Tags Posts tagged with "comedie"

comedie

Proiectul “Stagiunea cu Skepsis 2016” continuă cu o Comedie Neagră!

Grupul Skepsis vă prezintă spectacolul “Comedie Neagră” (1h.50min), după Peter Shaffer. Vineri, 19.02.2016, ora 19.00, vă aşteptăm la Casa de Cultură a Studenţilor la degustarea unei comedii negre, un spectacol în care soarta personajelor şi relaţiile dintre ele sunt influenţate de jocul dintre lumină şi întuneric, joc care transformă totul, complicând intrigi ţesute cu grijă, schimbând mizele, separând albul de negru şi silindu-i pe toţi să-şi arate, în mod paradoxal, adevărata faţă.

Biletele – 10 lei (pret intreg) si 5 lei (redus pentru elevi, studenti si pensionari) – se găsesc la Secretariatul casei de Cultură a Studenţilor începând de marţi, 16.02.2016, între orele 09.00 – 15-00.

Spectacolul este realizat în cadrul Proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016, desfăşurat de Asociaţia Grupul Skepsis în parteneriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Proiectul este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret, bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa la viaţa sa socioculturală. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian 15 spectacole de teatru şi divertisment şi de teatru de stradă cu specific medieval.

Luni, 20 aprilie 2015, la Alba Iulia poate fi văzut spectacolul „Avarul” de Moliere – inspirat de comedia antică a autorului latin Plautus, „Ulcica”.

Distribuţia îi reuneşte pe actorii Tudorel Filimon, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Vasile Filipescu, Oana-Gabriela Drăghici, Tomi Cristin, Jean Lemne, Florin Kevorkian, Anne Marie Zaharia, Răluca Bădoiu, Daniel Niţoi, Loredana Benga şi Mariangela Coldea.

Regia este semnată de Daniel Niţoi, scenografia – Simona Marcu, coregrafia – Izabela Bostan Kevorkian, Mădălina Mechenici, ilustraţia muzicală – George Marcu.

Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia (începând cu ora 19.00), preţul unui bilet fiind de 60 lei – sau 30 de lei pentru elevi.

Luni, 30 martie 2015, la Alba Iulia poate fi văzută comedia „Părinţi teribili”, un spectacol în regia Dianei Lupescu. Spectacolul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 19.00.

Din distribuţie fac parte actorii Magda Catone, Marius Bodochi, Diana Lupescu, Silviu Biriş, Cristina Florea/ Raluca Jugănaru.

Preţul unui bilet este 60 lei – pentru elevi 30 lei.

În 26 februarie 2015, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia poate fi văzut spectacolul „Take, Ianke şi Cadâr”, în regia lui Ovidiu Cosac.

Povestea este cunoscută, cu cei 3 prieteni (un evreu, un creştin şi un musulman) şi problemele de dragoste ale copiilor a doi dintre prietenii respectivi.

Pe scenă vor urca Petre Băcioiu, Gabriel Chirea, Stelian Roşian, Lucia Vanda Toma, Emanuel Petran, Bogdan Rădulescu, Diana Roşca.

Spectacolul de V.I. Popa este adus la Alba Iulia de Teatrul Naţional Cluj.

Preţul biletelor: 30 lei preţ întreg, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari.

Luna decembrie ne aduce şi în acest an întâlnirea cu teatrul din cadrul Serilor Skepsis.

Vineri, 5 decembrie 2014, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Studentilor va avea loc spectacolul de divertisment Decembrie DeVreme, care va include poezie, teatru, umor şi muzică folk – un specatcol ce lansează provocarea trecerii de la sensibilitate si meditaţie (prezentarea câtorva poeme din volumul BIBLICELE II, de Ioan Adrian Popa) la absurdul teatrului ionescian („Lacuna”, de Eugen Ionescu) la satiră cu Skepsis.

Prima seara este dedicată strângerii de fonduri pentru cazul elevului Ciprian Beniamin Clamba (Liceul de Arte „Regina Maria”), care are nevoie urgentă de o operaţie complicată.

Marţi, 9 decembrie 2014, ora 19.00, tot la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, se pune în scenă spectacolul de teatru „Comedia Neagră”, adaptare după Peter Shaffer.

Preţul biletelor: 10 lei preţ întreg, 5 lei redus pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor, începând de miercuri, între orele 09.00-16.00, sau la intrare.

Cele două spectacole marchează finalul Stagiunii cu Skepsis, cuprinzând zece spectacole de teatru şi divertisment în 2014: este vorba de piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment.

„Mulţumim partenerilor şi sponsorilor pentru importanta susţinere pe partea materială şi financiară a proiectului. Toate încasările din spectacole urmează a fi reinvestite în dezvoltarea necesarului tehnic al trupei şi în punerea în scenă de noi spectacole pentru a reedita proiectul şi anul viitor”, se arată într-un comunicat Skepsis.

Partenerii Serilor Skepsis sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud.

Teatrul clasic românesc revine la Alba Iulia. Mai exact I.L. Caragiale cu a sa piesă „O noapte furtunoasă”, în regia lui Emanuel Petran.

Este o producţie a Asociaţiei Culturale Teatrul ACUM din Cluj, care poate fi văzută miercuri, 26 noiembrie 2014, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Distribuţia spectacolului: Gabriel Chirea – Jupân Dumitrache, Dana Bonţidean – Veta, Ramona Atănăsoaie – Ziţa, Florin Suciu – Nae Ipingescu, Leo Viziteu – Chiriac, Lucian Rad – Rică Venturiano, Silviu Ruşti – Spiridon,

Preţul biletelor: 30 de lei sau pentru pensionari, elevi, studenţi – 15 lei.

incurca-i draceTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 7 martie, ora 19:00, comedia „Încurcă-i drace!” în regia lui Șerban Puiu. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Încurcă-i drace!” este o adaptare după piesa „Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a primit premiul Olivier – cea mai bună comedie a anului 2001. Decorat cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic în 2005, Ray Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori de comedie britanici, fiind deseori comparat cu Georges Feydeau, autorul piesei „Puricele în ureche”.

Producția Teatrului Național din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situație dintre cele mai neașteptate. Având la bază o rețetă aparent simplă, spectacolul regizat de Șerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim – plan, într-un joc plin de forță. „Încurcă-i drace! e un spectacol important pentru că l-am realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de când această generaţie de actori a terminat facultatea, iar eu le-am fost profesor. E un spectacol cu o însemnătate specială pentru noi şi prin care îi aniversăm pe aceşti actori valoroşi ai teatrul sibian şi românesc.” a declarat regizorul înainte de premiera spectacolului de la Sibiu, din 2012.

Acțiunea spectacolului se desfășoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, domnişoara Jane Worthington, deși ar trebui să participe la o sesiune parlamentară importantă. Opţiunea de a raporta acest incident managerului hotelului este abandonată din start, întrucât ar scoate la iveală relaţia „nepotrivită” dintre cei doi protagonişti. Lui Jane şi Richard nu le rămâne decât să se descurce singuri. Astfel, Richard apelează la ingeniosul său asistent George Pigden, iar cei trei încearcă să mute, să ascundă şi chiar să deghizeze „mortul”. Încercând să iasă din încurcătură, aceştia nu reuşesc decât să se afunde şi mai mult în urzeli. Totul se prăbuşeşte asemenea unui castel din cărţi de joc, când apare Ronnie, soţul gelos al doamnei Worthington, Pamela, soţia entuziastă a ministrului Willy, şi când „mortul” începe să prindă viaţă.

Accesul publicului la acest spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și online prin eventim.ro. Prețul unui bilet este de 40 de lei, respectiv 30 de lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Spectacolul are o durată de 1h40min și nu este recomandat tinerilor sub 12 ani.

sergiu-andrei-micSergiu şi Andrei pleacă în turneu în Ardeal. Pe lângă cele două stiluri diferite de stand-up comedy pe care le practică, Sergiu fiind singurul one-liner din ţară, iar Andrei fiind încă un moldovean din breaslă, aceştia vor şi cântă din melodiile cu care au împânzit şi cucerit youtube-ul.

Prima dintre ele a fost „Mică rugăminte”, iar după succesul răsunător al acesteia, au mai urmat „Minim cu usturoi”, în colaborare cu băieţii de la Club 99 – Teo, Vio şi Costel, „Unu-ntr-altu’”, „U.N.C.U.I.”, „Eco” – Imnul Hipsterului şi altele.

Biletele sunt 15 ron, rezervările se fac telefonic, iar detaliile turneului sunt următoarele:

Miercuri, 7 august, ora 21:30 – SIBIU – “”Vintage PUB” – Rezervări: 0757 881 881
Joi, 8 august, ora 21:00 – REGHIN – “”Dogma Club” – Rezervări: 0740 195 440
Vineri, 9 august, ora 20:00 – CLUJ – “”Casa Tiff” – Rezervări: 0753. 478. 893
Sâmbătă, 10 august, ora 21:30 – TG MUREŞ – ”Club SAGA” – Rezervări: 0757.342.700
Duminică, 11 august, ora 21:00 – ALBA IULIA – “Spaţiile RYMA” – Rezervări: 0744.152.748
Luni, 12 august, ora 21:00 – MEDIAŞ – “”City Hall Lounge” – Rezervări: 0744 323 122

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook