Tags Posts tagged with "Blocada"

Blocada

În perioada 30 iulie – 5 august poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”. De această dată au fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite IPJ Alba.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba, iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 30 iulie – 5 august 2015, poliţişti din structurile menţionate mai sus au constatat 35 de infracţiuni, din care 27 în flagrant delict, cele mai multe (26) la regimul rutier.

A fost efectuate 30 de filtre rutiere, reţinute 27 de permise de conducere şi 24 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 1.086 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 221.506 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 945 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 92 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind comerţul şi 3 la alte acte normative.

În perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica activităţile de prevenire a accidentelor rutiere şi cele de combatere a principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Acţiunea „Blocada” este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Nouă permise reţinute, 23 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 100.000 de lei. Acestea sunt rezultatele poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acţiunii „Blocada”, în perioada 25 – 30 iulie. Campania este destinată prevenirii comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 – 30 iulie, poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni, din care 15 în flagrant delict şi 468 de abateri contravenţionale, cele mai multe (361) pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 99.595 lei.

În luna august, în judeţul Alba, se desfășoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

În perioada 28-31 august 2014 polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfășurat 25 de acțiuni la nivel judeţean, au instituit 30 de filtre rutiere, constatând astfel 23 de infracțiuni, dintre care 20 în flagrant.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 4 arme (una letală şi 3 neletale).

În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 889 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.740 lei, dintre care 73 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 8 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite – ne anunţă reprezentanţii IPJ Alba.

Cele mai multe sancţiuni (777) au fost aplicate pentru comiterea de abateri rutiere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 464 pentru viteză. Ca măsură complementară, au fost reţinute 31 de permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Acţiunea Blocada a fost organizată în luna august de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.

În această perioadă, poliţiştii rutieri împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv–reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.
Blocada în luna august

În perioada 5-31 august 2014 au fost înregistrate 118 infracţiuni, din care 92 în flagrant, cele mai multe (63) la regimul rutier.

De a semenea fost efectuate 146 de filtre rutiere, reţinute 119 permise de conducere şi 92 de certificate de înmatriculare. Totodată au fost aplicate 4656 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 836.274 lei.

În ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale, 3.948 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 439 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 107 la Legea 12/1990 privind comerţul.

În luna august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, desfăşoară activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”.

Această acţiune este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba, acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

La acţiune participă şi poliţiştii din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale şi arme, explozivi, substanţe periculoase care vor desfășura activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba.

O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară. În acest sens, poliţiştii Serviciului Transporturi, acţionează punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 5-8 august 2014, poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 19 infracţiuni, din care 11 la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 22 de permise de conducere şi 27 de certificate de înmatriculare şi au aplicat 782 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.675 lei.

Dintre sancţiunile contravenţionale, 606 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 136 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 9 la Legea 12/1990 privind comerţul.

IPJ Alba

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook