Tags Posts tagged with "ceata"

ceata

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, în judeţul Alba, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe DN1 Alba Iulia – Cluj-Napoca. Pe alocuri, vizibilitatea scade chiar sub 20 de metri! Fenomenul este prezent şi în judeţele Cluj şi Gorj.

 De asemenea, pentru zonele joase din judeţele Timiş, Arad şi Bihor, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ).

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

 

Mai multe judeţe din ţară sunt vizate de atenţionări de cod galben de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri.

Până la ora 11.00 sunt vizate, local, judeţele Mureș, Alba şi Sibiu, inclusiv drumurile naţionale, europene și autostrada; local zonele joase din judeţul Harghita, inclusiv drumurile naţionale și europene local în zonele joase din judeţul Brașov, inclusiv drumurile naţionale și europene; local zonele joase din judeţul Covasna, inclusiv drumurile naţionale și europene; local zonele joase din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, inclusiv municipiile Cluj-Napoca, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita şi drumurile naţionale şi europene aferente.

Meteorologii anunţă cod galben de ceață pentru aproape toată țara, valabil până la ora 14.00.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, local, în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Bacău și Vrancea inclusiv drumurile naționale și europene aferente se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m.

De asemenea, local, se va semnala același fenomen şi în județele Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj și Mehedinți, dar și în Alba, Sibiu, Cluj Mureș și Harghita.

Marţi, 20 ianuarie 2015, între orele 9.00 şi 12.00 judeţul Alba se află sub cod galben de ceaţă, anunţă INMH.

Local în judeţul Alba, inclusiv în municipiul Alba Iulia, pe drumurile naţionale şi europene, autostrada A3, vizibilitatea este redusă.

Situaţia este similară în cea mai mare parte a Transilvaniei.

Meteorologii au emis, marți, mai multe atenționări Cod Galben de ceață pentru 12 județe din Muntenia și Transilvania precum și drumurile naționale și europene din zonă, valabile până la ora 11,00.
Conform Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, în intervalul orar 8,00 — 11,00, local, în județul Olt inclusiv municipiul Slatina și Caracal, precum și drumurile naționale și europene aferente, se va semnala ceață, iar vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.
În următoarele trei ore, ceața va persista în județele Alba și Brașov, dar și pe drumurile naționale și europene, inclusiv în municipiul Alba Iulia și localitățile Sebeș și Făgăraș.
De asemenea, între orele 8,00 și 11,00, se va semnala ceață, dar și vizibilitate scăzută, în jumătatea de est a județului Cluj, inclusiv zona municipiului Cluj Napoca și Dej, dar și pe arii extinse în județele Teleorman și Giurgiu. Local va fi ceață și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași și Prahova, autostrada A3 și drumurile naționale și europene aferente.
Potrivit ANM, până la ora 10,00, se va semnala ceață pe arii extinse din județele Harghita și Covasna, drumurile naționale și europene, inclusiv municipiile Miercurea Ciuc și Toplița.
Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM-.
sursa: http://www.agerpres.ro/social/2014/11/04/anm-12-judete-din-muntenia-si-transilvania-sub-atentionare-cod-galben-de-ceata-08-31-32

În dimineaţa zilei de luni, 20 octombrie, în întreg judeţul este semnalată ceaţa, cu vizibilitate redusă pe şosele.

La Alba Iulia se înregistrează dimineaţa doar 5 grade Celsius. Vântul este calm, iar cerul invizibil. Presiunea este 993.8 mb, iar umezeala relativă 95 % – conform ANMH.

După ziua de 20 octombrie regimul termic care se va încadra limitelor normale pentru această regiune şi perioadă. În medie, nu se vor mai depăşi, ziua, 18 grade, iar noaptea, 5 grade.

Foto: enational.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook