Tags Posts tagged with "Ciolos"

Ciolos

Vicepreședinte PSD: ‘Vom discuta despre o moțiune de cenzură’ – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

Vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, că subiectul depunerii unei moțiuni de cenzură va face obiectul unei discuții în partid.

„Nu este exclus sa depunem o astfel de motiune. Vom discuta la BPN (intalnirea liderilor centrali PSD) si cu aliatii nostri”, a declarat Andronescu la Antena 3.

Primul ministru Dacian Cioloș a pasat cartoful fierbinte care este alegerea primarilor din două tururi, forurilor legiuitoare, respectiv Senartului și Camerei Deputaților. După cum a declarat presei centrale, citind printre rânduri, decizia ar fi prea importantă pentru a fi tratată de executiv, astfel ca responsabilitatea trebuie să și-o asume legislativul.

Pe de altă parte, Vasile Blaga, co-președintele PNL a declarat că la Senat, se poate crea o majoritate pentru susținerea în plen a proiectului de lege înregistrat în Camera superioară referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 „Legea alegerii primarilor în două tururi este în Senat. Are votul pozitiv al Comisiei juridice. Să își parcurgă drumul și să ajungă în plen. (…) Am văzut o posibilă deschidere a UNPR din acest punct de vedere și eu cred că în Senat se va putea crea o majoritate în favoarea legii”, a declarat luni Vasile Blaga.

Jurnalistul Mihai Goțiu a publicat pe platforma romaniacurata.ro o analiză a relațiilor dintre Liviu Dragnea și Dacian Cioloș și care sunt posibilitățile de acțiune ale celor doi într-o analiză care poartă titlul Domnule Cioloș, oare aveți habar cât de slab e domnul Dragnea?, analiză pe care o redăm mai jos.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat pentru astăzi (luni) consultări cu partidele pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Operațiunea pare a fi, însă, mai degrabă, doar o testare a limitelor până la care partidele sunt dispuse să întindă coarda, că altfel opțiunile fiecărei formațiuni sunt cât se poate de clar exprimate. Iar din acest punct de vedere, îmi permit să afirm că Liviu Dragnea și PSD a blufează ordinar atunci când amenință cu un eventual boicot în cazul revenirii la două tururi.

Mai întâi trebuie precizat că nu ordonanța de urgență, ci asumarea răspunderii politice este arma pe care Dacian Cioloș o are la îndemână dacă într-adevăr dorește să schimbe legislația electorală. De o ordonanță de urgență Dragnea se poate dezice, și chiar dacă PSD nu va ajunge nici în această situație la boicot, poate face din schimbarea legii o temă electorală convenabilă (prin victimizare). Pe asumarea răspunderii, Dragnea și PSD vor fi obligați să ia o decizie înaintea alegerilor, situație în care există doar două variante: fie votează legea asumată de Guvern, fie o resping. Dacă o votează, ce mai boicotează Dragnea și ai lui? Legea pe care au votat-o? Desigur, PSD poate vota împotriva legii, dar căderea acesteia ar însemna, automat, și căderea Guvernului Cioloș, care și-a asumat răspunderea politică pe lege.

 

Mai multe puteți citi aici.

Alina Gorghiu, copreședinta PNL a anunțat că va cere primului ministru Dacian Cioloș să emită o ordonanță de urgență care să oblige organizarea a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor și presedinților de consilii județene. Acțiunea vine ca urmare a unei declarații a deputatei PNL Andreea Paul, care solicita acest lucru.

Conform site-ului stiripesurse.ro, Alina Gorghiu a precizat ca PNL este avantajat de alegerile intr-un singur tur, dar cu toate acestea doreste o competitie reala si alegeri din care sa rezulte un primar cat mai reprezentativ pentru comunitatea sa, care sa aiba un numar insemnat de voturi in spate, nu sa castige, prin absurd, cu un procent de 15%.

 

PSD rămâne piua întâi a guvernării. Pentru a arăta că s-au dezlipit de Guvernul Ponta, cu acordul lui Dacian Cioloș, social-democrații sub atenta coordonare a noului vicepremier Vasile Dâncu au mișcat strategic pioni importanți, se arată într-o știre publicată de site-ul stiripesurse.ro.

Astfel atotputernicul secretar general al Guvernul Ponta, discretul Ion Moraru a fost mutat pe un post de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, iar în locul său a fost adus Sorin Sergiu Chelmu, fost secretar general la Agricultură. Pe loc a rămas pe post de secretar de stat în aceeași Cancelarie a premierului și Andrei Rizoiu, mâna dreaptă a lui Ion Moraru.

Mai multe puteți citi aici.

Greselile Guvernului Ponta aruncate in curtea Guvernului Ciolos

SNFP-Organizatia Finante ataca in instanta taierea salariilor functionarilor din Finantele Publice

Va informam ca, prin articolul 63 din OUG nr. 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare din 29.10.2015, s-a hotarat ca, incepand cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, functionarii publici si personalul contractual din Ministerul Finantelor Publice – aparat propriu, Agentia Nationala de Administrare Fiscala – aparat propriu, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili sa beneficiaze de 25 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta, ceea ce reprezinta un drept social castigat.

Avand in vedere ca prevederea prin care s-a dispus marirea salariala a fost abrogata dupa numai 4 zile de la intrarea in vigoare, prin art. 10 al OUG nr. 51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, pentru a obtine in continuare drepturile salariale astfel cum au fost majorate, SNFP-Organizatia Finante Publice, a consultat specialisti din domeniul juridic, care au confirmat faptul ca abrogarea este neconstitutionala si nelegala. Aceasta procedura va fi derulata in fata instantelor judecatoresti precum si a Curtii Constitutionale din Romania.

In prezent urmarim realizarea si punerea in aplicare a unei strategii juridice pentru anularea prevederilor mentionate anterior prin care membrii nostri sunt prejudiciati, precum si castigarea drepturilor retroactive datei la care instantele de judecata vor da castig de cauza, pagubitilor.

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP), Organizatia Finante Publice, va intreprinde toate demersurile legale pentru o salarizare corecta a tuturor angajatilor sistemului institutional al Finantelor Publice, in functie de importanta si complexitatea muncii prestate, de riscurile si interdictiile la care sunt supusi, etc., uzitand de toate mijloacele sindicale legale in atingerea scopurilor si intereselor celor pe care ii reprezinta.

Liviu TOADER, lider national SNFP Finante Publice

foto: recolta.eu/mediafax.ro
foto: recolta.eu/mediafax.ro
foto: recolta.eu/mediafax.ro

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în judeţul Alba, în perioada 30 – 31 august, înaltul oficial european urmând să participe la mai multe dezbateri şi să viziteze, în Ciugud şi Şugag, proiecte care au beneficiat de finanţare FEADR în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Vineri, Dacian Cioloş se va întâlni cu preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ionel Dumitrel, şi cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Între orele 13 şi 15, comisarul european va lua parte la o dezbatere cu reprezentanţii a 23 de Grupuri de Acţiune Locală, unde se va discuta despre implementarea axei „LEADER 2007 – 2013″ şi rolul Grupurilor de Acţiune Locală în dezvoltarea rurală în perioada 2014 – 2020. Dezbaterea va avea loc la Căminul cultural din Drâmbar, comuna Ciugud.

Tot la Ciugud, Cioloş va vizita, vineri după-amiaza, mai multe proiecte care au beneficiat de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (staţia de epurare, infrastructura edilitară, microcentrala eoliană şi sistemul fotovoltaic de producere a curentului electric pentru iluminatul public, drumuri de exploatare asfaltate).

Sâmbătă, comisarul european are programată o vizită în comuna Şugag, unde, de asemenea, va vizita proiecte care au beneficiat de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (staţie de epurare şi canalizare menajeră, modernizarea Şcolii Generale Şugag, drumuri de acces la fondul forestier).

De la orele 17, Dacian Cioloş va lua parte sâmbătă, la Universitate, la dezbaterea „Identităţi locale – identitate europeană”, organizată în cadrul Festivalului Dilema Veche.

Marius Alexandru

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook