Tags Posts tagged with "campionatul"

campionatul

liga1betanoLIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL (LPF), titulara drepturilor media aferente meciurilor de fotbal din Campionatul Național Liga 1 Betano, aduce la cunoștința tuturor operatorilor de servicii de radiodifuziune din România intenția de a cesiona drepturile de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

Ofertele operatorilor de servicii de radiodifuziune vor fi depuse la sediul LPF din București, str. Al. Vitzu nr. 2A, sector 5, orele 10.00 – 16.00, de luni până vineri, în intervalul 8 ianuarie 2018 – 12 ianuarie 2018.

Criterii de calificare a ofertelor:

- Operatorul de servicii de radiodifuziune să îndeplinească toate condițiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Operatorul de servicii de radiodifuziune va asigura toate condițiile tehnice necesare transmisiunii radio corespunzătoare a meciurilor de fotbal și va asigura prezența unui comentator sportiv la disputarea fiecărui meci de fotbal în vederea realizării unei transmisii live a respectivului meci, pe o perioadă de minim 12 minute (continuu sau în fracții de transmisiune, în funcție de formatul emisiunilor sportive ale postului respectiv).

Dovada îndeplinirii acestei condiții se va face prin depunerea unei declarații pe propria răspundere în acest sens, semnată de reprezentantul legal al respectivului operator.

- Postul radio aparținând operatorului de servicii de radiodifuziune dispune de acoperire de minim 90% a teritoriului României.

Dovada îndeplinirii acestei condiții va fi făcută printr-o certificare emisă de autoritățile abilitate.

Criteriul de departajare a ofertelor declarate calificate este prețul cel mai ridicat.

Comisia de realizare a procedurii din cadrul LPF va stabili ofertele calificate și va desemna operatorul câștigător al procedurii, urmând ca LPF și operatorul desemnat câștigător să încheie contractul de cesiune a drepturilor de transmisie radio aferente meciurilor din Campionatul Național de Fotbal Liga 1 Betano – sezonul competițional 2018-2019.

lpfLiga Profesionistă de Fotbal (LPF) este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste din România care evoluează în primul eşalon fotbalistic – Liga I.

Ideea înfiinţării acestei federaţii este veche şi determinată de necesitatea organizării competiţiei supreme a fotbalului din orice ţară, care este campionatul naţional. România nu a făcut excepţie de la această regulă de bază a fotbalului internaţional şi a acţionat în consecinţă.

Sub o altă denumire, în ziua de 5 octombrie 1970, cluburile primei ligi de atunci – Divizia A – s-au organizat într-o formulă care se dorea profesionistă, într-un stat care clama amatorismul. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal de la acea vreme şi conducător al delegaţiei ţării noastre la Campionatul Mondial din Mexic, Mircea Angelescu iniţiază formarea Colegiului Divizionar A, pe care-l şi conduce. Timp de 17 ani, respectivul Colegiu nu are, practic, o activitate notabilă, fiind asimilat FRF.

După Revoluţia din decembrie 1989, fotbalul profesionist din România evoluează efectiv şi astfel apar Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi, în cele din urmă, Liga Cluburilor Profesioniste.

Pe 10 octombrie 1992, numele forului fotbalistic care strânge toate cluburile de prim eşalon se schimbă în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A, urmând ca, din 22 ianuarie 1993, numele să devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, având în Mircea Angelescu primul preşedinte.

Pe 30 septembrie 1996, Mircea Angelescu este înlocuit, la final de mandat, de Dumitru Dragomir, votat ca preşedinte al LPF.

În ziua de 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este ales, prin vot secret al conducătorilor celor 18 cluburi din Liga I, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Corneliu Muresan Nicolae PastiuTrei boxeri legitimați la CS Unirea Alba Iulia, Potra Andrei, Bolca Iohann (ambii la tineret) și Bolca George Sebastian (la juniori), au fost selecționați la loturile naționale lărgite, ce vor participa la competiții internaționale, respectiv Campionatele Europene și Mondiale din 2018.

În prag de sărbători am primit o veste extraordinar de bună. Mă bucur pentru clubul nostru și deopotrivă pentru performanțele celor trei sportivi pentru că nu e puțin lucru să ai șansa de participare și mai ales afirmare la competiții internaționale”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Cei trei sportivi au fost cooptați în loturile de juniori și tineret în urma unui turneu de selecție, organizat la Iași în perioada 5-8 decembrie. Bolca George Sebastian (categoria 66 de kilograme) este elev al Școlii Gimnaziale din Berghin, Potra Andrei (69 de kilograme) este elev al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul”, iar Bolca Iohann (75 de kilograme) este elev al Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”.

Sportivii, antrenați de domnul Paștiu Nicolae, urmează să efectueze vizita medicală.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Staţiunea Călimăneşti-Căciulata din judeţul Vâlcea a găzduit finala masculină a Campionatului Naţional de şah pentru seniori, 18-26 aprilie 2015. Competiţia a fost dominată de sportivii de la AEM Luxten Timişoara care au ocupat primele 4 locuri prin marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu, Alin Berescu, Mircea Pârligras şi Vladislav Nevenichy (pregătiţi de antrenorul emerit Sergiu Grunberg). Pe locul 5 s-a clasat Bogdan Deac, un junior din Râmnicu Vâlcea legitimat la CSU Ploieşti.

Finala de la Călimăneşti-Căciulata a adus rezultate spectaculoase pentru juniorii din Alba, dar a fost totuşi un test util înaintea competiţiilor internaţionale în care vor fi angrenaţi Mihnea Costachi (15 ani), Adrian Sechereş (17 ani) şi George Ileană (14 ani). Cei trei au avut şansa de a se număra printre cei 32 de finalişti şi de a se confrunta cu cei mai buni şahişti seniori ai ţării, mulţi dintre aceştia jucători de şah profesionişti.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a reuşit 4 victorii, o remiză, dar a avut şi 4 înfrângeri. Cu 4,5 puncte acumulate juniorul albauiulian s-a clasat pe locul 15, un rezultat care îl reconfirmă pe Mihnea Costachi, aflat într-o ascensiune evidentă.

Adrian Sechereş (CCS 1 Timişoara) – cu 4 puncte, Adrian a reuşit o clasare pe locul 22.

George Ileană (CSU Alba Iulia) – cu 6 remize împotriva unor adversari mult mai experimentaţi, dar şi cu 3 înfrângeri, acesta a ocupat locul 28, un loc nu neapărat rău, ţinând cont de faptul că pentru George este primul turneu de calibru.

Antrenorul albaiulian Marius Ceteraş comentează rezultatele înregistrare de cei trei juniori: „În concluzie se poate spune că turneul a fost unul extrem de util pentru cei trei juniori albaiulieni în perspectiva competiţiilor internaţionale de juniori la care vor participa în acest an. Rezultatele lor confirmă progresul constant făcut de ei în ultima perioadă şi ne îndreptăţesc să sperăm că vom avea în curând un jucător albaiulian inclus în lotul naţional de seniori”.

Finala feminină a fost câştigată de Corina Peptan (CSM Bucureşti), urmată de Luminiţa Cosma (ACS Apa Nova Bucureşti), Irina Ionescu (CSM Bucureşti), Mihaela Sandu (CS Medicina Timişoara), Cristina Foişor (AEM Luxten Timişoara) şi Andreea Stanciu (CS Otopeni).

În perioada 24-26 aprilie echipa de handbal a CSO Cugir a participat la Campionatul Naţional de Handbal fete – Euroregiunea 7 Centru, care a avut loc la Braşov. Competiţia s-a desfăşurat în sistem turneu, participând 12 cluburi din întreaga regiune: ACS Corona Braşov, CSŞ Dinamo Braşov A, CSŞ Dinamo Braşov B, ACS Transilvania Braşov, CSO Olimpic Târgu Mureş, CS Multiprod Târgu Mureş-Gorneşti, AS Arena Târgu Mureş, CSS Sfântul Gheorghe, CSS Mediaş, LPS Sebeş, CSM Miercurea Ciuc şi CSO Cugir.

La final echipa de handbal CSO Cugir s-a clasat pe locul 6.

„A fost o experienţă deosebită. Pentru noi, rezultatul este mulţumitor având în vedere ca am fost cea mai tânără echipă şi am jucat cu împotriva unor cluburi cu istorie handbalistică”, a declarat antrenorul Petru Micu.

Lotul echipei Cugirene a fost format din: Roman Karina (38 de goluri), Romaniuc Alina, Cerchizan Timea, Costea Sorina, Martinescu Mihaela, Heroiu Mianda, Căprariu Adnana, Bregariu Cosmina, Ursa Cătălina, Grosu Teodora, Tomoşoiu Luiza, Dânşorean Denisa, Fleşeriu Denisa, Comşa Rebeca.

În perioada 19-21 iulie 2015 handabalistele CSO Cugir au fost invitate să participe la un turneu internaţional la Odorheiu Secuiesc.

Marţi, 7 aprilie 2015, au fost publicate rezultatele probei de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) din cadrul Campionatelor Naţionale de Şah pentru juniori – probă desfăşurată luni după-amiază.

Nefiind una dintre probele favorite ale şahiştilor albaiulieni, totuşi aceştia au reuşit să obţină două medalii de argint prin Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) la categoria juniori sub 20 de ani şi Adrian Sechereş, care reprezintă CSS 1 Timişoara, la categoria juniori sub 18 ani.

De remarcat evoluţia foarte bună a lui George Ileană (CSU Alba Iulia), care s-a clasat pe locul 4 la categoria juniori sub 14 ani. George a obţinut acelaşi punctaj ca şi primii 3 clasaţi, dar a rezolvat problemele într-un timp mai lung.

În perioada 2-8 martie la Iaşi au avut loc semifinalele Campionatului Naţional de seniori la şah, cu 134 de participanţi la start. Din aceştia doar 20 s-au calificat în finala Campionatului Naţional.

Printre participanţi s-au numărat şi cei mai valoroşi trei juniori din judeţul Alba: Mihnea Costachi (15 ani, rating 2.361, favoritul nr. 3 la start), Adrian Sechereş (17 ani, rating 2.179, favoritul nr. 23) şi George Ileană (13 ani, rating 2.062, favoritul nr. 39).

Mihnea Costachi (elevul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, legitimat la CSU Alba Iulia) a avut o evoluţie fără emoţii, clasându-se pe primul loc din cei 134 de participanţi cu 7 puncte din 9 partide (5 victorii şi 4 remize), la egalitate de puncte cu Radu Toma (Şah Club Braşov) şi Ovidiu Chifor (Politehnica Iaşi), dar având un coeficient Bucholtz superior faţă de aceştia.

Alături de Mihnea Costachi în finală va merge şi colegul său de liceu Adrian Sechereş (CSŞ 1 Timişoara) şi partenerul său de antrenament George Ileană (CSU Alba Iulia), elev al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia, care au reuşit de asemenea calificarea în finală de pe locurile 12, respectiv 13, cu 6,5 puncte din 9 partide.

„Cealaltă capitală a şahului românesc” demonstrează încă o dată că la Alba Iulia avem o pepinieră de şahişti, justificând decizia Federaţiei Române de Şah de a transforma Alba Iulia într-o „capitală a şahului juvenil românesc” prin înfiinţarea aici a unui centru de excelenţă, aşa cum a promis preşedintele F.R.Şah, Sorin Iacoban, în timpul vizitei efectuate luna februarie la Alba Iulia.

De asemenea merită aminitită şi performanţa junioarei Diana-Alexandra Ciungan (CS Sînandrei), ai cărei părinţi sunt originari din Ocna Mureş, tatăl ei fiind fost component al echipei locale de volei, care a obţinut titlul de campioană naţională de amatoare la senioare, titlu acordat celei mai bine clasate sportive cu rating internaţional sub 2000.

La finala care va avea loc în a doua parte a lunii aprilie la Căciulata (judeţul Vâlcea) celor 20 de jucători calificaţi din semifinală li se alătură marii maeştri internaţionali şi maeştrii internaţional cu rating peste 2.400, care au dreptul de înscriere directă în ultima fază a Campionatului Naţional.

Miercuri, 4 februarie 2015, ora 18.00, CSU Alba Iulia va juca împotriva liderului surprinzător al Ligii Naţionale la baschet feminin din acest moment.

CSU Alba Iulia întâlneşte formaţia Sepsi Sf. Gheorghe. Reamintim că în tur, albaiuliencele au învins în deplasarea de la Sf. Gheorghe.

Echipa antrenată de cuplul de antrenori Miroslav Popov-George Lăncrănjan are nevoie de susţinerea publicului albaiulian, aşadar veniţi la sala de sport a Universităţii Alba Iulia şi susţineţi echipa favorită!

 

Sursa foto: CSU Alba Iulia

Consiliul Local Alba Iulia a aprobat vineri, 19 decembrie 2014, premierea tinerilor şahişti Mihnea Costachi, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din Africa de Sud, şi George Ileană, medaliat cu aur la Campionatul Mondial Şcolar din Brazilia. Ambii au fost recompensaţi cu câte 1.000 lei, o sumă simbolică, dar care recunoaşte public eforturile şi reuşitele celor doi sportivi din cursul anului 2014.

„Este un gest frumos, care răsplăteşte munca acestor copii deosebiţi, veritabili ambasadori ai municipiului nostru în lume”, a declarat Marius Ceteraş, antrenor şi preşedinte al Clubului Municipal de Şah Alba Iulia.

De notat că şahistul Mihnea Costachi (deţinător al medaliei mondiale de bronz) nu se află în top 10 sportivi premiaţi la Gala Sportului Judeţean Alba – un clasament întocmit de DJTS Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook