Tags Posts tagged with "carte"

carte

par ingrijitCă e scurt, lung, mediu sau într-o multitudine de culori şi nuanțe, părul se remarcă printr-un singur lucru: frumusețe. Un păr strălucitor şi cu volum este visul femeilor de pretutindeni și chiar și al bărbaților.

Încă din antichitate podoaba capilară (după cum îi spune și ‚numele’) era considerată o mândrie a celui care o purta, o dovadă a poziţiei în societate. Femeile aveau, din cele mai vechi timpuri, devărate ritualuri de îngrijire a părului și de înfrumusețare a acestuia. Părul era considerat un simbol al eleganței, feminității și viței nobile.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în vremurile noastre. Însă, ca orice epocă modernă, astăzi există foarte multe tendinţe de styling, nu tocmai sănătoase pentru podoapa noastră capilară. De la uscatul părului, la placa pentru păr sau sutele de vopseluri, care mai de care mai îndrăznețe, toate au efect de stilizare imediat însă vin și cu un preț: sănătatea acestuia. Chiar dacă părul arată bine imediat după vizita la salon, ținând cont că nu îl poţi coafa în fiecare zi, vrei să ai la îndemână și o soluție pentru ‚acasă’.

Keratina – secretul unui păr superb

Poate nu știai, însă Keratina este o proteină fibroasă din care părul este compus. Atunci când părul este coafat în exces și expus la factorii externi (soare, apă sărată, vopsire), particularitățile keratinei dispar, astfel încât părul devine lipsit de vitalitate și dificil de aranjat. Keratina conține aminoacizi bogați în sulf, metionină și cistină, care fac firele de păr mai rezistente.

Dacă vrei să ai un păr sănătos și să-i asiguri o protecție pe temen lung, ia în calcul folosirea consecventă a unor produse special dedicate acestui tip de îngrijire.

Șamponul cu biokeratină Herbagen, alături de loțiunea reparatoare cu biokeratină reprezintă setul complet care n-ar trebui să lipsească din dotarea niciunei femei. Șamponul Herbagen este conceput după o formulă specială, cu pH-ul apropiat de cel al pielii, conține biokeratină și are nenumărate proprietăți nutritive și restructurante. Iar loțiunea Herbagen conține biokeratina de origine naturală care ajută la refacerea firului de păr. Folosită constant, loțiunea îmbracă firul de păr într-un film proteic aderent care repara firele deterioarate, si confera volum .

Dacă folosești concomitent șamponul și loțiunea cu biokeratină, părul tău va deveni mai sănătos și mai frumos pe zi ce trece. Totuși, ca un sfat de care trebuie să ții cont pe termen lung: încearcă să folosești placa pentru păr sau aranjatul termic cât mai rar cu putință.

Romanul “Spectre in labirintul uitarii”, format din patru volume, va fi lansat marți, 8 septembrie, la Bioserica greco-catolică din Aiud, începând cu orele 11.00. La evenimentul care va fi deschis de Felicia Colda, va participa si Ilderim Rebreanu, nepot de frate al marelui scriitor Liviu Rebreanu.
”Gândul de-a scrie, odată şi odată, un roman al familiei Rebreanu, mi-a venit la începutul anilor ’80. Prin ’82 sau ’83.
Pe atunci, încă trăia tatăl meu, Tiberiu Rebreanu, deplin cunoscător al celor ce se petrecuseră, de-a lungul anilor, în cadrul numerosului clan din care făcea parte. I-am împărtăşit acea idee, însă s-a arătat destul de sceptic în privinţa punerii ei în practică, fapt care mi-a mai atenuat elanul „creator”. Dacă nu reuşise el, cum puteam duce eu la bun sfârşit o asemenea temerară încercare? Am povestit mult, împreună, aşa aflând unele amănunte – reţinute de memorie – care mi-au fost de un real ajutor mai târziu. Pe moment, planul a fost abandonat, sau, mai bine spus, amânat.
În iarna anului 1985, aflându-ne amândoi la Bucureşti, invitaţi la festivităţile care au avut loc cu ocazia centenarului naşterii lui Liviu Rebreanu, într-o discuţie purtată la sediul Uniunii Scriitorilor, Nicu Filip, jurisconsultul acesteia şi al Fondului Literar al U. S., mi-a spus: „Domnule Ilderim, cred totuşi că dumneata ar trebui să scrii un roman al familiei Rebreanu, cu tot ce s-a întâmplat în sânul acestei familii. Ar avea un mare succes. Dar ceva amplu, cu amănunte neştiute de cei din afara cadrului familial…”Am zâmbit, cam amar: „Am intenţionat să fac asta, dar dacă tatălui meu nu i se permite editarea unor volume memorialistice, credeţi că eu am vreo şansă?

Las cititorilor plăcerea de-a judeca valoarea şi calităţile romanului – câte sunt – amintindu-le totodată că pătrund într-o lume doar superficial prezentată de alţii, care nu aveau de unde să ştie anecdotica de familie – în majoritatea ei, inedită – ce dă un farmec aparte acestei lucrări pe care o consider a fi esenţială pentru deplina cunoaştere a celor din familia Rebreanu” a declarat Ilderim Rebreanu, autorul celor patru volume.

ILDERIM REBREANU

Romanul “Spectre in labirintul uitarii”, de Ilderim Rebreanu, nepotul de frate al lui Liviu Rebreanu, este cea mai recenta aparitie a Editurii ZIP si a fost promovat de Asociatia Culturala Adsum si Editura ZIP.

Cetățenii din Sebeș sunt așteptați joi în fața Casei de Cultură „Lucian Blaga” să doneze o carte pentru românii plecați în străinătate. Campania „Suntem români, citim românește” se desfășoară încă din luna mai și se va termina abia în luna august.

Colectarea de cărți pentru românii din diaspora începe la ora 11.00 și și va dura până la ora 16.00.

„Din ce în ce mai multe persoane care au optat pentru un loc de muncă în străinătate aleg să se mute împreună cu întreaga familie în altă țară. Mulți copii din comunitățile de români din diaspora urmează cursurile școlilor din țările în care se află și învață limba și cultura țărilor respective. Astfel, aceștia pierd contactul cu limba natală și cultura românească.

Tineretul Național Liberal lansează proiectul „Suntem români, citim românește”, prin care se va organiza o colectă de carte la nivel național, în perioada 9 mai – 7 august. Cărțile strânse vor fi trimise tinerilor români din diaspora. Îi vom susține pe tinerii români din străinătate pentru a nu pierde contactul cu limba natală, crescând, pe această cale, șansele ca ei să revină acasă.

Ajută-i pe românii plecați din țară să nu piardă contactul cu limba și cultura românească! Donează o carte și noi o vom trimite în diaspora. Vă așteptăm joi și vineri între orele 11-16, în fața Casei de Cultură ”Lucian Blaga” din Municipiul Sebes pentru a dona o carte”, a transmis organizația TNL Alba.

Activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba cu prilejul aniversării celor 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, au continuat şi în perioada 20 – 23 martie.

Astfel, vineri 20 martie, șaisprezece echipe de fotbal din cadrul Inspectoratului de Politie Judeţean Alba s-au confruntat pe terenurile de fotbal ale unei baze sportive din Alba Iulia, pentru trofeul Cupa Poliţiei 2015.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Poliției municipiului Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipa Poliției orașului Ocna Mureș, locul III a fost ocupat de “Inter City” echipa Serviciului Județean a Poliției Transporturi Alba, iar pe locul IV s-a clasat “Frauda”, echipa Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.
Cel mai bun portar a fost desemnat Maria Florin din cadrul echipei Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cel mai bun jucător a fost desemnat Sârbu Andrei iar golgeterul campionatului a fost Trif Radu ambii din echipa Poliției municipiului Alba Iulia.

Diploma “fair play” a fost atribuită echipei „Criminaliștii” iar cea mai spectaculoasă echipă a fost desemnată echipa „Old Boys” care a avut în componența sa pe Brumaru Florian – cel mai vârstnic jucător.

Și pe această cale, organizatorii, adresează mulțumiri tuturor celor care au participat la această competiție, precum și Asociației Județene de Arbitraj Alba, Centrului Medical Județean Alba și gazdei Adrian Himcinschi.

Luni 23 martie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au vizitat Aşezământul Social „ Sfântul Vasile cel Mare şi casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii” din Alba Iulia.

Copiilor le-au fost oferite cărţi, rechizite, jucării, hăinuţe şi dulciuri, colectate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi ai Secţiilor de Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi Galda de Jos. Poliţiştii le-au vorbit copiilor despre însemnătatea zilei de 25 Martie, când se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, despre profesia de poliţişti şi nu în ultimul rând despre măsurile de protecţie pe care ar trebui să le adopte, pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

„Reamintim faptul că, în contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 193 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.
Astfel, marţi 24 martie, începând cu ora 10.30, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, când toţi doritorii vor avea posibilitatea să viziteze instituţia.
La ora 11.00 este planificat un exercițiu demonstrativ ce se va desfășura în faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
În aceeaşi zi, începând cu ora 14.00, în Poligonul Miceşti, va avea loc turneul de tir la care vor participa poliţişti din structurile inspectoratului dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, instituţii de colaborare şi jurnalişti.
Miercuri, 25 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi făcute avansările în gradul profesional următor” au declarat reprezentanţii IPJ ALBA.

18

23 golgeter Trif Radu AI

24A cel mai bun jucator SIRBU Adrian AI

36a Locul 4 FraudA

37a Locul III Inter City

38a Locul II Ocna Mures

39a Locul I Alba Iulia

42

panorama

??????????

??????????

??????????

??????????

??????????

Vineri, 20 martie 2015, ora 14:00, la Biblioteca Battyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naționale a României, va avea loc lansarea volumului Biblioteca Batthyaneum la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cartea-catalog a lui Varjú Elemér, adnotată şi comentată, a apărut la Editura Bibliotecii Naționale a României în 2014.

Prezintă: Claudia Şerbănuţă – Managerul Bibliotecii Naţionale, prof. univ. dr. Iacob Mârza – Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Anamaria Grigoruţ – Consilier ştiinţific, Consiliul Judeţean Alba Iulia, dr. Doina Hendre Biro, coordonatorul volumului şi autorul postfeţei.

Biblioteca Batthyaneum la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cartea-catalog a lui Varjú Elemér, adnotată şi comentată este al treilea volum din seria BATTHYANEUM, coordonată de dr. Doina Hendre Biro (primul, Batthyaneum: omagiu fondatorului Ignatius Sallesius de Batthyan (1741-1798), a apărut în 2011, cel de-al doilea, Descoperirile arheologice din Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia (1907-1914): publicate în 1918 de Pósta Béla, în 2013).
Tradus din maghiară de Mihai Kovács, volumul valorifică studii publicate în secolul al XIX-lea de Varjú Elemér (apărute în mai multe fascicule în 1899, cu titlul A gyulafehérvári Batthyány-könyvtár, în prestigioasa revistă Magyar Könyvszemle) şi completează, printr-o amplă postfaţă, rezultatele cercetărilor de ultimă oră privitoare la istoria Bibliotecii Batthyaneum; oferă importante referinţe despre viaţa şi opera fondatorului bibliotecii, episcopul conte Ignàc Batthyàny, despre istoria colecţiilor deținute (istorie reconstituită inclusiv prin confruntarea celor două cataloage de manuscrise şi incunabule realizate de autor).
Ediția de față reproduce pentru prima dată glosele marginale ale lui Varjú Elemér, prezente pe singurul exemplar conservat în Biblioteca Batthyaneum.

La realizarea volumului, apărut cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba Iulia, în cadrul proiectului Nobleţe prin cultură, au colaborat benevol: prof. univ. dr. Iacob Mârza – care semnează Cuvântul înainte, Alexandru Mihai Budeş – autorul copertei, Róbert Donát Fabian şi Anna Maria Veres – care au realizat tehnoredactarea şi procesarea imaginilor.

Bibliolog, muzeograf, bibliotecar și istoric, doctor în filosofie al Universității din Budapesta (1897), membru al Academiei de Științe (din 1916), vicepreședinte al Societății de Heraldică și Genealogie (din 1927), Varjú Elemér (1873-1945) a fost, conform notei biografice oferite de volum, bibliotecar al Bibliotecii Muzeului Național de Istorie din Budapesta (1898-1909); director al Muzeului din Košice (1909-1913), director al Muzeului Național de Istorie și Arheologie din Budapesta (1913-1933).

În 1898 a identificat și descifrat, în Biblioteca Batthyaneum, manuscrisul Glosele de la Alba Iulia (sec. XIV), important monument de limbă maghiară.

sursa: www.bibnat.ro

Luni, 9 martie 2015, ora 16.00, la Aiud are loc evenimentul Sărbătoarea Primăverii, eveniment organizat de Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Inter-art Aiud, Primăria şi Consiliul Local Aiud.

Evenimentul „Sărbătoarea Primăverii – poezia în dialog” are un program divers, dedicat poeziei şi muzicii.

Programul zilei:

Lansarea cărţii semnate de Aurel Pantea: „O înserare nepământeană” – Editura Arhipelag XXI, 2014

Lansarea cărţii semnate de Anda Comşa-Chiş (şi lectură publică): „În cealaltă parte a oraşului” – Editura Etnous, 2014

Expoziţie de grafică Andrei Bakó

Expoziţie internaţională de artă Inter-Art

Recital de muzică Marius Moga

Moderatorul întâlnirii este Ioan Hădărig, directorul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”.

Albaiulianul Silvan Stâncel, poet şi cantautor, a publicat în luna februarie a acestui an, la Editura Libris Editorial, primul său volum de versuri intitulat „Incredibil.Iubesc”.

Lansarea oficială va avea loc în data de 21 martie 2015, ora 15.30, la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov, organizat la Brașov Business Park.

Cartea conține peste 60 de poezii într-o formulă originală.

Silvan Stâncel mărturiseşte: „Volumul este capătul a 36 de ani de trăire, experiență și analiză personală asupra celei mai importante forțe care definește umanitatea… iubirea. Inițial nu mi-am propus să scriu într-un mod programat. Cartea s-a născut firesc, am simțit nevoia să spun anumite lucruri… și le-am spus cu responsabilitate, gândindu-mă mereu la public, la oameni, la intimitatea și initimitățile fiecăruia dintre noi. Anul trecut am postat on-line câteva poezii iar mesajele puternice de încurajare m-au făcut să mă gândesc serios la tipărire. Tot anul trecut propunerea de a publica, venită din partea Libris Editorial, m-a determinat definitiv să-mi asum apariția volumului. Le mulțumesc pe această cale pentru întreg profesionalismul. Mulțumesc totodată celor care m-au încurajat, susținut și în mod special, în egală măsură, domnului Virgil Oniță, doamnei Dana Anghelescu, echipei Libris Editorial, scriitorului și criticului literar Aurel Pantea, scriitorului Doru Munteanu, artistului Nicu Alifantis, doamnei Anca Iacob și tatălui meu!”

Silvan Stâncel s-a născut la 2 iulie 1978; este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză. Primele versuri au fost scrise în perioada studenției, câștigând premii la mai multe concursuri literare. În calitate de traducător autorizat pe limbile germană și franceză, a tradus literatură de specialitate. Este totodată chitarist, compozitor, textier, interpret, câștigând cu propriile piese mai multe trofee la festivaluri naționale de muzică. În 2006 a câştigat aproape toate consursurile feestivalurilor de folk din ţară. De asemenea este fondator și organizator al taberei de chitară Acustic Live Music Camp.

Interes mare la lansarea cărţii de proză semnată de poetul Dumitru Mălin: „Dincolo de fag era Fagul Împăratului”, apărut în 2014 la Editura Tipo Moldova de la Iaşi.

Cartea conţine o serie de poveşti, istorisiri din copilărie şi din tinereţea autorului născut aproape de Fagul Împăratului, la Baia de Arieş… Este o combinaţie de confesiune şi amintiri, povestite cu o francheţe pe care pe unii îi poate şoca. Este un volum ne aduce aminte de Nică lui ştefan a Petrii.

Volumul a fost prezentat de Aurel Ştefanachi, directorul TipoMoldova (poet şi prozator şi el) şi Mioara Pop – directorul Bibliotecii Judeţene Alba.

Printre cei prezenţi i-am văzut pe scriitorii Ioan Popa, Gheorghe Dancilă, Ioan Adrian Popa, Ştefan Dinică, Mircea Stâncel, Virgil Şerbu Cisteianu, Diana Câmpan, Monica Grosu… De asemenea foarte mulţi profesori de la şcolile din Alba, inclusiv inspectorul şcolar general, Dorin Sandea, Daniel Breaz – rectorul Universităţii Alba Iulia, deputatul Călin Potor.

Întâlnirea a fost condimentată cu momente muzicale oferite de Victor Geogean – acordeon, folkistul Claudiu Voic, cantautorul Daniel Avram şi Şcoala de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia.

Pentru că peste puţin timp Dumitru Mălin împlineşte o frumoasă vârstă îi spunem „La Mulţi Ani”! Şi aşteptăm viitorul volum de confesiuni (povestiri, amintiri): „Nonoc”, care este partea a doua a volumului de faţă.

 

Dumitru Malin 2 Dumitru Malin 3 Dumitru Malin 4 Dumitru malin 7 Dumitru Malin 5 Dumitru malin 6

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook