Tags Posts tagged with "camioane"

camioane

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 656 de autovehicule destinate transportului de mărfuri şi persoane şi au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada de 15 – 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi marfuri.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 213 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 46.730 lei. Au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 524 de transportatori de marfă, dintre aceştia 188 fiind sancționați contravenţional, din care 9 pentru viteză excesivă, doi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşire neregulamentară, 39 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, 3 pentru neasigurarea încărcăturii, 3 pentru lipsa inspecţie tehnice periodice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

În aceeaşi perioadă au fost verificate 132 de autovehicule de transport persoane, iar pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru nersepectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Un nou transport de lemn fără documente corecte s-a soldat cu confiscarea materialului lemnos.

În urma unui control în trafic pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, realizat de poliţiştii Biroului Rutier Sebeş împreună cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, au fost verificate două autoutilitare încărcate cu material lemnos (buştean de esenţă răşinoasă).

Ambele autoutilitare aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Polovragi, judeţul Gorj: şoferii celor două maşini au prezentat avize de însoţire din care rezulta că cele două camioane erau încărcate cu cantitatea totală de 56,544 metri cubi material lemnos.

În urma măsurătorilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Blaj, – Punct de lucru Sebeş, s-a constatat că cele două camioane erau supra-încărcate: cele două autocamioane erau încărcate cu 88 metri cubi material lemnos, aşadar cu 31,456 metri cubi mai mult decât cantităţile înscrise documentele de însoţire.

În conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. n din Legea 171/2010, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, faţă de societatea comercială care a efectuat transportul şi a emis documentele de însoţire iar ca şi măsură complementară, s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a cantității de 31.456 metri cubi material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Blaj – punctul de lucru de la Sebeș.

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook