Tags Posts tagged with "caravana"

caravana

25446208_1476611379123394_3962856033017042973_nÎn luna decembrie Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru cititori: ultimele ediții din acest an ale proiectelor ,,Cafeneaua culturală aniversară” și ,,Caravana literară a scriitorilor în școli” avându-l ca invitat special pe scriitorul și cantautorul Adrian Sărmășan.

Rolul unei biblioteci publice într-o comunitate este și acela de a păstra vie în rândul membrilor comunității opera unor personalități culturale contemporane care au ajuns la vârsta la care se poate spune pe bună dreptate că au contribuit în mod esențial la îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Pornind de la acest obiectiv, luni 18 decembrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, ultima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare.

În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, personalităților culturale născute în luna decembrie.

Aceștia sunt: Ioan Bocșa, Iosif Fiț, Vasile Remete și Angela Târziu.

Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și reprezentanți ai administrației locale.

Momentele artistice din cadrul evenimentului vor fi susținute de pianista Diana Dava Barb și de cantautorul Adrian Sărmășan, care va fi prezent la Alba Iulia și la ultima ediție a proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școala”.

Caravană va poposi în data de 17 decembrie 2017 în mijlocul elevilor de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Alături de Adrian Sărmășan vor mai fi prezenți la colegiul militar scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Daniela Floroian.

Proiectele fac parte din Programul minimal 2017 al instituției 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Carvana literară a scriitorilor în școală.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Vor oferi cadouri simbolice fiecărui sărbătorit, Compania Jidvei și magazinul Selgros, cărora le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.

Caravana care aduce CULTURA la tine acasa

Caravana Culturala Inspire ajunge la Aiud în data de 23 august.

Vara asta iti insufletim serile caniculare cu filme, carti, oportunitati de angajare si multe alte surprize! Lasa-te furat de lumea fascinanta a culturii, chiar la tine in oras, cu Caravana Culturala, un proiect marca Inspire Group.

Pe 12 August incepem a doua editie a proiectului national, Caravana Culturala de film si carte din Romania, un eveniment care se va desfasura in 19 orase mici si mijlocii din Romania si care va aduce mai aproape de familia ta artistii, autorii si titlurile preferate.

Dam startul in Focsani (12 August) si continuam in Vaslui (13 August), Botosani(14 August), Dorohoi (15 August) si Falticeni (16 August). Ca sa afli cand ajungem si la tine in oras, te invitam pe site-ul nostru: http://caravanaculturala.inspiregroup.ro/.

In fiecare seara vei avea ocazia sa vizionezi un film de colectie pe marele ecran si sa castigi premii oferite de partenerii proiectului: Pur, Persil, Aqua Carpatica, Telekom, Farmec, Epson, Nestle, Nemira, Provident si Faurecia.

In cadrul evenimentului companiile participante iti vor prezenta oferta de job-uri disponibile pentru tine si te invita sa participi la activitatile interactive desfasurate la standurile lor.

Ia-ti prietenii, familia, copiii si bunicii si fii prezent la cel mai mare eveniment din orasul tau!

Daca vrei sa faci cunostinta cu noi inainte de eveniment si sa ne mai pui intrebari, te asteptam pe pagina de facebook a Caravanei: https://www.facebook.com/CaravanaCulturalaInspire

Periuțe de dinți noi oferite gratuit în schimbul celor uzate, duminică, 7 iunie 2015, de la ora 10:00, în Parcul Unirii

Pe lângă această acțiune, pe parcursul acestui an, românii beneficiază de consultații stomatologice și detartraje gratuite în cadrul cabinetelor înscrise în campanie; lista este disponibilă pe www.zambesteromania.ro;

• ”Rabla pentru Periuța Ta” și consultațiile stomatologice gratuite fac parte din campania pentru o mai bună sănătate orală Zâmbește România, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv;
• Un român folosește, în medie, aceeași periuță de dinți timp de 1,5 ani2, deși medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți o dată la 3 luni. În mediul rural, românii își schimbă periuța o dată la 10 ani.

Duminică, 7 iunie, caravana “Rabla pentru Periuța Ta” ajunge în Alba-Iulia. Începând cu ora 10:00, toți cei care vin în Parcul Unirii cu vechea periuță de dinți, la cortul special amenajat, vor primi gratuit în schimbul ei una nouă*, alături de un cupon de reducere de 20% pentru pasta de dinți preferată, la alegere din gamele Sensodyne, Aquafresh sau Paradontax. Cupoanele sunt valabile în rețelele magazinelor Cora și DM și în lanțurile de farmacii Catena, Centrofarm, DONA, HelpNet, SensiBlu, Ropharma (în toate punctele de lucru ale acestora din România), în perioada 16 Mai 2015 – 31 Decembrie 2015. Mai mult, participanții pot aduce și periuțele uzate ale familiei (maxim 3 periuțe) pentru a primi altele noi în schimb.

Specialiști în sănătatea orală vor fi prezenți la standul caravanei pentru a oferi sfaturi personalizate celor interesați.

În perioada 4-12 mai 2015, Centrul Raţiu pentru Democraţie, în parteneriat cu Fundaţia Pro Munţii Apuseni, a realizat caravana naţională „Liceeni pentru Comunitate”. 500 de elevi din 22 de licee din Turda, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Alba Iulia, Câmpeni, Zalău, Sighişoara, Bucureşti, Iaşi, Paşcani, Petroşani, Câmpia Turzii, Miercurea Ciuc au dezvoltat planuri de campanii de advocacy asupra problemelor relevante din comunităţile lor. Printre cele mai interesante iniţiative civice propuse de elevi, putem enumera: introducerea postului de interpret în limbajul mimico-gestual în fiecare clasă din şcolile pentru deficienţi de auz (Liceul pentru Deficienţi de Auz, Cluj-Napoca); dezvoltarea unui centru de excelenţă dedicat elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură şi tinerilor talentaţi din Oradea (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Oradea); facilitarea accesului tinerilor la piaţa forţei de muncă Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Alba Iulia); ecologizarea malului Târnavei (Liceul Tehnologic Nr 2, Sighişoara).
Campaniile de advocacy urmează să fie implementate de elevi, în colaborare cu profesori, lucrători de tineret şi reprezentanţii administraţiilor publice locale, în lunile iunie-iulie. Aceste activităţi fac parte din proiectul „Cetăţenie Activă prin Participarea Tinerilor”, al cărui scop constă în creşterea nivelului de participare civică şi cetăţenie activă a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, atât prin implicarea a 500 de elevi, 24 de profesori şi 12 lucrători de tineret, din cel puţin 12 oraşe din România, în dezvoltarea şi implementarea de campanii de advocacy pe probleme identificate în comunităţile lor, cât şi prin creşterea oportunităţilor de dialog structurat între elevi şi autorităţile publice locale. Proiectul este implementat în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015 şi este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, dar și ai altor organisme regionale, vor prezenta, miercuri 22 aprilie 2015, în Sala de conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020. Seria acestor evenimente va continua până la sfârșitul lunii aprilie la Târgu Mureș și Sibiu, deoarece aceste întâlniri de lucru au fost pregătite pentru fiecare din județele Regiunii Centru.

Suita acestor evenimente a fost concepută de ADR Centru pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020. În cadrul Ședinței ordinare a CDR Centru din data de 18.03.2015, desfășurată la Brașov, a fost analizată oportunitatea derulării unor seminarii de informare a potențialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanțabile în perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord în unanimitate că această propunere vine în întâmpinarea nevoilor potențialilor beneficiari de fonduri. ADR Centru va organiza aceste seminarii de informare, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, care se va derula în perioada 15-30 aprilie 2015. În județul Alba evenimentul propus va avea loc în Sala de conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, începând cu ora 10. În data de 28.04.2015 va avea loc și cel de-al cincilea seminar de acest gen, la Târgu Mureș, în Sala mare de ședințe a CJ Mureș.

”Pentru că un aspect important al perioadei de programare, care a fost deja lansată pe câteva capitole, îl constituie corelarea viitoarelor finanțări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcții de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii și societatea, Infrastructura și Resursele, dar și Spațiul rural, prin Programele Operaționale aferente, seminariile propuse vor fi organizate alături de reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, dar și ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

ADR Centru sintetizează informațiile privind fondurile europene
CARAVANA DE INFORMARE PRIVIND PRIORITĂȚILE DE INVESTIȚII DIN FONDURI NERAMBURSABILE

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, vor prezenta, marți 21 aprilie 2015, în Sala ”Orchidea Events” din Sfântu Gheorghe, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020. Seria acestor evenimente a inclus, săptămâna trecută, întâlniri de lucru la Miercurea Ciuc și Brașov și va continua miercuri la Alba Iulia, iar până la sfârșitul lunii aprilie astfel de întâlniri vor fi organizate la Târgu Mureș și Sibiu. În acest fel, la nivel regional, peste 600 de persoane vor primi cele mai recente informații privind proiectele finanțate din fonduri europene, în următoarea perioadă.

Suita acestor evenimente a fost concepută de ADR Centru pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020. Transferul noilor informații se bazează pe experiența dobândită prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes și a metodelor prin care au fost depășite eventualele probleme întâmpinate pe parcursul derulării acestora. În cadrul Ședinței CDR Centru din luna martie, desfășurată la Brașov, a fost analizată oportunitatea derulării unor astfel de seminarii de informare a potențialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanțabile în perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord în unanimitate că această propunere vine în întâmpinarea nevoilor potențialilor beneficiari de fonduri și au solicitat ADR Centru organizarea acestor întâlniri de lucru, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, care se va derula în perioada 15-30 aprilie 2015. În județul Covasna evenimentul propus va avea loc în Sala Orchidea Events” din Sfântu Gheorghe, începând cu ora 11. În data de 22.04.2015 va avea loc și cel de-al patrulea seminar de acest gen, la Alba Iulia, în sala de conferințe a Hotelului Parc.

La precedentul eveniment, din Brașov, au fost prezenți, în calitate de reprezentanți ai instituțiilor de nivel guvernamental, domnii Valeriu Șoneriu, Secretar de stat în cadrul MFE și Cătălin Gheran, director în cadrul AM POS Mediu. Tot la seminarul din Brașov a participat domnul prefect Mihai Mohaci, vicepreședintele CJ Brașov – Mihail Veștea, directorul OI POS Mediu Sibiu, Mihai Croitoru și doamna Nicoleta Buta, director AFIR Brașov. Cu o zi înainte, în 16 aprilie, la Miercurea Ciuc, seminarul de lucru organizat de ADR Centru s-a bucurat de prezența vicepreședintelui CJ Harghita, domnul Barti Tihamer și a directorului AFIR Harghita, Ioan Hîrb. La seminariile din Harghita și Brașov au participat peste 230 de persoane, interesate de pregătirea noilor proiecte finanțate din fonduri europene.

”Am constatat, în aceste întâlniri directe, că nevoia de informare a potențialilor beneficiari de fonduri nerambursabile este foarte mare. Un aspect important al noii perioade de programare, în cadrul căreia au fost deja lansate patru programe operaționale, îl constituie corelarea viitoarelor finanțări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcții de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii și societatea, Infrastructura și Resursele, dar și Spațiul rural. De aceea, am axat seminariile noastre pe câteva paliere, respectiv pe prezentarea stadiului de implementare a POR în perioada 2007-2013, pe prezentarea unor probleme, dar și a proiectelor de succes din perioada care se încheie în acest an, precum și pe o prezentare a legăturilor dintre toate programele operaționale, astfel încât să ne maximizăm impactul multiplicării de informații. Această acțiune va susține, cu siguranță, activitatea noastră instituțională de coordonare a finanțărilor acordate prin programul REGIO, în așa fel încât, la finalul anului 2015, gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate regiunii să depășească valoarea de 80%. Am beneficiat, în demersul nostru de organizare a seminariilor din cadrul Caravanei, de sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020 și, în special, al Consiliilor județene din Regiunea Centru”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, vor prezenta, în perioada 16-29 aprilie 2015, în fiecare din municipiile reședință de județ din Regiunea Centru, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020.

Suita acestor evenimente a fost conceputa de ADR Centru pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operationale 2014-2020. In cadrul Sedintei ordinare a CDR Centru din data de 18.03.2015, desfasurata la Brasov, a fost analizata oportunitatea derularii acestor seminarii de informare a potentialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregatirea proiectelor finantabile in perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord in unanimitate ca aceasta propunere vine in intampinarea nevoilor potentialilor beneficiari de fonduri. ADR Centru va organiza aceste seminarii de informare, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 in Regiunea Centru”, care se va derula in perioada 15-30 aprilie 2015.

Concret, seminariile din cadrul acestei Caravane de informare vor fi organizate dupa cum urmeaza:

– 16.04.2015, ora 10.00 la Miercurea Ciuc – pentru jud. Harghita, in Sala mare a Palatului Administrativ.
– 17.04.2015, ora 10.00 la Brasov – pentru jud. Brasov, in Sala mare a Centrului Cultural Reduta.
– 21.04.2015, ora 11.00 la Sfantu Gheorghe – pentru jud. Covasna, in sala Orchidea Events
– 22.04.2015, ora 10.00 la Alba Iulia – pentru jud. Alba, in Sala mare de Conferinte a Hotelului Parc
– 28.04.2015, ora 10.00 la Targu Mures – pentru jud. Mures, in Sala mare de Sedinte a Consiliului Judetean
– 29.04.2015, ora 10.00 la Sibiu – pentru jud. Sibiu, in Sala mare de Sedinte a Consiliului Judetean.

”Pentru că un aspect important al actualei perioade de programare, în cadrul căreia au fost lansate două programe operaționale, îl constituie corelarea viitoarelor finanțări europene pentru anii 2014-2020, pe principalele direcții de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii și societatea, Infrastructura și Resursele, dar și Spațiul rural, prin Programele Operaționale aferente, seminariile propuse vor fi organizate alături de reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și ai altor organisme implicate în pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Atașăm Agenda propusă pentru aceste evenimente și vă invităm să fiți alături de noi pentru a afla informații despre finanțarea proiectelor europene începând cu acest an! Pentru detalii privind organizarea acestor întâlniri, urmăriți pagina web www.regio-adrcentru.ro și pagina de Facebook a ADR Centru!

Maine, vineri 13 martie de la ora 14:00 la ora 16,00, echipa ”Caravanei animației culturale și a descoperirii talentelor” formată dintr-o echipă din cadrul Consiliului județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba și Muzeul Național al Unirii Alba va avea prima întâlnire la Așezământul „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia, situat în zona Schit. Se vor desfășura ateliere de creație pe mai multe domenii pentru a putea descoperi tinerele talente. Prietenul copiilor ”Bibliobusul” va fi prezent la întâlnire pentru a oferi cărți tinerilor, pentru a citi împreună întâmplări sau poezii așternute pe hârtie de scriitori, înfiripând o socializare de primăvară și o înflorire a posibilelor talente.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook