Tags Posts tagged with "Campeni"

Campeni

Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură Augustin Bena Alba organizează marți 22 decembrie 2015 începând cu orele 18, la sala de evenimente ,,Regal,, din localitatea Câmpeni, spectacolul intitulat ,,Concert de Colinde,,. Spectacolul este susținut de ansamblul folcloric al județului Alba condus de dirijorul Alexandru Pal și de soliștii ansamblului Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Maria Filimon și Cătălin Hașa. Alături de ei vor colinda pentru locuitorii Munților Apuseni Corul ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel,, al bisericii ortodoxe din Câmpeni, grupul de colindători ,,Tradiții,, din Abrud, grupul ,,Primavera,, din Alba Iulia și renumiții interpreți de folclor Leontina Fărcaș însoțită de grupul Muguri de Tezaur și Nicolae Furdui Iancu însoțit de Tudor Furdui Iancu și formația ,,Crai Nou,,. 
Intrarea la eveniment este liberă și este cadoul oferit în prag de sărbători de către Consiliul Județean Alba pentru toți locuitorii Munților Apuseni. 

Demersul informativ preventiv “ În siguranţă, alături de jandarmi! ”, derulat de Jandarmeria Alba în colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba, a ajuns joi, 8 octombrie, în oraşul Câmpeni.

Începând cu ora 10.00, jandarmii le-au vorbit elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul National „Avram Iancu” – Câmpeni şi Liceul Tehnologic Silvic – Câmpeni despre importanţa adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii, au exemplificat consecinţele pe care actele de violenţă verbală şi fizică le au asupra individului şi colectivului, reliefând rolul pe care jandarmeria şi instituţiile partenere îl îndeplinesc în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică, în protejarea bunurilor şi valorilor publice şi private şi cu privire la capacitatea de a interveni ori de câte ori acestea sunt grav afectate.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod relaxat, iar copiii au fost îndemnaţi să pună întrebări referitoare la tema discuţiei. Aceasta a avut drept consecinţă faptul că audienţa a participat activ la dezbatere şi a avut multe nelămuriri la care a primit răspunsul, interactivitate care a condus la o bună înţelegere a celor expuse.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura joi, 22 decembrie şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la Colegiul Tehnic Aiud.

În timp ce se afla în misiune de patrulare în sistem integrat, joi, 27 august 2015, în jurul orei 3.00, un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un poliţist şi doi jandarmi, a observat în faţa unui local situat pe strada Libertăţii din oraşul Câmpeni o persoană care se manifesta foarte zgomotos. Având în vedere ora la care se întâmpla aceasta şi că în apropiere se află blocuri de locuinţe, persoana respectivă a fost interpelată, i s-a expus fapta contravenţională pe care o săvârşise şi i-au fost solicitate date în vederea stabilirii identităţii. Este vorba de un tânăr care părea sub influenţa alcoolului şi nu oferit informaţii coerente privind datele personale, drept pentru care a fost invitat la sediul poliţiei pentru confirmarea identităţii. Pe timpul deplasării, un alt tânăr şi-a făcut apariţia şi a încercat să împiedice echipajul mixt de ordine publică să ia măsuri legale privind legitimarea şi conducerea celui pe care îl numea prietenul său, la sediul poliţiei. A fost identificat ca fiind Dorin C. ( 21 de ani ), domiciliat în Câmpeni şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 lei. La rândul său, cel care a tulburat liniştea publică şi a refuzat să ofere date în vederea stabilirii identităţii, un localnic, D.T. ( 20 de ani ), a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1000 lei.

Pentru prevenirea acestor fapte atragem atenţia că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare Cod Galben de furtună pentru judeţul Alba, valabilă joi, până la ora 17.00.

Se vor semnala descărcări electrice frecvente, averse de ploaie ce pot cumula 25-30 l/mp, grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului.

Este vizat vestul județului Alba, zona de munte și a localităților Zlatna, Almașu Mare, Glod, Câmpeni, Abrud.

Atenţionări similare sunt valabile în această perioadă în judeţele Cluj, Harghita, Braşov, Hunedoara, Timiş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Prahova.

sursa: meteoromania.ro

Bărbatul în vârstă de 34 de ani din Roșia Montană, reținut pentru furt a fost arestat preventiv, marți, după ce Judecătoria Câmpeni a acceptat propunerea parchetului. N.O.N. este cercetat de polițiști în șapte dosare penale, pentru fapte comise cu violență. Acesta l-ar fi amenințat cu moartea pe un cetățean și a distrus gardul împrejmuitor al unei locuințe.

La data de 3 august, poliţiştii din Abrud l-au prezentat pe N.O.N., de 34 de ani, din comuna Roşia Montană, Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Bărbatul fusese reţinut de poliţişti pentru că, în data de 2 august, în timp ce se afla în localitatea Cărpiniş, a provocat un scandal, l-a ameninţat cu moartea pe un cetăţean şi a distrus gardul împrejmuitor al unei locuinţe.

De altfel, bărbatul era cunoscut cu un comportament violent, fiind cercetat de poliţie, în 7 dosare penale, pentru fapte comise cu violenţă.

Parchetul l-a prezentat pe N.O.N. judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ameninţare, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cercetările sunt continuate.

O femeie s-a ales cu fractură de picior după ce maşina în care se afla a fost lovită de un autoturism al cărui şofer nu a acordat prioritate, la ieşirea dintr-o parcare. Evenimentul rutier a avut loc duminică, 2 august, la ora 11.47, pe DN 75, la Albac.

Din primele cercetări, poliţiştii din Cîmpeni, care au preluat cazul, au stabilit că P.I.C. (22 de ani), din comuna Albac, în timp ce conducea un autoturism, la kilometrul 60 al DN 75, la ieşirea dintr-o parcare, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Horea şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, o femeie, pasageră în ultimul autoturism, a suferit fractură de picior şi a fost transportată la spitalul din Cîmpeni.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a transmis oferta de locuri de muncă valabilă în această perioadă în județul Alba.

Sunt vacante posturi pentru lucrător comercial, casier, contabil șef, amanetar, agent de vânzări, inginer industrializarea lemnului, ambalator manual, sudor dar și altele. Posturile sunt disponibile în Alba Iulia, Câmpeni, Blaj, Cugir, Aiud și Sebeș.

AGENŢIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ ALBA IULIA– 0258 831 137
Îngrijitor bătrâni la domiciliu-30
Maşinist la maşini pentru terasamente (ifronist) -25
Şofer autocamion/ maşină de mare tonaj-26
Excavatorist-25
Asistent medical generalist-30
Lucrător comercial-5
Vânzător-11
Casier -11
Electromecanic maşini şi echipamente electrice-1
Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor-69
Confecţioner asamblor articole din textile-10
Muncitor necalificat în industria confecţiilor-20
Lăcătuş mecanic -2
Muncitor necalificat la ambalarea produselor sub formă de praf şi granule-20
Contabil şef-1
Glazurator produse din ceramică fină-20
Şef serviciu comerţ cu ridicata şi cu amănuntul-1
Şef schimb-1
Primitor distribuitor materiale şi scule-1
Muncitor necalificat în agricultură-30
Amanetar-2
Inginer construcţii civile, industriale şi agricole-x1
Agent comercial-1
Cioplitor în piatră şi marmură -2
Consilier administraţia publică-8
Stivuitorist-3
Marcator piese-20
Cusător piese din piele şi înlocuitori-10
Cusător articole marochinărie-10
Confecţioner articole din piele şi înlocuitori-10
Confecţioner, prelucrător în industria textilă-15
Cizmar – confecţioner încălţăminte, după comandă-10
Îngrijitor clădiri -2
Agent de vânzări-1
Muncitor necalificat la demolarea clădirilor-3
Inginer producţie -1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică-2
Confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice-2
Montator tâmplărie din aluminiu şi mase plastice-2
Muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide-35
Finisor –lăcuitor lemn-3
Tâmplar universal -4
Inginer electrotehnist-1
Electrician în construcţii-1
Montator placaje interioare şi exterioare-1
Zidar pietrar-2
Fierar betonist-1
Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii-3
Lăcătuş mecanic-1
Inginer instalaţii pentru construcţii -1
Pavator -3
Dulgher restaurator-1
Zugrav-1
Preparator de semifabricate şi preparate culinare-15
Recepţioner de hotel-1
Bucătar-1
Agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport-3
Responsabil proces-2
Inginer industrializarea lemnului-2
Maşinist pentru utilaje specifice la extracţie şi execuţia tunelurilor-2
Mecanic utliaj-1

AGENŢIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CÂMPENI – 0725 225 884

Muncitor necalificat în industria confecţiilor-5
Confectioner, prelucrător în industria textilă-5
Confectioner asamblor articole din textile-49
Şofer autobuz-1
Frezor universal-2
Strungar universal-2
Lăcătuş mecanic-3

PUNCT DE LUCRU BLAJ – 0725 225 883

Muncitor necalificat la la asamblarea, montarea pieselor-19

Instalator ventilare şi condiţionare apă-1
Instalator centrale termice-1
Îngrijitor clădiri-1
Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze-1
Electrician de întreţinere şi reparaţii-1

PUNCT DE LUCRU AIUD – 0725 225 882

Lăcătuş mecanic-1
Electrician de întreţinere şi reparaţii-1
Ambalator manual-5
Lăcătuş construcţii metalice-4
Montator subansamble-2

PUNCT DE LUCRU CUGIR – 0725 225 881

Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor-12
Proiectant inginer mecanic -1
Manipulant mărfuri-1
Lucrător sortator deşeuri reciclabile-1

PUNCT DE LUCRU SEBEŞ – 0725 225 885

Lăcătuş montator-40
Consilier juridic -1
Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii-2
Lăcătuş mecanic-2
Sudor-2
Muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii-2

foto: olt-alert.ro

Un adăpost de animale a fost mistuit de flăcări, sâmbătă, în localitatea Valea Caselor, lângă Cîmpeni. Incendiul a pornit de la un trăsnet, iar pompierii nu au mai reuşit să salveze proprietatea, din cauza faptului că au fost anunţaţi prea târziu. Pagubele au fost estimate la valoarea de 27.000 de lei.

Potrivit ISU Alba, Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit, la ora 20.43, în localitatea Valea Caselor, pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (adăpost de animale), proprietatea lui V.N.

Pompierii militari au acționat cu o autospecială de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Din cauză că incendiul a fost anunțat foarte târziu, au ars adăpostul de animale confecționat din lemn și acoperit cu plăci de azbociment în totalitate (circa 80 mp), două tone de plante furajere, 10 mc de material lemnos și 100 bucăți de plăci de azbociment.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook