Tags Posts tagged with "bibliobus"

bibliobus

ptămâna aceasta, Bibliobusul Consiliului Județean Alba va participa la două activități culturale, desfășurate la Războieni și Livezile.

Astfel, miercuri –  3 februarie – începând cu ora 12.30, Bibliobuzul Consiliului județean Alba se va deplasa la Așezământul Social „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni. Aici micuților din Centru le vor fi dăruite jucării și cărți donate de  copiii de la Grădinițele Nr. 11 și 12 din Alba Iulia în cadrul Campaniei Consiliului județean Alba intitulată „Călătorim și dăruim.” Va fi organizat și un atelier de animație culturală în cadrul căruia copiii din Centru vor fi angrenați în activități de lectură publică și confecționare de semne de carte, felicitări și plicuri personalizate și embosate având ca tematică sărbătoarea românească a Dragobetelui.

Joi,  4 februarie, de la ora 09.00, Bibliobusul se va afla la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal din Livezile, unde va participa la un program cultural-artistic dedicat Dragobetelui. Și aici se vor organiza lecturi publice precum și un atelier creativ în cadrul căruia se vor confecționa felicitări, plicuri și semne de carte personalizate cu ocazia Dragobetelui. În plus, Bibliobusul va fi folosit și pentru diseminarea  materialelor promoționale din cadrul Proiectului „Promovare zonă turistică a Comunei Miraslău, județul Alba”, peoiect în care  comuna Livezile a participat ca partener.

Echipa Bibliobusului mulțumește, pe această cale,  tuturor copiilor, părinților și educatorilor care au participat la campania  „Călătorim și dăruim” a Consiliului Județean Alba, înțelegând că prin donațiile lor aduc zâmbete și fericire altor copii.

bibliobus-la-aiud4Miercuri, 13 august, va avea loc o noua sesiune de lectura publica si animatie culturala cu Bibliobusul Consiliului Judetean Alba, în Alba Iulia, în cartierul Oarda, la Casa de tip familial „Izvorul Tămăduirii”.
De data aceasta, aproximativ 30 de copii, din cadrul așezământului social, dar și din cadrul comunității locale, , vor avea ocazia de a asculta lecturi de vacanta. De asemenea, ei vor primi in dar carti si jucarii din donatiile stranse pana acum in cadrul campaniei „Calatorim si Daruim cu Bibliobusul” initiata de Consiliul Judetean Alba.
Sesiunea de lectura se va incheia cu un atelier practic intitulat „Joc în plină vară” in cadrul caruia copiii vor invata sa confectioneze semne de carte.

Astăzi, 2 iunie 2014, cu ocazia Zilei Copilului, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, a primit vizita elevilor de la Grădinița „Dumbrava Minunatăși de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia. Copiii însoțiți de doamnele educatoare au fost întâmpinați de către Gabriela Hale, coordonatoarea Bibliobusului, Felicia Colda de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Ioana Raica, prof. Arte plastice din cadrul Centrului și de către Daniela Floroian, director al Centrului de Cultură care, împreună cu micuții au recitat poezii și au citit din cărțile cu care este dotat Bibliobusul. La rândul lor, aceștia au donat cărți pentru Centrele Rezidențiale de Copii din județ. Copiii au fost răsplătiți cu dulciuri, li s-au oferit cărți tematice potrivite vârstei lor, materiale didactice și mici obiecte care să le stârnească interesul spre lumea minunată a cărților.

După ce au „explorat” Bibliobus-ul, copiii au vizitat sălile de repetiții ale Centrului, unde au vizionat un scurt program artistic oferit de către Dragoș Tudor, Dan Liviu Cernat, Marinela Popa și Nicolae Vancu, profesori ai Centrului „Augustin Bena”, care, împreună cu cei mici au cântat, au dansat și s-au jucat pe ritmurile copilăriei. Foarte curioși și plini de entuziastm, micuții artiști au „testat” calitatea și rezistența instrumentelor muzicale, sub atenta supraveghere a celor mari. Apoi mai micii artiști au fost recompensați cu dulciuri. Totul s-a încheiat într-o notă de veselie, bună dispoziție și optimism.

Afis Spectacol Lectura Publica 2014 wwwProiectul Consiliului Județean Alba, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a CJ Alba – continuă și în această săptămână, cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” și al Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Sub deviza „Scriu sau recit de dragul tău…”, un eveniment de lectură publică  va avea loc vineri, 7 martie, între orele 09.00 – 19.00 în Piața Cetății din Alba Iulia, având ca public țintă trecătorii.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

bibliobus 2Proiectul Consiliului Județean Alba, desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a Consiliului Județean Alba – continuă și în această săptămână.

După Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu și Școala Gimnazială  cu clasele I-VIII Câlnic, astăzi magia cărților a ajuns la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, situat pe strada Libertății.  Peste 50 de pensionari au avut astfel ocazia de a-și alege o carte și de a socializa în spațiul bibliotecii mobile. La mare căutare au fost poezile lui Mihai Eminescu, romanele, dar și literatura pentru copii.

bibliobus 3„Mă bucur că proiectul nostru este apreciat de toate categoriile de public, dovedind că dragostea pentru frumos nu cunoaște vârstă. Vom continua acest tip de acțiuni și vom face astfel încât Bibliobusul să fie prezent cât mai des în rândul publicului, fie că este vorba de lecturi publice, de manifestări culturale mai ample sau doar de acțiuni prin care cartea ajunge și în zonele mai îndepărtate ale județului.” –  a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook