Tags Posts tagged with "cai"

cai

Partidul National Liberal, filiala Alba Iulia, alături de organizația municipală a TNL, vă invită duminică, 18 octombrie, incepând cu ora 12:00, la evenimentul devenit deja tradiție, „Tropote în țara vinului”, ce va avea loc în Poligonul Jandarmeriei din Micești.

Organizatorii au pregătit, și în acest an, concursuri de călărie viteză și tracțiune, recompensate cu diplome și premii în bani și saci cu cereale. Aspiranții la câștigarea celor două competiții sunt așteptați să se inscrie începând cu ora 10:30. Publicul prezent va îndeplini și rolul de juriu, pentru a premia „Cel mai frumos cal”.
Atmosfera sărbătorii de toamna va fi întreținută de artiști și formații din județul nostru și nu numai.

Programul evenimentului, începând cu ora 12:00:

1. Parada cailor înscriși în concurs
2. Prezentarea Regulamentului la Secțiunea călărie – viteză
3. Concursul de călărie
4. Prezentarea Regulamentului la Secțiunea tracțiune
5. Concursul de tracțiune
6. Concursul „Cel mai frumos cal” – premiul publicului
7. Premierea câștigătorilor la toate cele trei probe.

Duminică, 28 septembrie 2014, de la ora 12.00, lângă Alba Iulia, în Poligonul Jandarmeriei din Miceşti, are loc a XIII-a ediţie a evenimentului „Tropote în Ţara Vinului”.

Evenimentul este realizat de Organizaţia de Tineret ACL Alba Iulia.

Principalul moment al zilei este concursul hipic care se va desfăşura pe două secţiuni: viteză şi tracţiune.

Organizatorii vor oferi premii şi cadouri participanţilor, iar ocupanţii podiumului vor fi recompensaţi cu importante premii în bani şi cereale.

Ca o surpriză, organizatorii au gândit un concurs pentru public şi concurenţi.

Nu va lipsi muzica populară: este vorba de interpreţii de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu, Bogdan Toma, Oana Carmen Bozga şi Codru de România, dar şi Ansamblul de dansuri populare Alba Carolina.

Polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au luat ieri măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de Flavius Iosif C., de 23 de ani, din Alba Iulia, persoană în legătură cu care există suspiciunea că este autorul a 3 furturi de cai, fapte comise în luna martie a acestui an.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în luna martie 2014, pe timp de noapte, tânărul, cunoscut cu antecedente penale, a pătruns în grajdurile unor cetăţeni din Bărăbanţ de unde a sustras 3 cai, în valoare totală de cca. 9.000 lei.

În cursul zilei de azi, 19.06.2014, Flavius Iosif C. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a lui Flavius Iosif C.

caiDoi proprietari de cai din Alba Iulia au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi deoarece nu şi-au supravegheat animalele, iar acestea au păscut lucerna unui vecin.

Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. Jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi supraveghea animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Unul dintre aceştia – V.G. ( 70 de ani) –  şi-a recunoscut fapta şi, aflat la prima abatere de acest fel, a fost sancţionat cu avertisment scris. Celălalt – B.I. ( 28 de ani) – care, din spusele martorilor, se pare ca şi-a făcut un obicei din a-şi lăsa animalele libere pe proprietăţile altora, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei.

Reamintim faptul că pentru “ lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” sancţiunea contravenţională poate fi amenda cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse.

calÎn urma celor 16 percheziţii organizate în cursul zilei de ieri de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost găsiţi mai mulţi cai precum şi documente despre care există date şi indicii temeinice că au fost sau urmau a fi folosite în activitatea infracțională a persoanelor cercetate pentru furturi de animale. În reţeaua infracţională par să fi fost implicaţi şi medici veterinari.

În 6 din cele 16 locaţii percheziționate, au fost găsiţi, în total, 60 de cai, din care 26 sunt fără microcip de identificare, precum şi 39 de paşapoarte ale unor animale care nu au fost identificate la locaţiile percheziționate. Poliţiştii au găsit  şi 20 de fişe de identificare ale animalelor, în alb, prezentând semnătura şi parafa unor medici veterinari.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la un cabinet veterinar din municipiul Timişoara, au fost găsite 35 de crotalii pentru vaci şi 10 microcipuri pentru cai, nepredate posesorilor de drept. Toate documentele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Animalele găsite vor fi verificate, pentru stabilirea provenienţei şi a proprietarilor de drept.

Până la această oră, la Sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au fost conduse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale 8 dintre persoanele suspectate de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, fapte comise pe raza mai multor judeţe.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a persoanelor implicate în comiterea de furturi de animale precum şi pentru identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin aceste infracţiuni.

Reamintim faptul că în cursul zilei de ieri, 20.02.2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba,  cu sprijinul poliţiştilor din Sibiu, Timiş, Braşov şi Argeş, au efectuat simultan 16 percheziţii la domiciliile sau locaţiile unor persoane din Alba (1), Sibiu (6), Timiş (7), Braşov şi Argeş (câte una), care sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, într-un dosar aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia, privind 5 furturi de animale, comise în perioada martie 2013 – ianuarie 2014.

02.„În condiţiile în care vremea se va răutăţi, membrii organizaţiei de tineret a PMP Alba vor veni în sprijinul persoanelor cu probleme: persoane în vârstă, bolnavi. Îi vom ajuta cu alimente, degajarea căilor de acces etc”, a precizat Adelina Alexandra Joldiş, preşedinta Organizaţiei de Tineret a PMP.

Tinerii din PMP Alba au şi câteva zone pe care le vor monitoriza în mod special: Alba Iulia, Baia de ArieŞ, Teiuş, Cugir, Blandiana, Sebeş şi Podişul Secaşelor (zona Sebeşului).

Persoanele cu anumite nevoi pot suna la telefonul de la sediul PMP Alba: 0258.843.781 (între orele 11.00 şi 16.00) sau numărul de mobil 0742.531.953, în cursul zilei.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook