Tags Posts tagged with "concedii"

concedii

Utilizarea cardului de sănătate, care  trebuia să fie obligatorie din data de 1 august, se amână din nou. Este pentru a şasea oară când se întâmplă acest lucru. DEși Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţase că din 1 august cardul de sănătate va deveni obligatoriu fără nicio excepţie, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a anunţat că termenul a fost amânat.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat pentru Realitatea TV că fiind perioada concediilor s-a decis amânarea obligativităţii cardului de sănătate.

„În ultima lună, foarte puţine persoane s-au prezentat la casele de asigurări pentru a-şi lua cardul de sănătate. A crescut, în schimb, cererea pentru cardul european de sănătate. Ne-am gândit să nu îi lăsăm pe cetăţeni fără servicii medicale”, a afirmat preşedintele CNAS.

Conform acestuia, la nivel naţional, aproximativ 350.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate.

„Cardul este obligatoriu pentru cei care îl au”, a mai spus preşedintele Casei.

Vasile Ciurchea a mai afirmat că procentul de utilizare este extrem de mare: 75% din totalul serviciilor medicale acordate.

Întrebat dacă există o problemă cu asigurarea mentenanţei cardului de sănătate, preşedintele CNAS a afirmat că „nu este nicio problemă”.

„Asigurarea mentenaţie nu este o problemă. S-a organizat o licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni. Acea firmă în insolvenţă nu este în contractul cu CNAS”, a spus Vasile Ciurchea.

sursa: realitatea.net

Programul la ghişeele de primiri cereri ale Serviciului Paşapoarte din Alba Iulia se prelungeşte, până la data de 15 septembrie. Decizia a fost luată din cauza aglomerările care se creează în perioada estivală.

Solicitanţii care doresc să obţină documente de călătorie vor putea efectua demersurile necesare inclusiv sâmbăta între orele 8.00 – 14.00.

În data de 15 august nu se lucrează însă cu publicul, dat fiind faptul că este o zi liberă legală.

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor se achită la C.E.C. Bank şi sunt în cuantum de 292 lei pentru paşapoartele simple electronice cu valabilitate de 5 ani, 266 lei pentru cele electronice cu valabilitate de 3 ani şi 222 lei pentru paşapoartele simple temporare cu valabilitate de un an.

Persoanelor care doresc să aplice pentru obţinerea acestui tip de documente şi se recomandă să achite taxele mai sus menţionate cu o zi înainte întrucât C.E.C Bank nu lucrează cu publicul în zilele de sâmbătă.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook