Tags Posts tagged with "confiscat"

confiscat

Poliţiştii au confiscat 91 de metri cubi de material lemnos, în urma unui control la punctul de lucru al unei persoane autorizată să efectueze activităţi de prelucrare şi comercializare al materialului lemnos, din comuna Lupşa.

La data de 02.03.2016, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Alba, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa, jandarmi, lucrători ai Gărzi Forestiere Județene Alba și ai Ocolului Silvic Valea Arieșului, au desfăşurat, pe raza comunei Lupşa, o acţiune ce a vizat combaterea ilegalităţilor silvice.

Astfel, în urma verificării efectuate la punctul de lucru, din localitatea Muşca, al unei persoane fizice autorizate să efectueze activităţi de prelucrare şi comercializare a materialului lemnos, s-a constatat că aceasta deținea cantitatea de 91 de metri cubi de material lemnos, de esenţă răşinoasă, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă.

Faţă de Ş.C.I., a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 19 al.1 din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar cei 91 de metri cubi de material lemnos, deţinuţi ilegal, au fost confiscaţi.

foto: ziarulceahlaul.ro

Alţi 54 de metri cubi de material lemnos, au fost confiscaţi de poliţiştii din cadrul IPJ Alba, în urma unei acţiuni de verificare a transportatorilor, organizată în Sebeş.
La data de 11.06.2015, polițiști Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au organizat pe raza municipiului Sebeş, o acţiune de combatere a ilegalităţilor privind transportul materialului lemnos.

Cu ocazia acesteia acţiuni, pe strada Industriilor, a fost depistat un camion cu remorcă, condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din judeţul Mureş, încărcat cu 54,7 metri cubi de material lemnos, din specia molid.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că datele menţionate în documentele de însoţire a materialului lemnos, nu corespunderea, din punct de vedere cantitativ cu realitatea.
Şoferul camionului a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca şi măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

În cursul zilei de joi, polițiștii Postului de Poliţie Ighiu l-au depistat, pe DJ 107 H, pe raza localităţii Ighiu, pe B.L., de 28 de ani, din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vaslui, care transportat cu un autoturism, mai multe bunuri industriale (chei, truse de scule, cricuri, etc), pentru a le comercializa în mod ilegal. Din verificări a rezultat că în dimineaţa aceleiaşi zile, tânărul a oferit astfel de bunuri, spre vânzare, pe raza localităţii Bucerdea Vinoasă.

B.L. a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 1 lit. “b” din Legea 12/1990 privind comerţul, iar bunurile, în valoare de 4.540 lei au fost confiscate.

15 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Abrud, în urma unui apel prin 112, prin care se sesiza un posibil transport ilegal de material lemnos.

La data de 19 mai , poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe strada 1 Mai din oraş se află un camion din care descarcă lemne de foc, provenite din activităţi ilegale.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Ciuruleasa, nu deţinea documente legale pentru cei 15 metri cubi de material lemnos transportat, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării sale contravenţionale, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Activităţile de control, efectuate în baza Planului de Acţiune „Scutul Pădurii 2015”, au continuat în Alba.

77 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Baia de Arieş în urma unor controale efectuate în teren. Doi cetăţeni din comuna Lupşa sunt cercetaţi pentru tăiere fără drept de arbori.

La data de 12.05.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş împreună cu poliţişti ai Postului de Poliţie Lupşa şi lucrători ai Ocolului Silvic Valea Arieşului –Cîmpeni, au efectuat controale în fondul forestier naţional situat pe raza localităţii Muşca, comuna Lupşa.

Cu ocazia controlului a rezultat că dintr-o parcelă de pădure situată în locul numit Fălăstaie, au fost tăiaţi 52 de arbori, din specia molid, nemarcaţi. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că arborii au fost tăiaţi ilegal, în perioada 15.04 – 02.05.2015, de către Ş.I.C., de 27 de ani, din comuna Lupşa.

În locul respectiv, au fost identificaţi 45 de metri cubi de material lemnos, iar la domiciliul lui Ş.I.C. au fost găsiţi alţi 20 de metri cubi material lemnos, care se pare că provin din tăieri ilegale făcute în aceeaşi zonă.
Totodată, nu departe de locul primei constatări, poliţiştii au identificat un camion încărcat cu 12,4 metri cubi de material lemnos, care se pare că au fost tăiaţi ilegal, în perioada 05 -09.05.2015, de către P.D.G., de 26 de ani, din comuna Lupşa.

Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Cei 77 de metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate.

Poliţiştii Serviciilor Ordine Publică şi Investigare a Criminalității Economice împreună cu lucrători ai Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Cluj Napoca – I.S. Alba, au organizat pe raza municipiului Sebeş, o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor priind transportul materialului lemnos.
Cu această ocazie, pe strada Industriilor din Sebeş, a fost depistat un camion, încărcat cu 37,14 metri cubi material lemnos, iar după verificarea încărcăturii, s-a constatat că datele trecute în avizul de însoţire prezentat de şofer nu corespundeau cu realitatea.
Şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 43 de ani din Vatra Dornei, a fost sancţionat contravenţionaliar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

În cadrul acţiunii Scutul Pădurii, miercuri au oprit pentru control, pe D.N. 74 A, pe raza localităţii Cărpiniş, o autoutilitară cu remorcă, încărcată cu material lemnos şi care era condusă de P.C.V., de 34 de ani, din Cîmpeni.
Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu lucrători silvici, s-au constatat că menţiunile din documentele de însoţire a materialului lemnos nu corespundeau din punct de vedere cantitativ cu cantitatea de lemn efectiv transportată. În documente era trecută cantitatea de 21 metri cubi, iar în realitate autoutilitara era încărcată cu 35,9 metri cubi material lemnos.
Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a şoferului autoutilitarei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării.
Şi tot ieri, poliţiştii din Baia de Arieş, în timp ce acționau pe DN 75, pe raza localităţii Brăzeşti, l-au depistat pe C.D.M., de 33 de ani, din Tălmaciu, judeţul Sibiu, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 16,2 metri cubi material lemnos, ale cărei documente de însoţire erau completate necorespunzător.
Şoferul autoutilitarei a fost sancţionat contravențional,iar întreaga cantitate de material lemnos a fost reţinută în vederea confiscării.

În noaptea de luni, 16 februarie 2015, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu 33,4 mc material lemnos

Poliţiştii au constatat că respectiva cantitate de material lemnos (de esenţă fag) nu erau însoţită de documente legale de transport.

Autoutilitara era condusă de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Sebeş, care s-a ales cu o sancţiune contravenţională, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.

Foto: arhivă

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook