Tags Posts tagged with "campanie"

campanie

În cadrul Campaniei de promovare a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de formare din Ministerul Afacerilor Interne „SI TU POŢI DEVENI POLIŢIST”, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost prezenţi la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor Colegiului Naţional David Prodan din Cugir, pentru promovarea profesiei de poliţist.

Peste 150 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a au avut posibilitatea să afle de la poliţişti, ce presupune munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative şi au avut ocazia să vizioneze filmul de prezentare al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Totodată, elevilor le-au fost oferite informaţii despre oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează  şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), iar elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.

Informaţii de background:

În perioada aprilie – iunie şi octombrie 2015 – iunie 2016, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată Şi tu poţi deveni poliţist!”

Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale.

Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Proiect local de prevenire a consumului de alcool, implementat în mediul şcolar liceal

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, implementează în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia şi Liceul Romano-Catolic „Grof Gusztav Karoly” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de alcool denumit „Alcoolul, o alegere greşită”.

Obiectivul general al acestui proiect constă în dezvoltarea abilităţilor personale şi sociale (cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul şi dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz) la 120 de elevi din cadrul celor 3 licee din municipiul Alba Iulia, adolescenţi din grupa de vârstă 15-17 ani, prin participarea la activităţi specifice antidrog în perioada decembrie 2015-mai 2016.

Potrivit rezultatelor „Studiului naţional în populaţia generală privind consumul de tutun, alcool şi droguri 2013” realizat de Agenţia Naţională Antidrog , consumul de produse alcoolice înregistrează cel mai înalt nivel al prevalenţei consumului de droguri în populaţia României, peste jumătate (52,6%) dintre participanţii la studiu declarând că au consumat băuturi alcoolice în ultima lună, iar 6,2% dintre aceştia au menţionat un model de consum zilnic. Pentru debutul în consumul de alcool se înregistrează o vârstă medie de 14 ani. În schimb, 79,2% dintre respondenţii care au raportat debutul în consumul de alcool de-a lungul vieţii, au declarat debutul în consum la vârste mai mici de 20 de ani, iar 16,1% la vârste între 20-24 de ani.

Activităţile din cadrul acestui proiect se încadrează în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016 Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. obiectiv specific 1. Creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber, activitatea 1.5. Dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare, conştientizare cu privire la consumul de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, adresate elevilor din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Compania Transavia, liderul pieței de carne de pui din România, demarează un nou proiect prin intermediul căruia va spijini dotarea unei biblioteci din sătucul Ponorel, Munții Apuseni.
Campania „Gătesc pentru o carte” a fost inițiată ca urmare a situației în care se află copiii din clasele primare și gimnaziale din această localitate. Dornici să deprindă cât mai multe cunoștințe, elevii se confruntă cu lipsa cărților, precum și a unui spațiu corespunzător de depozitare a acestora. De mai mulți ani, doamna Georgeta Pogan, o bibliotecară dintr-o cumună învecinată vine în sprijinul lor parcurgând o dată pe săptămână distanța de peste 7 km dus-întors, pe jos, cu cărți pregătite pentru cei peste 50 de elevi. În acest fel ea este alături de ei și îi ajută să aibă o bază de lecturi necesare pentru vârsta lor.
În România există multe zone defavorizate unde accesul la educație este dificil, de aceea compania Transavia și-a propus să continue proiectele dedicate susținerii educației și să aducă acum un ajutor real copiilor care locuiesc în satul Ponorel.
„Atunci când am aflat povestea copiilor din satul Ponorel și a doamnei bibliotecare am fost impresionați și nu am putut rămâne indiferenți. De-a lungul timpului ne-am propus să realizăm proiecte sustenabile, iar educația este o arie în care vrem să ne implicăm de fiecare dată. Vom dota biblioteca din sat cu toate cărțile necesare și sperăm să avem susținerea celor care apreciază și utilizează produsele noastre.”, au declarat reprezentanții companiei Transavia.
Deoarece Transavia activează în industria alimentară și oferă produse de cea mai bună calitate pentru o alimentație sănătoasă, și-a propus să implice în această campanie consumatorii, dar și pasionații de gătit, invitându-i să gătească și să împărtășească rețetele lor preferate cu carne de pui pe pagina de Facebook www.facebook.com/TransaviaToateCeleBune. Astfel, o rețetă gătită va fi echivalentul unei cărți donate copiilor din satul Ponorel, Munții Apuseni.
Campania “Gătesc pentru o carte” se va desfășura în perioada 18 noiembrie -2 decembrie 2015. Fotografiile cu rețetele gătite pot fi încărcate pe pagina de Facebook Transavia Toate Cele bune folosind htagul #gatescpentruocarte. Cei care se vor implica în acest proiect vor avea șansa de a câștiga cărți de bucate semnate de cunoscutul jurnalist și scriitor Radu Anton Roman.
Acestei cauze s-au alăturat și bloggeri cunoscuți în domeniul culinar, printre care Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro), Alice Ciobanu (Tarabucatelor.ro), precum și Amalia Oanță (Haisagatim.ro).
Pentru mai multe informații despre activitatea Transavia puteți accesa site-urile transavia.ro și fragedo.ro sau pagina de facebook, TransaviaToateCeleBune.
Despre Transavia
Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o producție de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de creștere din 7 județe – Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Harghita, Caraș-Severin și Timiș. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internaționale, sub controlul autorităților sanitar-veterinare și de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distincția de furnizor al Casei Regale a României. Transavia deține două stații de incubație, o fabrică de nutrețuri combinate, trei abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum și patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007 Avicola Brașov, unul dintre producătorii cu tradiție pe piața românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia dețin certificările FSSC 22000 (Food Safety Management System) și BRC ( British Retail Consortium). Cei aproape 25 de ani de activitate pe piața avicolă din România atestă calitatea incontestabilă a Transavia ca lider de piață. Produsele Transavia sunt prezente pe piața internă în procent de 75 la sută, în marile lanțuri de retail, prin brandurile Fragedo și Papane. Transavia este prezentă și pe piața internațională, prin exporturile realizate în țările din Comunitatea Europeană, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia și Bulgaria.

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din noiembrie, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Pentru marcarea Zilei Naţionale fără Tutun – 19 noiembrie 2015, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Alba, desfăşoară, în perioada 16 – 20.11.2015, activităţi de informare – sensibilizare – conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate, asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Astfel, cu această ocazie, specialiştii C.P.E.C.A. Alba vor derula, în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 16 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Prelungit Bărăbanţ, activităţi de sensibilizare adresate părinţilor, prin oferirea de informaţii relevante în cazul luării unor decizii corespunzătoare legate de consumul de tutun şi pentru promovarea temei din acest an a Zilei Naţionale fără Tutun „Ajută-mă să cresc!”.

În cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, pe holul unităţii şcolare, va fi amenajat un stand informativ, unde specialiştii C.P.E.C.A. Alba, împreună cu voluntarii antidrog, vor desfăşura activităţi de informare a elevilor prin distribuirea de materiale privind riscurile la care se supun tinerii prin inhalalarea fumului de ţigară – aşa numitul „fumat pasiv“, odată cu oferirea de sfaturi şi încurajarea persoanelor fumătoare în sensul schimbării comportamentului de consum.

La Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, C.P.E.C.A. Alba va desfăşura, în rândul liceenilor, acţiuni de informare şi conştientizare a riscurilor la care sunt supuşi fumatorii.

De asemnea, C.P.E.C.A. Alba, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, va organiza, în data de 19.11.2015, în sala de lectură a Bibliotecii, o activitate specifică de sensibilizare şi de promovare a mesajului campaniei din acest an, la care vor participa voluntarii Centrului, dar şi cititorii aflaţi la studiu în Bibilotecă; pe langa dezbaterea temei propriu-zise, va avea loc un concurs de realizare a unor sloganuri cu mesaje împotriva fumatului; după jurizarea mesajelor elaborate, participanţii vor primi premii constând în cărţi de beletristică şi cărţi de specialitate, acordate de către Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba.

Activităţile desfăşurate de C.P.E.C.A. Alba pentru marcarea acestei zile au parte de sprijinul Consiliului Judeţean Alba care a realizat flyere, pliante şi tricouri inscripţionate cu mesajul camapaniei.

Totodată, cu această ocazie, specialiştii C.P.E.C.A. Alba vor organiza, la Penitenciarul Aiud, o acţiune de informare-sensibilizare-conştientizare adresată persoanelor private de libertate.

Ziua Naţională fără tutun, prin tema din acest an, Ajută-mă să cresc!”, oferă Agenţiei Naţionale Antidrog prilejul de a atrage atenţia şi asupra efectelor dăunătoare în planul sănătăţii ale fumatului secundar, în special asupra copiilor care cresc în familii cu cel puţin un membru fumător. Fără voia lor, aceştia sunt expuşi atmosferei viciate de fumul de tutun şi, în plus, există un risc crescut de a deveni ei înşişi fumători. De aceea, exemplul personal al părinţilor de nefumători este cel mai bun mijloc pentru a îşi convinge copiii să nu fumeze.

În România, se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, potrivit Societăţii Române de Pneumologie. Totodată, studiile au arătat că 89% dintre fumătorii din ţara noastră şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fumatul produce în prezent circa 6 milioane de victime anual, dintre care peste 5 milioane sunt utilizatori şi ex-utilizatori, iar mai mult de 600.000 sunt nefumători expuşi fumatului pasiv. Se estimează că, până în anul 2020, numărul deceselor ar putea creşte la 7,5 milioane pe an, fumatul determinând 10% din totalul deceselor.

Efectele negative ale fumatului nu se limitează la fumător, ele răsfrângându-se dramatic şi asupra celor aflaţi în proximitatea sa. Fumatul pasiv este tot mai frecvent recunoscut ca factor de risc la locul de muncă şi ca o ameninţare la adresa sănătăţii publice. Numeroase studii arată că fumatul pasiv este o cauză a bolilor cardiace şi a cancerului pulmonar la adulţii expuşi. În Europa, bolile legate de fumat fac anual 650.000 victime; dintre acestea, 80.000 de decese sunt urmare a fumatului pasiv.

Primăria Municipiului Blaj în parteneriat cu cel mai mare procesator de miere din România și cu Asociația Apicultorilor din zona Târnavelor au aderat la un proiect multinațional inițiat de o importantă companie de utilaje apicole din Polonia, firma Lyson, având ca scop atragerea atenției asupra importanței protejării albinelor pentru rolul lor crucial în natură.

Evenimentul intitulat “Salvați albinele!” cuprinde un traseu cu 10 mașinuțe personalizate în întreaga Europă, în zonele cele mai importante din punctul de vedere al producerii, procesării și comercializării mierii de albine.

Caravana va ajunge la Blaj mâine, 14 octombrie, la ora 12.00 în fața Primăriei Municipiului Blaj. După momentul de întâlnire al apicultorilor polonezi cu cei români organizatorii locali și-au propus să facă un pas în plus pentru atragerea atenției asupra protejării albinelor prin organizarea unei acțiuni de plantare de salcâmi.

Zona municipiului Blaj este recunoscută în țară dar și peste hotare pentru calitatea mierii produse dar și pentru hărnicia apicultorilor. Acesta este și motivul pentru care ne-am alăturat inițiativei de a sensibiliza opinia publică atât privind protejarea albinelor cât și în legatură cu extinderea zonelor cu floră meliferă”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Astfel administrația publică locală a pus la dispoziție un teren pe care ceilalți doi parteneri locali cât și oaspeții polonezi vor planta 300 de puieți de salcâmi. Se dorește ca această inițiativă să continue mai apoi prin plantarea altor tipuri de plante melifere.

În prezent În România trăiesc circa 1.12 milioane de familii de albine care produc în medie 18.000 de tone de miere pe an.

Flora meliferă existentă ar putea asigura însă bune condiții pentru mai mult de 1.7 milioane de familii rezultând o producție de 35.000 de tone de miere pe an.

România exportă anual aproximativ 12.000 de tone de miere, din această cantitate 40% reprezentând-o mierea de salcâm, considerată drept cel mai apreciat și mai cunoscut sortiment de miere.

În Europa, România ocupa locul al IV-lea din punctul de vedere al producerii mierii de albine după Spania, Germania și Ungaria.

Programul educational Ajungem MARI cauta voluntari, liceeni, studenti sau angajati, care sa faca minuni prin educatie prin joc pentru copiii din centre de plasament si medii defavorizate. Timp de doua ore pe saptamana, voluntarii sustin cursuri interactive sau ateliere de creatie, ii ajuta pe copii la teme sau le dezvaluie lumea prin iesiri educative din centre.

Programul educational Ajungem MARI al Asociatiei Linfendenfeld a demarat in 2014, ajuta 700 de copii din Bucuresti si 4 judete (Buzau, Cluj, Iasi, Timis) si se extinde in toamna aceasta in inca 14 judete (Alba,  Arad, Bihor, Braila, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava si Valcea), propunandu-si sa ajute copiii din toata tara. Proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe!” a fost premiat din primul an la Gala Societatii Civile si Gala Nationala a Voluntarilor.

Voluntarii Ajungem MARI sunt o echipa in fiecare oras, se sustin, se sfatuiesc si se inlocuiesc unii pe altii, pentru a le fi cat mai de ajutor copiilor. Sa fii voluntar in proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” inseamna sa mergi 2 ore pe saptamana alaturi de un coleg la o grupa de 3-12 copii si sa le transmiti celor mici din pasiunile tale, de la engleza si matematica, la muzica, teatru, fotografie, astronomie si multe altele. Voluntarii din proiectul “Explorator pentru o zi” ii insotesc pe copii in parc, la spectacole, la muzee sau la film, ajutandu-i sa inteleaga evenimentele si sa traga singuri concluzii.

Pe langa cunostinte, voluntarii Ajungem MARI le transmit copiilor si valori importante, ii incurajeaza si ii ajuta sa isi dea seama ce vor sa faca mai departe. In cele 2 ore pe saptamana petrecute impreuna copii se ataseaza de ei, iar voluntarii le devin profesori, mentori si prieteni. Voluntarii obtin satisfactii la fiecare intalnire din lucruri simple, care inseamna insa enorm pentru copiii care nu au sustinerea si incurajarea parintilor.

Dintre minunile pe care le poate face un voluntar intr-un centru de plasament: sa ii zica prima oara unui copil ca este extraordinar si sa il ajute sa isi cunosca calitatile, sa ii invete pe copii sa se incurajeze in loc sa se jigneasca, sa duca un copil pentru prima oara la munte, sa ii invete pe copii sa lucreze in echipa sau sa imparta culorile, sa incurajeze un copil timid sa se joace cu ceilalti si sa fie creativ. Voluntarii primesc in schimb de la copii zambete, imbratisari, declaratii de dragoste si replici care le dau energie toata saptamana: “Cand intram si noi in film?”, “Cum circula salamul de biscuiti prin sange?”, “Vreau sa ma invatati toata engleza!”.

Voluntarii trebuie sa fi implinit 15 ani (fara limita superioara de varsta) si sa isi doreasca sa ii ajute pe copii pe durata unui semestru scolar (octombrie-ianuarie). Voluntarii participa la traininguri pentru a afla metode de invatare prin joc si cum sa lucreze cu copii institutionalizati. La finalul modulului se elibereaza diplome si adeverinte, iar experienta de voluntariat este recunoscuta ca experienta profesionala, conform Legii Voluntariatului.

Voluntarii se pot inscrie pana pe 1 octombrie prin e-mail la office@ajungemmari.ro cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie. Dupa etapa de selectie voluntarii partcipa la un training jucaus si apoi pot merge la copii de la mijlocul lunii octombrie. Mai multe detalii pe http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/, iar pe pagina de Facebook se gasesc scurte povesti ale voluntarilor de la ore – http://on.fb.me/1sZiI70.  

______________________

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Campania iniţiată de Jandarmeria Alba, ” În siguranţă, alături de jandarmi !”, derulată cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba, a debutat miercuri, 23 septembrie, la două şcoli gimnaziale din localităţile Ohaba şi Berghin.

Personalul didactic şi elevii au fost informaţi atât despre obligaţiile care le revin cât şi despre modul în care Jandarmeria poate să garanteze respectarea drepturilor cetăţeneşti şi să contribuie totodată la menţinerea unei stări de ordine şi siguranţă necesară bunei desfăşurări a activităţilor cotidiene. Pornind de la realitatea că siguranţa cetăţeanului în spaţiul public nu este o atribuţie exclusivă a Jandarmeriei Române ci este rezultatul unei participări asumate conjugat de către toţi cei care au responsabilităţi în acest sens, pe timpul întâlnirii a fost evidenţiat rolul acestei instituţii militare în societate şi modul în care jandarmii îşi îndeplinesc misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice. Totodată, jandarmii i-au instruit pe cei mici în vederea recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, i-au informat asupra celor mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care minorii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura miercuri, 30 septembrie a.c., în municipiul Sebeş şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la Liceul cu program sportiv şi Colegiul Naţional “ Lucian Blaga ”.

La nivelul județului Alba, prevenirea violenței în școli nu este doar o temă punctuală, ci un obiectiv permanent care stă la baza parteneriatului între Jandarmeria Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Noul proiect informativ ”În siguranţă, alături de jandarmi !”, se va derula în perioada 23 septembrie – 5 noiembrie în şapte localităţi situate pe raza judeţului Alba, atât în mediul urban, dar şi rural şi, pe lângă cei doi parteneri cu vechime ai jandarmilor, a atras participarea şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.

Prima acţiune informativ preventivă va avea loc miercuri, 23 septembrie şi se va adresa elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnaziala Ohaba şi Şcoala Gimnaziala Berghin.

Rezultatele pozitive ale campaniilor precedente, dar și nevoia permanentă de dialog deschis cu elevii, într-o perioadă sensibilă a vieții lor, în care pot deveni cu ușurință victimele violenței din școală, sunt motivele cele mai importante care au stat la baza noului proiect derulat de Jandameria Alba și partenerii săi.

Cel mai nou proiect informativ al Jandarmeriei Alba, ”În siguranţă, alături de jandarmi !, se adresează elevilor cu vârsta între 13 şi 18 ani din mediul urban şi rural şi este organizat cu sprijinul partenerilor. În perioada campaniei, echipe mixte formate din reprezentanţii instituţiilor partenere se vor deplasa la unităţile şcolare selectate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru a le vorbi elevilor şi cadrelor didactice despre formele delincvenţei juvenile şi cauzele comiterii infracţiunilor de către tineri. Totodată, vor fi prezentate caracteristicile celor mai frecvente fapte de natură penală întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ şi consecinţele sociale/juridice ale comiterii de infracţiuni (regimul sancţionator) şi se va reliefa capacitatea structurilor judeţene ale MAI şi ale partenerilor de a se constitui permanent şi nediscriminatoriu în garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, precum şi al climatului de siguranţă în spaţiul public.

În cadrul campaniei care se desfășoară în următoarele luni, pe lângă întâlnirile la care vor fi invitați profesorii și părinții, Jandarmeria Alba a propus, ca element de noutate, organizarea unor competiții sportive și a unor expoziții artistice, pentru a pune în valoare capacitatea elevilor de a-și manifesta energiile pozitive. Violența este un fenomen real, care afectează generațiile de elevi, îi îndepărtează de societate, școală și familie, îi vulnerabilizează, astfel că intervenția autorităților, alături de școală de familie, devine absolut necesară, pentru ca, atât victimele violenței cât și cei care devin, la un moment dat, agresori, să fie mai conștienți, mai responsabili și, implicit, mai puțin vulnerabili.

Demersul Jandarmeriei Alba, căruia Instituția Prefectului-Județul Alba i s-a alăturat și de această dată este unul cât se poate de util, pentru că adolescenții, aflați la vârsta importantelor transformări, trebuie să știe că nu sunt singuri, că au la cine să ceară ajutor. Din păcate, violența în mediul școlar este un fenomen care nu poate fi eradicat cu ușurință, dar impactul său poate fi mult diminuat, dacă părinții, școala și autoritățile dialoghează cu copiii și le expun ce arme au la îndemână pentru a se apăra împotriva oricăror agresiuni. Școala trebuie să rămână mediul în care se face educație și se exprimă valorile morale și civice, nu un loc al violenței”, a precizat prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer.

Pe această cale, le mulțumim partenerilor media: Alba Tv; Agerpres, Monitorul de Alba; Portal Abnews, Portal Alba 24, Portal Pro Alba, Portal Revista de Alba; Portal Stiri şi Reportaje Alba, Portal Urbea Mea, Radio Kiss Fm, Radio Unirea Fm Alba Iulia; Radio Reîntregirea; Radio Eveniment Aiud; Radio România Cluj, Revista Proalba, Ziarul Apulum şi nu în ultimul rând Ziarului Unirea.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu Publicul

Locotenet colonel Ovidiu Cosmin Jurcoveţ

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook