Tags Posts tagged with "Bucuresti"

Bucuresti

Cinci dintre cei 25 de candidați din judeţul Alba, înscriși pentru admiterea la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” București au fost declarați admiși în acest an. Majoritatea vor urma cursuri la specializarea “Ordine şi Siguranţă Publică”.

Anul trecut, doar trei tineri au reuşit să intre la instituţia de învăţământ.

În perioada aprilie – mai 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a desfășurat acțiunea de selecție a candidaților pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti, sesiunea iulie-august 2015.

În perioada menționată au fost înscriși 25 de candidați (8 de fete și 17 băieți), transmite IPJ Alba.

Dintre aceștia, în urma susținerii examenelor au reușit să obțină note de promovare, cinci tineri (o fată şi patru băieți):

1. Cristian Oneţ din municipiul Aiud – pentru specializarea „Drept”

2. Gabriel-Iulian Chirilă din oraşul Ocna Mureş – pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

3. Diana-Andreea Marian din municipiul Alba Iulia – pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

4. Florin-Tiberiu Patiţa din oraşul Cîmpeni; pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”

5. Dan Oniga din municipiul Aiud; pentru specializarea „Ordine și Siguranță Publică”.

Procurorii DNA Alba Iulia coordonează percheziţii, vineri, în 9 locaţii din Maramureş, Hunedoara şi Bucureşti, pentru fapte de corupţie din perioada 2011-2015. Surse judiciare au menționat că în judeţul Hunedoara, la Deva, descinderile au loc la sediile Administraţiei Finanţelor Publice şi Termogaz şi că ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi retehnologizări.

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2015.

În cursul zilei de 17 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în Municipiul București și județele: Hunedoara și Maramureș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că sunt efectuate percheziții la Administrația Finanțelor Publice Deva și la compania Termogaz, fiind vizat modul în care au fost încheiate contracte nerentabile privind importul de cărbune și contracte de retehnologizare.

Revenim cu amănunte.

Sute de tineri s-au pornit pe jos din Chișinău în direcția Bucureștiului. Ei au plecat ieri de la Marea Adunare Națională din Chișinău, unde 30 000 de români basarabeni au cerut Unirea cu România.

Pentru a fi solidari cu ei, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează o amplă manifestație duminică, 12 iulie, la ora 14:00, în Piața Universității. Atunci, mii de bucureșteni alături de români din toate colțurile țării îi vor întâmpina pe tinerii sosiți din Basarabia.

Gestul de a parcurge pe jos această distanță dintre cele două capitale românești a impresionat profund. Înainte de a participa la manifestația pregătită duminică la București, colona de tineri basarabeni e așteptată sâmbătă de sute de români din zona Moldovei la Prut, la Vama Ungheni, în jurul orei 10:00. Toți românii sunt așteptați la reeditarea Podurilor de Flori și la adunarea unionistă din capitală. De asemenea, cei care pot face donații în produse sau bani pentru sprijinirea tinerilor din marș sunt rugați să contacteze Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

„După ce atât fostul, cât și actualul președinte al României, alături de premier, le-au promis că dacă vor cere Unirea, Unirea se va face , zeci de mii români basarabeni au votat-o duminică, 5 iulie, la Chișinău. Contextul actual ne obligă să fim partași, nu martori! E momentul să ne conjugăm eforturile pentru a întâmpina în 2018, centenarul Marii Uniri, printr-o revenire, de data aceasta definitivă, a Basarabiei la sânul Patriei-Mame, România”, a declarat Mădălina Hrițuleac, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Duminică, 5 iulie, la Chișinău, 30 000 de români basarabeni au participat la Marea Adunare Națională. A reprezent cea mai semnificativă manifestație unionistă de anul acesta, dintr-un șir lung de evenimente ce au ca scop final Unirea Basarabiei cu România.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 21 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

La data de 17 iunie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului General al Poliţiei Române – S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 21 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba (1), Sibiu (2), Călăraşi (1), Giurgiu (1), Ilfov (14) şi municipiul București (2).

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2015, persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obţinut documente fictive, de la societăţi comerciale cu comportament tip „firma fantomă”, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeana, cu scopul de a solicita şi obţine rambursare de T.V.A..

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.200.000 de lei.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfășoară cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie din judeţele Ilfov, Sibiu, Călăraşi, Giurgiu şi Poliţiei Capitalei.

Suportul de specialitate este asigurat de Departamentul de Informații si Protecție Internă.

Poliţiştii din Aiud, sprijiniți de poliţiştii Secţiei 20 Poliţie Bucureşti şi jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, i-au identificat pe 6 tineri din municipiul Bucureşti, bănuiţi de comiterea unui furt.

În sarcina celor 6 tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, s-a reţinut faptul că în data de 4 aprilie, în timpul unei opriri într-o staţie de carburanţi din municipiul Aiud, au sustras din magazinul staţiei băuturi alcoolice şi produse alimentare, cauzând un prejudiciu evaluat la suma de 1.747 lei.
Cu ocazia activităţilor de cercetare, prejudiciul a fost recuperat integral, urmând să fie restituit reprezentanţilor societăţii păgubite.
Faţă de cei 6 tineri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Vă reamintim că cei şase sunt suporteri ai echipei Rapid Bucureşti. Sâmbăta trecută o benzinărie din Aiud a primit vizita suporterilor echipei Rapid Bucureşti aflaţi în drum spre Cluj unde formaţia favorită avea meci cu Universitatea Cluj.

Probabil flămânzi sau însetaţi un grup de suporteri rapidişti au dat iama într-o benzinărie aflată la ieşirea din Aiud spre Cluj. Mulţi dintre ei au plecat însă fără să plătească luând cam tot ce putea. În imaginile surprinse de camera video se vede că doar câţiva suporteri plătesc iar restul profitând că vânzătoarea era ocupată cu încasarea s-au aprovizonat cu bere, sucuri şi mâncare, gratis.

Gestul rapidiştilor a fost unul care le-a adus ghinion.

Universitatea Cluj a învins Rapid cu scorul de 1-0, pe Cluj Arena.

Echipa din Blaj a pierdut luni, 6 aprilie, meciul cu Dinamo Romprest Bucureşti din semifinalele Cupei României disputat în sala sporturilor din Cheile Grădiştei.

Pe seturi, CS Volei Alba-Blaj – Dinamo Romprest Bucureşti:
24-26
26-24
25-17
21-25
12-15

În finală Dinamo Romprest Bucureşti va întâlni marţi, 7 aprilie, Ştiinţa Bacău (care a trecut cu 3-1 de CSM Lugoj).

De notat, CS Volei Alba-Blaj mai joacă o finală: elevele lui Darko Zakoc vor întâlni CSM Târgovişte în finala campionatului naţional de volei, care va avea loc începând cu 18-19 aprilie.

Finala mare: CSM Târgovişte – CS Volei Alba-Blaj
Finala mică: CSM Bucureşti – CS Ştiinţa Bacău

Finalele se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Echipa din Blaj va disputa primele două meciuri în zilele 18 şi 19 aprilie la Târgovişte, apoi în 25-26 aprilie 2015 la Blaj. Dacă va fi nevoie, al 5-lea meci va avea loc în 30 aprilie la Târgovişte.

Luni, 6 aprilie 2015, în sala de sport din Cheile Grădiştei, CS Volei Alba-Blaj întâlneşte CS Dinamo Romprest Bucureşti în semifinalele Cupei României la volei feminin. A doua semifinală este disputată de CSM Lugoj şi CS Ştiinţa Bacău.

Finala va avea loc marţi, 7 aprilie, ora 16.15 în aceeaşi locaţie.

De asemenea, CS Volei Alba-Blaj va întâlni CSM Târgovişte în finala campionatului naţional de volei, care va avea loc în luna aprilie.

Finala mare: CSM Târgovişte – CS Volei Alba-Blaj
Finala mică: CSM Bucureşti – CS Ştiinţa Bacău

Finalele se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Echipa din Blaj va disputa primele două meciuri în zilele 18 şi 19 aprilie la Târgovişte, apoi în 25-26 aprilie 2015 la Blaj. Dacă va fi nevoie, al 5-lea meci va avea loc în 30 aprilie la Târgovişte.

Albaiulianul Mihnea Costachi (legitimat la CSU Alba Iulia) a participat la Memorialul „Emil Pessi” de la Bucuresti, un puternic turneu de şah rapid pentru juniori organizat de ACS Şah Apa Nova Bucureşti şi Federaţia Română de Şah.

Au participat 12 juniori români, dintre acesti 9 fiind medaliaţi la campionatele naţionale de juniori din 2014: Bogdan Deac (locul 1 la băieţi sub 20 de ani), Răzvan Dicu (locul 2 la B20), Ştefan Tomici (locul 1 la B18), Mihai Bida (locul 2 la B18), Alexandru David (locul 3 la B18), Andrei Dolană (locul 2 la B16), Radu Toma (locul 3 la B16), Mihnea Costachi (locul 1 la B14) şi David Alexandru (locul 1 la B12). Organizatorii au invitat 3 talentaţi juniori bucureşteni: Claudiu Vasile, Alexandru Banzea şi Dragoş Turcuman, trei talentati juniori bucuresteni.

Turneul s-a desfăşurat în 11 runde, jucând fiecare cu fiecare.

Chiar dacă nu a fost într-o formă bună, Mihnea (elev al Colegiului National „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia) a reuşit totuşi o clasare pe podium. În cele 11 runde Mihnea a acumulat 8 puncte, câştigând 6 partide, remizând 4 şi pierzând o singură partidă. Mihnea a închieat pe locul 3, devansat de Ştefan Tomici (CS Studenţesc Medicina Timişoara) cu 9 puncte şi Bogdan Deac (Şah Club Râmnicu Vâlcea) cu 8,5 puncte.

Trebuie spus că Mihnea a câştigat întâlnirea cu învingătorul turneului şi a remizat cu al doilea clasat, însă a pierdut oarecum surprinzător cu juniorul clasat pe locul 5, Alexandru David (ACS Şah Apa Nova Bucureşti).

Acest rezultat vină să confirme încă odată că Mihnea Costachi, care săptămâna viitoare va împlini 15 ani, este deja unul dintre cei mai buni şahişti români sub 20 de ani – şi nu doar la categoria sa de vârstă.

Pentru şahiştii din Alba Iulia urmează participarea la Memorialul „Mircea Rădulescu” de la Cluj, concurs ajuns la a 15-a ediţie şi care se va desfăşura în perioada 20-22 martie. Acesta va fi ultimul turneu de pregătire înaintea Campionatelor Naţionale de juniori programate în perioada 30 martie-9 aprilie 2015 la Căciulata, judeţul Vâlcea.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook