Tags Posts tagged with "autobuze"

autobuze

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 656 de autovehicule destinate transportului de mărfuri şi persoane şi au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada de 15 – 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi marfuri.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 213 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 46.730 lei. Au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 524 de transportatori de marfă, dintre aceştia 188 fiind sancționați contravenţional, din care 9 pentru viteză excesivă, doi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşire neregulamentară, 39 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, 3 pentru neasigurarea încărcăturii, 3 pentru lipsa inspecţie tehnice periodice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

În aceeaşi perioadă au fost verificate 132 de autovehicule de transport persoane, iar pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru nersepectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În ultima perioadă mulţi controlorii de pe autobuze au uitat de bun simţi şi efectuează controlul biletelor de zici că dă buzna Securitatea în miez de noapte şi bravează în apărători ai legii.

Jurnaliştii de la onlinreport.ro vă dau trei sfaturi care cred că v-ar prinde bine, în caz de ”controlori nesimţiţi”:

1. Controlorii nu pot să te oblige să te legitimezi şi în nici un caz nu au voie să te deposedeze de actul de identitate. Punct! Procedura de legitimare este o convenţie social acceptată, nimic mai mult. Obligaţia lor este să verifice (ATENŢIE!) legitimaţia de călătorie (în termeni specifici). Au în schimb dreptul de a solicita intervenţia poliţiei pentru legitimare şi n-au decât s-o facă. Şi Jandarmeria Romana mai are dreptul să te legitimeze, conform legii 550/ 2004.

2. Controlorii nu au dreptul să te coboare din tramvai cu forţa, să te bruscheze, să te percheziţioneze ori să-ţi reţină vreun bun personal cu scopul de a coborî cu ei. În momentul în care se întâmplă vreo astfel de fapta, ai obligaţia să suni imediat la poliţie! Nu le intră în joc şi nu face cine mai ştie ce compromis în schimbul rambursării bunului. Este recomandabil ca în astfel de cazuri să faci puţin scandal şi să rogi pe cineva să te însoţească. Ei sunt tot timpul (minimum) doi şi-ţi trebuie martor. După ce suni la poliţie, aştepţi şi, după caz, mergi la secţie pentru a depune o plângere pe numele controlorului, în care să punctezi cu lux de amănunte faptele. Controlorii au legitimaţii şi sunt obligaţi să se legitimeze nominal, aşa că nu-i foarte greu să afli cu cine ai de-a face.

3. Controlorii nu au voie să te reţină în autobuz/tramvai sau staţie mai mult de câteva minute/jumătate de oră. Maximum! Orice reţinere durează mai mult, se transformă automat în privare de liberate şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani, conform articolului 189 din Codul Penal. Şi chiar dacă vor chema poliţia, tot nu eşti obligat s-o aştepţi mai mult de câteva minute!
sursa: onlinreport.ro
sursa foto: jurnalul.ro

STP Alba a făcut public programul de circulație al societăţii, pentru sfârșitul anului 2014 și începutul anului 2015, în Zonele Metropolitane 1-7. Acesta va fi următorul:

24, 27 și 31 decembrie 2014, respectiv 3 ianuarie 2015 – program de sâmbătă
25, 26 , 28 decembrie 2014, respectiv 1, 2 și 4 ianuarie 2015 – program de duminică
29, 30 decembrie 2014 – program normal

Foarte important: autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!
Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826.
Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, puteți apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967.

Cetățenii municipiului Alba Iulia și oaspeții care vor vizita orașul cu prilejul Zilei Naționale a României vor putea circula cu autobuzele Societății de Transport Public Alba Iulia pe orice traseu, în toate zonele tarifare, întreaga zi, achitând prețul unui singur bilet care va fi valabil pe tot parcusul zilei de 1 Decembrie. În acest fel, STP încearcă să încurajeze cât mai multă lume să vină în Capitala Marii Uniri cu prilejul acestei zile speciale pentru toți românii.

Manifestările prilejuite de această zi festivă au impus o serie de restricții de circulație, după cum urmează:

1. Se restricţionează circulaţia rutieră, luni, 1 Decembrie 2014, între orele 09.00 – 10.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi :
– B-dul Ferdinand I ;
– Str. I.I. C. Brătianu ;
– Str. Ardealului .
2. Se restricţionează circulaţia rutieră, luni, 1 Decembrie 2014, între orele 10.00 – 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:
– B-dul Încoronării intersecţíe cu str. Octavian Goga ;
– B-dul 1 Decembrie 1918 ;
– B-dul Horea .
3. Se restricţionează circulaţia rutieră, duminică, 30 noiembrie 2014, între orele 13.00 – 13.30, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:
– str. I.I.C. Bratianu ;
– str. Ardealului .
4. Se restricţionează circulaţia rutieră, duminică, 30 noiembrie 2014, între orele 13.00 – 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe următoarele străzi:
– B-dul Încoronării ;
– B-dul 1 Decembrie 1918 ;
– B-dul Horea .
Foarte important: În zilele și intervalele orare menționate, când operează restricțiile sus amintite, autobuzele de pe Linia 103 vor circula pe traseul Gară – str. Octavian Goga – Magazinul Unirea- Ampoi 3 – Cetate- Sensul giratoriu de la magazinul LIDL, iar returul se va face cu autobuzele de pe Linia 104 pe același traseu (Sensul giratoriu de la magazinul LIDL – Cetate- Ampoi 3 – Magazinul Unirea – str. Octavian Goga – Gară).
Totodată , programul de circulație al societății noastre în perioada 29.11.2014-02.12.2014 va fi următorul:

– în data de 29.11.2014- program de sâmbătă;
– în data de 30.11.2014- program de duminică;
– în data de 01.12.2014 – program de duminică;
– în data de 02.12.2014- program normal, corespunzător zilelor de luni-vineri.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informații suplimentare privind costul unei călătorii în data de 1 Decembrie 2014, zonele tarifare și prețul biletelor:
Un bilet costă 2,0 lei în zona tarifară 1 (în interiorul orașului) și este în mod normal valabil o oră pe toate traseele STP, dar, cu prilejul Sărbătorii Zilei Naționale, acest bilet își va prelungi valabilitatea la o zi. Și biletele cu preț diferit, aferente celorlalte zone tarifare, vor fi de asemenea valabile întreaga zi. Biletele achiziționate prin SMS, la prețul de 0,40 euro plus TVA, sunt valabile doar în zona tarifară 1.
Există șapte zone tarifare, marcate prin culori distincte, pentru care se aplică tarife diferite pentru abonamente și biletele de călătorie. Valabilitatea biletelor este diferită, între 60 – 120 de minute, în funcție de zona tarifară, pentru a permite fiecărui călător să beneficieze de cel puțin 30 de minute în zona 1 (municipiul Alba Iulia) în prețul aceluiași bilet.
Zona tarifară 1 (roșu) cuprinde municipiul Alba Iulia. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute (din momentul validării) este de 2,0 lei.
Zona tarifară 2 (orange) cuprinde localitățile: Drâmbar, Teleac, Limba, Sîntimbru și Ciugud. Prețul unui bilet valabil în mod normal 60 de minute este de 4,5 lei.
Zona tarifară 3 (galben) cuprinde localitățile: Șard, Hăpria, Totoi, Șeușa, Oiejdea și Ighiu. Biletul costă 5,5 lei și este valabil de 60 de minute în mod normal.
Zona tarifară 4 (verde) cuprinde localitățile: Țelna, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Ighiel, Galda de Jos, Dumitra și Mesentea. Prețul unui bilet valabil 70 de minute este de 6,0 lei.
Zona tarifară 5 (indigo) cuprinde localitățile: Cricău, Benic, Tibru și Galda de Sus. Prețului biletului este de 6,5 lei, iar valabilitatea este de 90 de minute.
Zona tarifară 6 (gri) acoperă traseul Alba Iulia – Poiana Galdei. Prețul unui bilet valabil în mod normal 90 de minute este de 7,0 lei.
Zona 7 (maro) acoperă traseul Alba Iulia – Întregalde. Prețul unui bilet de călătorie, valabil în mod normal 120 de minute, este de 10 lei.

Perioada de valabilitate a tuturor acestor bilete se prelungește cu prilejul zilei de 1 Decembrie 2014, la o zi. Astfel, de Ziua Națională a României, călătorii pot circula întreaga zi pe traseele STP achitând o singură călătorie, la prețul aferent zonei tarifare respective.
Director general,
ing. Stelian Nicola

Societatea de Transport Public Alba Iulia anunţă programul de circulație al autobuzelor pentru data de 15 august 2014, Sfânta Maria, zi declarată liberă, în Zona Metropolitană Alba Iulia.

Aşadar, programul de circulație al STP Alba Iulia, în Zonele Metropolitane 1-7 va fi progam normal de duminică.

NOTĂ: autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258.812.826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258.812.967. De asemenea, toate informațiile pot fi găsite pe site-ul www.stpalba.ro.

Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul sărbătorii de Rusalii, 9 iunie 2014. Astfel, programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, în Zonele Metropolitane 1-7 va fi progam de duminică.

De reţinut că autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

autobuzSocietatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul minivacanței de 1 Mai. Astfel, se vor produce unele modificări în programul de circulaţie al autobuzelor STP.

Programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru perioada 01.05.2014-05.05.2014,  în Zonele Metropolitane 1-7, este următorul:

  • în ziua de 30 aprilie 2014- program normal
  • în zilele de 1 și  4 mai 2014 – program de duminică
  • în zilele de 2 și 3 mai 2014 – program de sâmbătă
  • în ziua de 5 mai 2014- program normal

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior!

Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

autobuzSocietatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport cu prilejul Sărbătorii de Paște. Programul nu va suferi modificări majore. Doar luni, în a doua zi de Paşte, autobuzele STP vor circula conform programului de duminică.

În această perioadă vor fi acoperite toate traseele, iar programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia, pentru perioada 18.04.2014-22.04.2014,  în Zonele Metropolitane 1-7 va fi următorul:

 • în ziua de 18 aprilie 2014- program normal
 • în ziua de 19 aprilie 2014- program de sâmbătă
 • în zilele de 20 și 21 aprilie 2014- program de duminică
 • în ziua de 22 aprilie 2014- program normal

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale vor circula normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior.

Informațiile referitoare la  programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826. Pentru informații legate de programul de circulație în zonele tarifare 2-7, călătorii pot apela Autogara STP, la numărul de telefon 0258/812967. De asemenea, informațiile sunt disponibile și pe site-ul www.stpalba.ro

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook