Tags Posts tagged with "carti"

carti

ptămâna aceasta, Bibliobusul Consiliului Județean Alba va participa la două activități culturale, desfășurate la Războieni și Livezile.

Astfel, miercuri –  3 februarie – începând cu ora 12.30, Bibliobuzul Consiliului județean Alba se va deplasa la Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Aici micuților din Centru le vor fi dăruite jucării și cărți donate de  copiii de la Grădinițele Nr. 11 și 12 din Alba Iulia în cadrul Campaniei Consiliului județean Alba intitulată „Călătorim și dăruim.” Va fi organizat și un atelier de animație culturală în cadrul căruia copiii din Centru vor fi angrenați în activități de lectură publică și confecționare de semne de carte, felicitări și plicuri personalizate și embosate având ca tematică sărbătoarea românească a Dragobetelui.

Joi,  4 februarie, de la ora 09.00, Bibliobusul se va afla la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal din Livezile, unde va participa la un program cultural-artistic dedicat Dragobetelui. Și aici se vor organiza lecturi publice precum și un atelier creativ în cadrul căruia se vor confecționa felicitări, plicuri și semne de carte personalizate cu ocazia Dragobetelui. În plus, Bibliobusul va fi folosit și pentru diseminarea  materialelor promoționale din cadrul Proiectului „Promovare zonă turistică a Comunei Miraslău, județul Alba”, peoiect în care  comuna Livezile a participat ca partener.

Echipa Bibliobusului mulțumește, pe această cale,  tuturor copiilor, părinților și educatorilor care au participat la campania  „Călătorim și dăruim” a Consiliului Județean Alba, înțelegând că prin donațiile lor aduc zâmbete și fericire altor copii.

Compania Transavia, liderul pieței de carne de pui din România, demarează un nou proiect prin intermediul căruia va spijini dotarea unei biblioteci din sătucul Ponorel, Munții Apuseni.
Campania „Gătesc pentru o carte” a fost inițiată ca urmare a situației în care se află copiii din clasele primare și gimnaziale din această localitate. Dornici să deprindă cât mai multe cunoștințe, elevii se confruntă cu lipsa cărților, precum și a unui spațiu corespunzător de depozitare a acestora. De mai mulți ani, doamna Georgeta Pogan, o bibliotecară dintr-o cumună învecinată vine în sprijinul lor parcurgând o dată pe săptămână distanța de peste 7 km dus-întors, pe jos, cu cărți pregătite pentru cei peste 50 de elevi. În acest fel ea este alături de ei și îi ajută să aibă o bază de lecturi necesare pentru vârsta lor.
În România există multe zone defavorizate unde accesul la educație este dificil, de aceea compania Transavia și-a propus să continue proiectele dedicate susținerii educației și să aducă acum un ajutor real copiilor care locuiesc în satul Ponorel.
„Atunci când am aflat povestea copiilor din satul Ponorel și a doamnei bibliotecare am fost impresionați și nu am putut rămâne indiferenți. De-a lungul timpului ne-am propus să realizăm proiecte sustenabile, iar educația este o arie în care vrem să ne implicăm de fiecare dată. Vom dota biblioteca din sat cu toate cărțile necesare și sperăm să avem susținerea celor care apreciază și utilizează produsele noastre.”, au declarat reprezentanții companiei Transavia.
Deoarece Transavia activează în industria alimentară și oferă produse de cea mai bună calitate pentru o alimentație sănătoasă, și-a propus să implice în această campanie consumatorii, dar și pasionații de gătit, invitându-i să gătească și să împărtășească rețetele lor preferate cu carne de pui pe pagina de Facebook www.facebook.com/TransaviaToateCeleBune. Astfel, o rețetă gătită va fi echivalentul unei cărți donate copiilor din satul Ponorel, Munții Apuseni.
Campania “Gătesc pentru o carte” se va desfășura în perioada 18 noiembrie -2 decembrie 2015. Fotografiile cu rețetele gătite pot fi încărcate pe pagina de Facebook Transavia Toate Cele bune folosind htagul #gatescpentruocarte. Cei care se vor implica în acest proiect vor avea șansa de a câștiga cărți de bucate semnate de cunoscutul jurnalist și scriitor Radu Anton Roman.
Acestei cauze s-au alăturat și bloggeri cunoscuți în domeniul culinar, printre care Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro), Alice Ciobanu (Tarabucatelor.ro), precum și Amalia Oanță (Haisagatim.ro).
Pentru mai multe informații despre activitatea Transavia puteți accesa site-urile transavia.ro și fragedo.ro sau pagina de facebook, TransaviaToateCeleBune.
Despre Transavia
Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producție de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creștere din 7 județe – Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Harghita, Caraș-Severin și Timiș. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaționale, sub controlul autorităților sanitar-veterinare și de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincția de furnizor al Casei Regale a României. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, trei abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007 Avicola Brașov, unul dintre producătorii cu tradiție pe piața românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia dețin certificările FSSC 22000 (Food Safety Management System) și BRC ( British Retail Consortium). Cei aproape 25 de ani de activitate pe piața avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a Transavia ca lider de piață. Produsele Transavia sunt prezente pe piața internă în procent de 75 la sută, în marile lanțuri de retail, prin brandurile Fragedo și Papane. Transavia este prezentă și pe piața internațională, prin exporturile realizate în țările din Comunitatea Europeană, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.

Vineri, la Gârbova, județul Alba, a avut loc primul eveniment din cadrul campaniei „Hai să facem o bibliotecă”. Evenimentul s-a bucurat de prezența elevilor școlii din localitate, a cadrelor didactice, a donatorilor și a voluntarilor BiblioHigh, cât și de prezența autorităților locale.

„Prin intermediul campaniei, care s-a desfășurat exclusiv pe Facebook, s-au strâns aproximativ 1.800 de volume, care urmează să fie puse la dispoziția celor interesați, prin biblioteca școlii din Gârbova.

Programul pregătit de elevii din localitate a fost pregătit din suflet și a bucurat publicul din sală.

BiblioHigh mulțumește tuturor donatorilor, voluntarilor și tuturor celor prezenți la eveniment și vă așteaptă alături și pentru următoarele campanii!” au transmis organizatorii.

Vineri, 3 iulie 2015, la Gârbova, județul Alba va avea loc lansarea campaniei “Hai să facem o bibliotecă” printr-un prim eveniment, în vederea dotării cu cărți a bibliotecilor școlare din mediul rural. Acesta este organizat de o echipă de voluntari, și făcut public prin rețelele de socializare, precum și pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/457116574464062/ , denumit ”Hai să facem o bibliotecă!”

Cei care doresc să ia parte la acest eveniment pot dona cărțile la Gârbova în ziua evenimentului, sau până atunci, la unii dintre organizatori, unde până la această dată au fost donate deja peste 350 de cărți.

Întâlnirea va începe la ora 10.00, fiind inclus un program artistic, recitaluri de poezii și alte surprize pentru elevii din localitate și nu numai.

Echipa de voluntari este formată din următoarele persoane:

-          Titiana Morariu  inițiator și coordonator proiect

-          Cosmin Turean – voluntar și coordonator proiect

-          Elena Roșca – voluntar și coordonator proiect artistic

-          Cristea Sorina – voluntar și coordonator proiect Brașov-Sibiu

-          Liana Cioca – Profesor, Director Școala Generală Gârbova

-          Cristina Crăciun – Voluntar atelier artistic

Date de contact:

-          Titiana Morariu – E-mail: titianamaria3005@gmail.com

 – Tel: 00447506525690

-          Cosmin Turean – E-mail: tureancosmin@yahoo.com

   – Tel: 0749.088.485

- Sorina Cristea – E-mail: sorina_cris@yahoo.ro

  – Tel: 0753.410.573.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Cărţile îşi au destinul lor”, demers ce vizează promovarea activităţilor culturale diverse ca alternativă la consumul de droguri.
Obiectivul general al proiectului constă în generarea unor comportamente alternative la consumul de droguri prin organizarea, în perioada februarie-noiembrie 2015, a unor activităţi de networking (extinderea cercului social) în rândul populaţiei generale, aproximativ 250 de persoane, tineri şi adulţi cu vârste cuprinse între 15 şi 64 ani, din municipiul Alba Iulia care accesează serviciile Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.
În cadrul proiectului, vor avea loc: crearea unui club de lectură, organizarea unor sesiuni de lectură, a unor activităţi de prezentare având în primul rând tematica activităţii în desfăşurare, prevenirea consumului de droguri, regăsindu-se totodată în aceste expuneri teme legate în mod mai mult sau mai puţin direct de viaţa participanţilor, aniversări culturale, evenimente educative şi altele asemenea.
Participanţii la acest proiect îşi vor explica faptul că cei care au ajuns în diferite situaţii dificile, inclusiv legate de consumul şi abuzul de droguri este şi din cauza neştiinţei, şi implicit din nepăsare sau teribilism.
Activităţile din proiect sunt menite să reia, să întreţină şi să dezvolte deprinderile de lectură ale tinerilor. Aducând spre exemplicare opere literare, beneficiarii vor cunoaşte şi alte alternative de viaţă, faţă de cele cunoscute de ei până atunci.

Săptămâna trecută Tineretul Național Liberal a lansat proiectul “Suntem români, citim româneşte”, prin care vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale. Scopul principal este acela de a colecta cărți scrise în limba română (circa 20.000 de volume), cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la diverse comunități românești.
TNL Alba a înțeles importanța acestui demers și se implică puternic în implementarea cu succes a acestui nou proiect al Tineretului Național Liberal. Astfel, în cadrul acestui proiect, în lunile februarie și martie se va realiza o campanie de popularizare a proiectului și, în paralel, se vor încheia parteneriate cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care doresc să contribuie la colecta de cărți.
Oricine dorește să sprijine acest proiect poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze la sediul PNL Alba, str. Nicolae Titulescu nr. 28, unde va funcționa punctul de colectare a cărților. Colecta se va desfășura până în luna iunie, iar TNL Alba îi îndeamnă pe toți cei care știu cât de importantă este cartea pentru păstrarea ființei naționale a unui popor să nu uite de o vorbă veche care spune: “Nu vă debarasați de cărți, ci oferiți-le și altora care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți”.

Vineri, 23 ianuarie 2015, la Iași, a avut loc o nouă ședință a BPN TNL (prima din acest an). Printre subiectele aflate în dezbatere s-a aflat și necesitatea susținerii românilor din diaspora pentru ca aceștia să își păstreze ființa națională. Astfel, sâmbătă, 24 ianuarie, cu ocazia celebrării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, Tineretul Național Liberal a lansat proiectul „Suntem români, citim româneşte”. Prin acest demers, TNL vrea să răspundă nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale.

În cadrul acestui proiect, în perioada 1 februarie – 1 martie a.c., Tineretul Naţional Liberal va încheia parteneriate de colaborare cu organizaţii din societatea civilă şi edituri din România, care doresc să contribuie la prezervarea identităţii comunităţilor româneşti din afara graniţelor. Din luna martie şi până în luna iunie a acestui an, se vor strânge, prin acţiuni coordonate în 8 centre regionale de colectare, aproximativ 20.000 de volume scrise în limba română.

Proiectul se bazează pe ideea că într-o Europă unită, timpul xenofobiei şi al discriminărilor etnice a apus, iar prin acest demers se dorește o sprijinire puternică a comunităţilor româneşti din afara graniţelor ţării. TNL consideră că este nevoie să fie „umplut un gol” în ceea ce privește nevoia românilor din diaspora de a beneficia de cărți în limba română. Sunt numeroase comunităţi istorice româneşti în afara graniţelor ţării care, în ciuda tuturor dificultăţilor, au reuşit să îşi păstreze identitatea culturală şi lingvistică, iar ele trebuie susținute în continuare.

Prin acest nou proiect, TNL își propune să se adreseze unui număr cât mai mare de români de peste hotare, în special din diaspora istorică, şi să le transmită un mesaj important: că România se gândește la ei şi nu i-a uitat. Totodată, Tineretul Naţional Liberal îşi propune ca acest proiect să fie primul dintr-o serie de iniţiative ale anului 2015, menite să întărească legăturile cu comunităţile româneşti din afara ţării.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, coordonator T Comunică–TNL Alba

Foto: ziarulmetropolis.ro

Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Alba-Hunedoara, vă invită joi, 27 noiembrie 2014, ora 18,00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia pentru a fi Împreună – oameni, fapte, cărți, la cafeneaua noastră culturală.

Vă oferim un program bogat, cu aniversări: DOINA DREGHICIU, IOSIF FIȚ, VALER MOGA și IOSIF ZOICA, cu lansări de carte și sesiuni de autografe din partea autorilor, în prezența editorilor: TITU POPESCU, „Întâmplări sentimentale” (Editura Ecou Transilvan Cluj-Napoca, editor Nadia Fărcaș) și VALI ȘERBAN, „Istoria unui vis” (editura Eikon Cluj-Napoca) și, evident, un recital muzical susținut de VALI ȘERBAN și invitatul său SILVAN STÂNCEL.

Invitatul și aniversatul de onoare al cafenelei este poetul și scriitorul ION BRAD, moment aniversar însoțit de două lansări de carte: ION BRAD, ILIE RAD, „Dialoguri epistolare săptămânale” (editura Eikon Cluj-Napoca ) și Periodicul Cultural „Acasă”. Lansările de carte vor fi prezentate de Mioara Pop, directorul bibliotecii județene, scriitorul Ilie Rad și editorul Vasile Dâncu.

Cristina Smadea, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook