinţă, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat alocarea sumei de 190.000 lei pentru bisericile din Alba Iulia şi localităţile aparţinătoare: 38 de parohii au primit câte 5.000 lei fiecare.

Este vorba de 25 biserici ortodoxe, 2 biserici greco-catolice, 3 parohii romano-catolice şi o biserică reformată. De asemenea aceeaşi sumă a fost alocată bisericilor ortodoxe din Partoş, Bărăbanţ, Miceşti, Pâclişa, Oarda de Jos şi Oarda de Sus.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia, vineri, 20 februarie 2015, consilierii au decis alocarea a 20.000 lei revistei de cultură „Discobolul” – care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România filiala Alba-Hunedoara (preşedinte: Aurel Pantea).

Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României (preşedinte: Ioan Pleşa) a solicitat 40.000 lei, dar consilierii au aprobat doar suma de 20.000 lei, sumă pentru activităţi în anul 2015.

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” filiala Alba (preşedinte de onoare: Emil Jurca) a solicitat 4.000 lei pentru acţiuni comemorative, simpozioane, depuneri de coroane şi tipărirea unui număr special al ziarului „Iancule Mare”.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook