Tags Posts tagged with "Atanasiu"

Atanasiu

Comisia de Economie si Mediu de Afaceri a Partidului Naţional Liberal Alba, va organiza joi, 18 iunie ora 10.00, în incinta sălii BallRoom Alba Mall o dezbatere privind programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal.
Vor fi abordate teme de interes major din domeniul fiscal, agricultura, administraţie publică locală, minerit, etc.

La eveniment sunt invitaţi şi au confirmat prezenţa domnul Cătălin Predoiu şi domnul Teodor Atanasiu – primvicepreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, oameni de afaceri din judeţul Alba, oficialităţi judeţene şi locale.

Crearea comisiei de economie şi mediu de afaceri în cadrul Partidului Naţional Liberal Alba se doreşte a fi un proiect ambiţios prin care membri comisiei, oameni de afaceri şi politicieni deopotrivă, îşi doresc să conecteze printr-un dialog regulat constructiv factorii politici de decizie cu mediul de afaceri din judeţ, având drept scop identificarea problemelor reale cu care se confruntă antreprenorii şi de a asigura suport şi solutii legislative pentru fiecare speţă în parte.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

Apele par să se liniştească la suprafţă în PNL. Co preşedintele PNL, Vasile Blaga a declarat joi la Timişoara că a avut o discuţie bărbătească cu Teodor Atanasiu şi au lămurit lucrurile, adăugând că şapte ani liberalii şi democrat-liberalii s-au ”bătut rău de tot unii cu alţii”, dar acum trebuie să se concentreze pe PSD.

Duminică, la Alba Iulia, Teodor Atanasiu spunea că nu este cazul să îşi ceară scuze, aşa cum i s-a cerut la Piteşti, pentru discuţiile dezvăluite prin stenograme apărute în presă, adăugând că nici nu intenţionează să dea răspunsuri publice pentru discuţii de genul celor avute ”cu soţia în bucătărie”.

„Ce discut eu în mediul privat, cu soţia, cu prietenii sau cu altcineva e problema mea şi nu trebuie să dau răspunsuri publice pe cine critic când bârfesc cu soţia în bucătărie. Şi de aceea nici nu am comentat public niciodată acest lucru. Sper ca şi alţii să aibă decenţa ca ceea ce înseamnă viaţa privată a unui om să rămână aşa”, spunea Atanasiu.

La jumătatea lunii mai, stenograme ale unor discuţii între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriţia şi în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL, au fost publicate în presă.

Primvicepreşedintele PNl, Teodor Atansiu a avut parte de huiduieli la Piteşti la Consiliul Naţional PL. În schimb Predoiu a fost aplaudat.
Acesta nu a reușit să vorbească mai mult de 4 minute, Vasile Blaga venind la microfon pentru a le cere delegaților să facă liniște: ”Suntem înțelegători, am trecut peste toate, vă rog să facem liniște. Vă rog să ne respectăm.”, a spus Atanasiu.

Sala a scandat ”Scuze” în mod repetat, făcand aluzie la Atanasiu care trebuie sa isi ceara scuze pentru scandalul stenogramelor.

În replică, Atanasiu s-a retras și a spus ”Va multumesc pentru primire”.

Reamintim că stenogramele din ședința PNL Bistrița, în care Atanasiu anunță că Predoiu nu va deveni premier, aruncă în aer partidul.

Ședința la care Atanasiu a făcut controversatele declarații, flancat de Marian Petrache și Alina Gorghiu, a avut aproximativ 30 de participanți din vechiul PNL. Pe de altă parte, potrivit unor surse, Marian Petrache susține în partid că Orban a dat informațiile presei.

Chiar dacă acest lucru era cunoscut în cadru informal, la nivelul PNL, Teodor Atanasiu a recunoscut în ședință, că funcția de premier nu va merge la Cătălin Predoiu. „Noi fără PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept(…) De ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), în care să funcționăm.

Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că leam dat și iluzia că o să aibă primul ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! (…) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot”, le-a explicat Atanasiu colegilor din vechiul PNL.

Apoi, a înăsprit tonul: ”Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost și va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că, dacă pleacă mâine, îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu. Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o să plece, nu-s proști. O să conviețuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!”, scrie evz.ro

sursa> realitatea.net

O spun cu foarte mare părere de rău: Am avut din nou dreptate. Da, am avut dreptate când am simţit acea amărăciune în suflet când s-a semnat actul de dispariţie al PDL-ului. Acum simt din nou o amărăciune şi mai mare când PNL-ul dansează pe mormântul a ceea ce a fost odată PD-ul.

În 7 octombrie 2014 spuneam că nu pot să cred, că PDL, că PD-ul, partidul care m-a format ca politician nu mai există. Nu puteam înțelege cum dispare un partid curajos, construit cu multă trudă, renăscut din cenușă sub conducerea lui Traian Băsescu, partidul care a dat preşedintele ţării timp de două mandate, partidul care a fost la guvernare aproape 10 ani în perioade diferite şi care a avut premier. PDL a dispărut fiind vândut de Blaga şi de cei din jurul său. Spuneam atunci, iar acum s-a confirmat: liberalii au trădat şi vor mai trăda. În 2007 ne-au aruncat de la guvernare, după ce în 2004 i-am făcut oameni, când nici în visele lor de la Brătianu încoace nu mai sperau să ajungă să aibă prim ministru.

După anihilarea PDL-ului, acum unul din liderii liberalilor, domnul Atanasiu scapă porumbelul şi dă pe față starea de fapt din actualul PNL: „Noi, fără PD nu câștigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în unele judeţe: Alba, Bistrița e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinție al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm. Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă! Nu e corect deloc, dar n-am nicio reţinere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poţi face ce vrei şi ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost şi va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu şi cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s proşti. O sa convieţuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!.”

Am spus-o şi în 2014 şi le-o spun și acum celor care s-au intitulat cândva lideri ai PDL-ului: V-aţi vândut, domnilor, pe ,,30 de arginţi,,!

Mă gândesc acum la anumite persoane care se arătau gata să-şi scape lama briciului pe vene, susţinând sus şi tare că nu vor pleca din acest partid, că ei vor fi cei care vor stinge lumina, că vor pleca din politică dacă PDL dispare. PDL a dispărut, oameni buni! L-aţi distrus! Acum îi este batjocorit numele şi voi care aţi stat cândva sub sigla lui. Dragi prieteni lideri ai PD aşteptaţi şă dispăreţi aşa cum spune domnul Atanasiu ? Domnule Mircea Hava de ce tăceâţi mâlc şi nu spuneţi nimic despre adevărul răsuflat de ,,colegul” Atanasiu? Aţi pus batista pe ţambal. Liberalii s-au ţinut de nas pentru fuziunea cu PDL-ul, spun ei. Dar în perioada de convieţuire cu PSD-ul nu au fost nevoiţi să-şi bage formol în nas? Îi întreb eu.

Mă felicit pentru decizia mea din 2013, cand am ,,mirosit” trădarea ce a urmat şi am construit un partid din spiritul PD–ului de altă dată. Am rămas lângă cel care a fost şi va rămâne politicianul etalon pentru pedelişti şi nu numai – Traian Băsescu. Am reuşit totodată să salvăm şi alte elemente de identitate ale vechiului PDL, care descriu spiritul pe care l-a salvat PMP.

Acum îi rog din nou pe toţi pedeliştii, pe toţi cei care se declară ,,băsişti” să vină alături de PMP. Aici este locul vostru, dragi colegi, aici este viitorul nostru comun. Noi vom schimba România în bine.

Președinte PMP Alba,deputat Clement Negruț

Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL: Tăriceanu trebuie să adopte o nouă hotărâre, în acord cu Constituția

Decizia Curții Constituționale cu privire la hotărârea Senatului în cazul lui Dan Şova demonstrează că actuala coaliție anti-justiție, PSD – Tăriceanu, e în stare să nu respecte Constituția atunci când prevederile legii nu le convin. Au dat o interpretare neconstituțională votului din Senat și au publicat hotărârea de abia când Curtea Constituțională i-a somat să facă acest lucru, în urma sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. Însă tot circul trebuie să se încheie odată cu decizia CCR de astăzi: Călin Popescu Tăriceanu trebuie se emită o nouă hotărâre pe baza votului din 25 martie, de această dată în acord cu Constituția.

Cu toate acestea, cred că adoptarea unei noi hotărâri care să respecte prevederile Constituției nu îi spală păcatele lui Călin Popescu Tăriceanu. Cu același stilou cu care semnează hotărârea ar trebui să-și semneze și demisia. Senatul României are nevoie de credibilitate, iar acest lucru nu se poate întâmpla atât timp cât la conducerea sa se află domnul Tăriceanu.

Teodor Atanasiu,
Prim-vicepreședinte PNL

Sancționarea traseiștilor din campania prezidențială, legalizată de Guvernul condus de Victor Ponta prin OUG 55/2014, este blocată de PSD, care menține actul normativ în sertarele Parlamentului.
Au trecut cinci luni de zile de când Curtea Constituțională a admis sesizarea PNL și a constatat că PSD a încălcat principiile statului de drept în încercarea de a falsifica rezultatul alegerilor.
Necesitatea sancționării traseismului este ceea ce trebuie să rezulte prin respingerea OUG 55, respectiv prin încetarea mandatelor aleșilor locali care și-au trădat alegătorii și partidul pe listele căruia au candidat. Tergiversarea acestui proces arată, încă o dată, fața dizgrațioasă și atitudinea anti-democratică a PSD, care ignoră cu bună știință acest subiect.
Lipsa de respect, chiar disprețul, față de principiile democrației o putem constata și în refuzul lui Victor Ponta de a organiza alegerile parțiale, în ciuda deciziei instanței de judecată de la Cluj. Guvernul Ponta așteaptă să piardă definitiv procesul deschis de PNL, doar, doar nu va ajunge în fața electoratului, pentru că altfel va primi un mesaj clar din partea cetățenilor: ”Fără PSD!”
Constat că Victor Ponta nu are nicio problemă de conștiință legată de faptul că atunci când se afla în Opoziție urla din toți rănunchii, și pe bună dreptate, că Guvernul împiedica organizarea alegerilor parțiale. Ponta transformat guvernarea în suma intereselor personale și de grup, fără legătură cu interesul public, pentru menținerea la putere cu orice preț.

Senatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu(n.a care deţine şi funcţia de primvicepreşedinte PNL) a declarat la RFI că PNL va vota în favoarea cererilor DNA în cazul senatorilor PSD, Dan Şova şi Darius Vîlcov dar şi a deputatul PNL, Theodor Niculescu.

Primvicepreşedintele PNL a precizat că pentru a evita anumite suspiciuni votul parlamentarilor liberali va fi filmat şi postat pe sit-ul partidului.

„Este o săptămână în care Partidul Naţional Liberal va arăta din nou că este de partea justiţiei. Vrem ca în această ţară să dispară aceste protecţii speciale pentru miniştrii parlamentari şi care nu pot fi anchetaţi sau arestaţi din acest motiv. Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori. Liderul PNL anunţă că votul parlamentarilor liberali va fi la vedere:
Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (…). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot” a declarat Atanasiu.

Senatorul liberal de Alba l-a atacat astăzi pe premierul Victor Ponta despre care a spus, într-o declaraţie de presă, că îşi schimbă declarațile în funcție de anchetele jurnaliștilor.

„Victor Ponta a demonstrat astăzi că persistă să mintă și să își schimbe declarațiile în funcție de anchetele jurnaliștilor. În ziua în care Ponta s-a dus la instanță să spună „adevărul” s-a mai dovedit încă o dată modul în care acesta ascunde faptele în funcție de interesele de moment, lucru relevat și de ancheta Prosport.

Premierul nu a putut infirma un document oficial al Guvernului, fiind nevoit să îl dea publicității în cele din urmă, însă demersul său arată modul în care a angajat statul român în susținerea unui hobby costisitor.

Acțiunile lui Victor Ponta au vizat satisfacerea unui interes personal și nu au nicio legătură cu interesul public pe care ar trebui să-l deservească, nici cu transparența pe care o reclamă activitatea guvernamentală.

Este de notorietate faptul că, după ce a pierdut alegerile prezidențiale, premierul s-a ”relaxat” la un concurs de Formula 1 desfășurat în Dubai, însoțit de ”prietenul” Sebastian Ghiță. Este nevoie ca aceste obiceiuri să rămână cel mult în viața privată a domnului Ponta” a declarat. Teodor Atanasiu,Prim-vicepreședinte PNL

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook