Tags Posts tagged with "batrana"

batrana

Miercuri, 1 aprilie 2015, o femeie în vârstă de 70 de ani, din localitatea Unirea, judeţul Alba, s-a angajat în traversarea străzii Mihai Viteazul din comună, fără să se asigure şi prin loc nepermis, împrejurare în care a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 59 de ani, din municipiul Aiud.

Bătrâna a suferit o fractură de membru inferior şi a fost transportată la spitalul din Aiud unde a rămas internată.

Testată cu aparatul etilotest, şoferiţa a fost depistată cu un rezultat negativ la alcoolemie.

Poliţiştii continuă cercetările.

Foto: arhivă

Poliţiştii din Alba desfăşoară cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care o femeie de la căminul pentru persoane vârstnice al congregaţie Sf. Iosif din Alba Iulia a murit.

În ziua de 11 noiembrie 2014, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin 112 de către reprezentantul căminului de persoane vârstnice cu privire la faptul că o femeie din cămin a suferit leziuni corporale.

Din cercetările efectuate poliţiştilor a rezultat că în data de 11 noiembrie 2014, în jurul orelor 10.30, P.M., o femeie în vârstă de 70 de ani, a împins-o pe scări pe M.A., de 85 de ani, care era imobilizată într-un cărucior.

Victima a suferit leziuni la cap şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Alba unde a primit îngrijiri medicale. În urma rănilor bătrâna a decedat.

Poliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările.

În urma activităţilor operative, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş, au identificat pe I. F. L. de 31 ani, domiciliat în comuna Bran, judeţul Brașov, şi A.D.E. de 27 ani, domiciliată în comuna Rucăr, judeţul Argeş.

Cei doi sunt bănuiţi că în data de 18 august 2014, au furt din locuinţa unei femei în vârstă de 86 de ani din municipiul Sebeş.

Hoţii au fost destul de tupeişti: au întâlnit-o pe victimă pe stradă şi au rugat-o să-i lase în casă pentru anumite necesităţi fiziologice.

Odată ajunşi în locuinţă, hoţii i-au distras atenţia victimei, sustrăgând suma de aproximativ 4.000 lei, după care au părăsit locuinţa victimei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă pedepsită de art. 228 alin. 1, din Noul Cod penal, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a susnumiţilor şi recuperării prejudiciului cauzat în valoare de aproximativ 4.000 lei.

Are 17 ani, a jucat la Rival Alba Iulia, Unirea Alba Iulia şi Performanţa Alba Iulia, este fiul fostului unirist Ioan Penghiu Păcurar şi acum joacă la echipa de juniori ai celebrei formaţii UTA din Arad.

Se numeşte Cristian Păcurar şi doreşte să calce pe urmele unui alt Cristiano… Ronaldo.

Cristian Păcurar a declarat pentru ziarul Apulum: „Primul meu antrenor a fost chiar tatăl meu, care m-a îndrumat să fac fotbal de la vârsta de 5 ani. Mi-a plăcut din dintotdeauna acest sport aşa că veneam cu drag la antrenamente la cluburile unde am evoluat. La UTA am ajuns acum jumătate de an, am venit să dau probe, şi am rămas, îmi place aici. Îmi pare rău ca UTA nu mai este în primul eşalon, la palmaresul pe care îl are… dar cred că în următori ani va reveni în liga 1”.

Cristian Păcurar s-a născut la 14 august 1997 la Alba Iulia. La început Cristian a fost antrenat chiar de tatăl său, mai târziu de celebrul Iosif Luca, antrenorul de la Unirea Alba Iulia, iar acum la UTA este pregătit de cei trei antrenori: Păcurar, Tisza şi Stupar.

UTA, sau Bătrâna Doamnă, a câştigat campionatul României şi de două ori Cupa României.

Miercuri, 20 august 2014, la ora 17.35, Poliţia Municipală Alba Iulia a fost sesizată privind comiterea unui furt pe B-dul Încoronării.

Sosiţi imediat, poliţiştii au stabilit faptele: în timp ce stătea pe o bancă de pe B-dul Încoronării, o femeie în vârstă de 78 de ani a observat că un bărbat i-a furat telefonul mobil.

Poliţiştii (de la Poliţia Municipiului Alba Iulia) l-au prins pe suspect după doar 20 de minute: A.I.S. este un bărbat de 42 de ani care trăieşte pe stradă, a fost prins de oamenii legii, nu departe de locul comiterii faptei, în apropierea gării din Alba Iulia, având asupra sa telefonul furat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt iar telefonul mobil a fost restituit victimei.

inchisoare femeiPoliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia le-au identificat, în cursul zilei de miercuri, pe 3 femei despre care există suspiciunea că la începutul lunii decembrie 2013, au comis un furt din locuinţa unei vârstnice de 88 de ani, din Alba Iulia, faptă prin care i-au cauzat un prejudiciu în valoare de 24.000 de lei.

În urma activităţile de cercetare efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în data de 06.12.2013, Gina Ş., de 26 de ani, Adriana A., de 40 de ani şi Vasilica A., de 44 de ani, toate din municipiul Galaţi, au pătruns în locuinţa victimei sub pretextul că îi vor prezenta, pentru vânzare, câteva produse.

Profitând de neatenţia vârstnicei, cele 3 femei i-au sustras 3 plicuri în care era suma totală de 24.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a celor 3 femei, poliţiştii din Alba Iulia, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, au efectuat ieri, 12.03.3014, două percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost depistată şi reţinută Gina Ş.

La una dintre locaţiile verificate, poliţiştii au identificat-o pe  Gabriela Ş., de 24 de ani, din Galaţi, care era urmărită la nivel naţional, fiind posesoarea unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea depistării Adrianei A., şi a lui Vasilica A. şi luării faţă de acestea a măsurilor legale.

Faţă de Gina Ş. a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 13.03.2014, să fie prezentată  Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor 3 femei precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

foto: replicaonline.ro

furt-telefon-mobilPoliţiştii Postului de Poliţie Cetatea de Baltă au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie din comună, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile i-a fost sustras un telefon mobil din interiorul locuinţei a cărei uşă era lăsată deschisă.

La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii Postului de Politie Cetatea de Baltă care, nu departe de locuinţa reclamantei, au identificat-o pe principala suspectă de comiterea  furtului, o femeie de 67 de ani, din comuna Bahnea, judeţul Mureş, asupra căreia a fost găsit telefonul sustras.

Telefonul a fost recuperat şi restituit reclamantei iar faţă de suspectă au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

poze-J.CâmpeniÎn data de 29.07.2013, la Tribunalul Alba a  fost soluţionat dosarul cu numărul 3890/107/2013, privind pe inculpaţii Stoica Sorin Ioan şi Mierea Raul Grigore, trimişi în judecată pentru săvârşirea  infracţiunilor de omor calificat, viol şi violare de domiciliu de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Inculpaţii şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată. Aceştia  au cerut să li se judece cauza potrivit procedurii simplificate reglementate de art.320 ind.1 C.p.p., urmând a fi avute în vedere exclusiv probele administrate la urmărirea penală.

Prin hotărârea pronunţată, Tribunalul Alba a hotărât următoarele:

– condamnarea inculpatului Stoica Sorin Ioan la pedeapsa de 13 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 lit. a teza II şi lit b Cod penal ( dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a  ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat)

– condamnarea inculpatului Mierea Raul Grigore la pedeapsa de 15 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 64 lit. a teza II şi lit b Cod penal. Inculpatul Mierea Raul Grigore a mai fost condamnat în anul 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat de Judecătoria Alba Iulia, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare.

Tribunalul Alba a revocat liberarea condiţionată privind restul de pedeapsă  rămas  neexecutat,  inculpatul urmând să execute în final pedeapsa de 15 ani închisoare şi 6 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit a teza II, lit b  Cod Penal

Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa publică din 29.07.2013 şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, apel ce se va judeca de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Poliţia Orașului Zlatna a fost sesizată de către un bărbat din Zlatna, cu privire la faptul că a găsit-o pe mătuşa sa decedată în patul din locuinţa personală.

Întrucât din primele cercetări desfăşurate de poliţişti s-a constatat pe cadavru urme de violenţă, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din ofițeri specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, (Serviciile de Investigații Criminale şi Criminalistic) şi ai Poliţiei oraşului Zlatna împreună cu medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Cu ocazia efectuării necropsiei cadavrului s-a stabilit faptul că moartea victimei, S.F., de 80 de ani din Zlatna, a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne, consecinţa unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi leziuni în zona vulvo-rectală produse în urma unor raporturi sexuale vaginale şi anale.

În urma activităţilor de cercetare efectuate de poliţişti, la scurt timp de la sesizare s-a reușit identificarea şi reţinerea principalilor suspecţi de comiterea faptei, S. Sorin Ioan, de 33 de ani, din Zlatna şi M. Raul Grigore, de 28 de ani, din Zlatna, ambii cunoscuţi cu antecedente penale.

În cursul cercetărilor s-a stabilit faptul că în noaptea de 01/02.06.2013, după ce au consumat băuturi alcoolice la un local public din Zlatna cei doi suspecţi s-au deplasat la locuinţa victimei şi profitând de faptul că aceasta locuia singură, prin violenţă, au întreţinut raporturi sexuale normale şi anale cu ea, aplicându-i totodată mai multe lovituri care i-au produs leziuni grave care au condus la deces.

Cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea cercetării învinuiţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, viol şi violare de domiciliu, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 03.06.2013, să fie prezentaţi Tribunalului Alba  cu propunere de arestare preventivă.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook