Tags Posts tagged with "Buglea"

Buglea

Liberalul Rareş Buglea, consilier local al municipiului Alba Iulia, a comentat astăzi posibila schimbare a viceprimarului municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean(n.a membru PPDD).
„L-am liniştit în vară pe viceprimarul Şerdean, în momentul în care s-a format ACL. I-am spus atunci că sigur îl va prinde sărbătorile de iarnă în această funcţie deoarece în rândul consilierilor din vechiul PNL nu există dorinţa dea prelua acest post. Doar fostul coleg Zdrânc, acum la PSD, a dorit acest lucru.. Totuşi nu ar fi surprinzător să se facă schimbarea deorece PPDD, partidul din care face parte Dorin Şerdean, este alături de PSD. Cel mai probabil se va face schimbarea dar încă nu ştim când” a declarat Rareş Buglea.

foto: informatiadealba.ro
foto: informatiadealba.ro
foto: informatiadealba.ro

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare de petiţii în dată de 23.10.2013, a adoptat următoarea decizie:

Postarea unui mesaj pe pagina personală de Facebook a domnului consilier a Municipiului Alba, Rareş Buglea, privind necesitatea sterilizariii femeilor rome care nu au condiţii sociale pentru creşterea copilului constituie faptă de discriminare conform art. 2, alin. 1, art. 2, alin. 4, art. 15 din O.G. 137/2000 modificată şi republicată, (vot în unanimitate a celor prezenţi) şi a aplicat amendă contravenţionala în valoare de 8000 lei (7 voturi pentru – 1 împotriva).

Colegiu director a soluţionat petiţia ca urmare a declinării competenţei organului de urmărire penală prin rezoluţia din data de 14.10.2013 a Parchetului de pe lângă Tribunaul Alba, prin care s-a dispus neinceperea urmării penale împotriva reclamatului întrucât nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă caii de atac în instanţă.

Asociaţia Pakiv România consideră demisia consilierului local al municipiului Alba Iulia, Rareş Buglea, din funcția de președinte al TNL Alba ca fiind un act de demnitate.

Cred că evoluțiile din ultimele zile ne-au arătat tuturor că este nevoie de responsabilitate în actul politic din România pe toate palierele.

Scuzele adresate femeilor de etnie romă de către tânărul polician în textul anunțului gestului său sunt binevenite.

Recomandăm oamenilor politici, în special celor tineri, ca înainte de a avansa inițiative publice să urmeze cursuri de legislație europeană, principii europene și drepturile omului.

Cred că acesta primul proces de conștientizare a importanței modului în care se adresează soluțiile necesităților persoanelor din grupurile vulnerabile la excluziunea socială”, a declarat președintele Asociației Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu.

Totodată îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită, fie pe rețeaua de socializare în postarea de acolo sau în declarațiile ulterioare, am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie și nu așa cum am vrut și vreau să susțin, mă refer la toate mamele iresponsabile din România.

Îmi cer scuze față de membri acestei etnii dacă s-au considerat direct vizați”, a declarat consilierul local al muncipiului Alba Iulia, Rareș Buglea, luni după-amiază.

Avem încrederea că tânărul politician liberal va găsi calea de a îmbunătăți soluțiile destinate copiilor și femeilor din grupurile defavorizate și va propune măsuri și proiecte care vor fi benefice acestor categorii și care vor respecta drepturile fundamentale ale omului”, a subliniat președintele Asociației Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu.

OF PDL Alba susţine dreptul la viaţă al oricărei femei, indiferent de etnie.

„E ruşinos şi scandalos ca într-o ţară membră a UE, care promovează valori ca toleranţa şi familia, să existe voci care să ceară sterilizarea femeii rome.

Acest lucru este cu atât mai regretabil cu cât vine din partea unui ales local.

OF PDL Alba îşi exprimă consternarea faţă de o astfel de atitudine şi susţine dreptul la viaţă al oricărei femei, indiferent de etnie. 

Credem că electoratul care l-a promovat pe dl. Buglea în Consiliul Local Alba Iulia nu va uita aceste opinii exprimate în dispreţ total faţă de femei.

De asemenea, considerăm că PNL Alba ar trebui să se pronunțe public cu privire la aceste afirmații ale unui membru cunoscut al partidului, care este și ales local.”, a declarat președintele Organizației de Femei a PDL Alba – Rodica ANDRONESCU

Asociaţia Pakiv România condamnă cu vehemenţă manifestările extremiste, rasiale şi xenofobe ale consilierului local al municipiului Alba Iulia, Rareş Buglea.

Considerăm că este inadmisibil ca o persoană publică, aleasă de cetăţeni, să promoveze mesaje care să instige la ură rasială şi la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Considerăm că promovarea sterilizării femeilor aparţinând unui grup etnic constituie un atentat grav, atât la adresa membrilor grupului în cauză, precum şi la adresa societăţii în ansamblul său, încâlcând principiile şi valorile fundamentale ale unei societăţi democratice. Dezamăgirea provocată de poziţia publică a domnului cosilier local este cu atât mai mare cu cât acesta a fost angajat al organizaţiei noastre„, a declarat preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu.

Asociaţia Pakiv România solicită autorităţilor publice, în speță Parchetelui de pe lângă Judecătoria Alba Iulia,  să se autosesizeze cu privire mesajul extremist şi xenofob şi să dispună măsuri pentru ca astfel de mesaje din partea unei persoane publice, politician, să nu mai poată fi promovate în spaţiul public.

Vom înainta o adresă Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării în care vom cere să analizeze această situaţie şi ne vom adresa instanţei de judecată. Nu înţelegem argumentele care stau la baza acestor declaraţii ale domnului consilier local, dar președintele  Partidului Naţional Liberal Alba, Teodor Atanasiu, precum și reprezentantul Guvernului în teritoriu, Prefectul Județului Alba, Gheroghe Feneșer, s-au disociat deja de declarațiile tânărului liberal„, a subliniat preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu.

Consilierul local al Municipiului Alba Iulia, Rareş Bugle, a postat, la începutul lunii februarie, pe Facebook următorul mesaj „In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala…. stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane! de ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea……sa platesaca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea….lui, insa cea ce facem noi acum, adica fam de romani care un copil maxim doi, iar fam de tigani si ma refer aici la tiganii cei mai needucati si ne integrati…de la cinci copii in sus…este o dovada de inconstienta si iresponsabilitate fata de viitorul acestei tari! si cred ca le asiguram un viitor foarte “sigur” copiilor nostri, pe cand vor fi ei mari ,iar ponderea va fi de 5 la 1”.

Sterilizare femeilor de etnie romă a fost aplicată de Germania în statele europene în perioada regimului nazist. În perioada Holocaustului, ”peste 400.000 de evrei și țigani au fost sterilizați cu forța prin intermediul radiațiilor, chirurgiei sau a diverselor substanțe experimentale. Metoda favorită de sterilizare a constat în expunerea organelor genitale ale detinuților la radiații crescute. Întreaga acțiune nu dura mai mult de 3 minute. Cei și cele care nu mureau în urma sterilizărilor forțate sufereau mult timp de sângerări vaginale, cancer de col uterin, cancer testicular sau puternice dureri abdominale”, se arată într-un documentar publicat pe www.descopera.ro.

În prezent, Slovacia a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în 2011 şi 2012, pentru sterilizarea unei femei rome. Judecătorii au apreciat că autorităţile slovace au încălcat articolele 3 şi 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, privind interzicerea tratamentelor inumane şi degradante şi dreptul la respectarea vieţii private şi de familie. În luna ianuarie, la Timişioara, membrii unei grupări naţionaliste denumită Naţionaliştii Autonomi, sunt cercetaţi penal de autorităţi după ce au postat pe un blog un anunţ privind oferirea unei o recompense de 300 de lei fiecărei femei rome care se supune unei operaţii de sterilizare în 2013.

Sunt dezamăgit că un politician tânăr în loc să susțină planuri de măsuri care să ducă la creșterea nivelului de educație, instruire profesională și respectarea drepturilor omului pentru persoanele din grupurile expuse riscului de excluziune socială, cum sunt cetățenii români de etnie romă, instigă la ură rasială. Aceste mesaje de natură rasială și xenofobă amenință eforturile de incluziune socială a persoanelor din grupurile vulnerabile, de aliniere la standardele europene, depuse de România în ultimii 10 ani”, a concluzionat președintele Asociației Pakiv România, Gruia Ioan Bumbu.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook