Tags Posts tagged with "Arnsberg"

Arnsberg

În ziua de 6 septembrie 2014, la intersecţia străzilor Arnsberg cu Cloşca din Alba Iulia a avut loc un accident rutier.

În timp ce conducea un autoturism, D.V. (de 58 de ani din Alba Iulia) nu a respectat semnificaţia indicatorului „oprire” la intersecţie: efectuând un viraj spre stânga, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism pe care l-a lovit.

În urma accidentului, o tânără gravidă în vârstă de 24 de ani, din comuna Lupşa, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spitalul din Alba Iulia unde a rămas internată, iar şoferul aceluiaşi autoturism a suferit leziuni corporale uşoare. Gravida a născut la Spitalul Judeţean în condiţii bune.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru D.V. în vreme ce pentru U.V.S. a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate.

02.Baschetbalistele din Alba Iulia au şansa medaliei de bronz la Sf. Gheorghe după victoria din primul meci al Finalei Mici.

Finala Mică a Campionatului Naţional de Baschet Feminin se desfăşoară după sistemul cel mai bun din 3 meciuri.

Sâmbătă la Alba Iulia, CSU s-a impus cu scorul de 91-61 (28-14, 19-20, 21-15, 23-12) în faţa celor din Sf. Gheorghe.

Al doilea meci are loc marţi, 29 aprilie 2014, ora 19.00, în Sala „Katy Szabo” din Sf. Gheorghe.

Marcatoarele echipei CSU Alba Iulia din primul meci al Finalei Mici:
Chastity Reed – 25 de puncte
Sasa Cadjo – 20 de puncte
Breanna Salley – 16 puncte
Marina Mandic – 8 puncte
Annemarie Părău – 7 puncte
Larisa Toma – 6 puncte
Tiffany Brown – 6 puncte
Alexandra Uiuiu – 3 puncte
Ildiko Nagy – 2 puncte.

Meciul de la Alba Iulia a fost dublat de o acţiune caritabilă, cei 300 de spectatori, jucătoarele şi staff-ul echipei aducând jucării pentru copiii de la Centrul „Riţa Gărgăriţa” din Bărăbanţ. De asemenea, galeria Gruppo Arnsberg a strâns într-o cutie şi bani de la spectatori, pe care conducerea CSU i-a oferit la finalul întâlnirii, alături de pachete cu dulciuri, copiilor cu care soarta a fost mai puţin îngăduitoare.

În aşteptarea celui de al doilea meci al Finalei Mici, Miroslav Popov, antrenorul celor de la CSU Alba Iulia, a declarat: „Am avut nevoie de victoria aceasta, deoarece după cele întâmplate în semifinala cu Târgovişte toată lume era frustrată, nervoasă, deoarece puteam câştiga aici şi să ne schimbăm viitorul în bine, dar nu s-a întâmplat. Trebuie acum să luptăm pentru locul trei şi mă bucur că am câştigat în meciul întâi, am profitat şi de faptul că ele au avut unele probleme de lot, dar am avut o formă bună astăzi. Sper că vom câştiga şi acolo, pentru a termina disputa 2-0, dar dacă nu revenim acasă şi vom cuceri medalia de bronz cu siguranţă. Acţiunea caritabilă a fost fantastică, m-a bucurat mult. Cred că lumea trebuie să fie mult mai bună cu copiii şi am văzut acest lucru aici, oameni cărora le-a făcut plăcere să facă o bucurie unor copii inocenţi. Felicit pe toată lumea pentru organizarea acestei acţiuni, iar eu sunt bucuros că am fost aici în aceste momente şi am luat parte la acest eveniment impresionant”.

Recent s-a semnat contractul de finanţare între Primăria Alba Iulia şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru construcţia Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi copii „Sfânta Maria”.

Centrul va fi construit pe amplasamentul fostei centrale termice CT5 de pe strada Arnsberg.

Centrul va dispune de o sală de primire, un birou de conducere, un birou pentru echipa pluridisciplinară, o sala multifuncţională, grupuri sanitare, centrală termică şi utilităţi aferente.

Durata prevăzută pentru execuţia acestui edificiu este un an de zile.

În următoarea şedinţă de Consiliu Local se va trece la aprobarea documentaţiei tehnico economice faza „documentaţie de avizare a lucrărilor de investiţii”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 162 709 euro.

 

 

Ziarul Apulum – Din 1 Martie online si din 4 Martie la chioscurile de ziare din judetul Alba. Office[at]ziarulapulum.ro

 

Alba Iulia Str. Arnsberg Bl. A5 Ap. 1

Tel/Fax  0358.401.104               

Mobil:    0762.433.701      www. Ziarulapulum.ro  

 

 

–––––––––––––––

 

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook