Tags Posts tagged with "America"

America

Miercuri, 18 martie 2015, Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells (Statele Unite), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari.

Pentru al doilea an consecutiv Halep a ajuns în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells.

În sferturile de finală ale competiţiei, Halep a trecut de Carla Suarez Navarro în 3 seturi (4-6, 6-1, 6-1), o partidă care a durat o oră și 54 de minute.

Sportiva din Spania (26 ani, 13 WTA) a câştigat primul set după ce a condus cu 4-0 şi după ce Simona reuşise să egaleze la 4.

Au urmat 2 seturi dominate de Simpona Halep (locul 3 WTA), care s-a impus cu un scor identic: 6-1.

În urma acestui rezultat Simona Halep şi-a asigurat un cec de 220.230 dolari și 390 de puncte WTA.

În semifinale, Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americanca Serena Williams (locul 1 mondial) și elvețianca Timea Bacsinszky.

Numărul 3 mondial a beneficiat de participare direct în turul 2 la Indian Wells (California, Statele Unite ale Americii), unde a întâlnit-o pe rusoaica Daria Gavrilova, locul 106 mondial.

Halep (23 ani) a început modest meciul, pierzând primul set la un scor care te lasă fără replică: 6-2.

Jocătoarea din România a revenit spectaculos, adjudecându-şi următoarele 2 seturi, scor final: Simona Halep – Daria Gavrilova 2-6, 6-1, 6-2.

În meciul 3 Halep o va întâlni pe americanca (originară din Uzbekistan) Varvara Lepchenko.

NOTĂ: În primul tur la băieţi, Victor Hănescu (România) a trecut de rusul Mihail Iujnîi cu 6-3, 6-4.

Fostul nostru coleg de breaslă Florin Soare, care locuieşte în SUA unde este preot într-o comunitate de români dîn Chicago, ne-a declarat că în zona unde locuieşte a început procesul de vot.
Aşa cum s-a întâmplat la primul tur el aşteaptă ca după slujba Sfintei Liturghii (în Chicago este aproape ora opt dimineaţa) afluenţa românilor să fie mai mare la vot.
„Da, unde sunt eu se va putea vota! În Chicago se va putea vota astăzi după programul cunoscut. Se așteaptă însă o fluență mult mai mare de oameni după biserică…
La turul întâi au votat aproximativ 880 de persoane, ceea ce a fost un record pâna acum”, ne-a declarat preotul Florin Soare.

Vineri, 14 noiembrie 2014, ora 19.00, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia va găzdui concertul de jazz Trio Fantasm.

Trio Fantasm îi are în componenţă pe violonistul german Albrecht Maurer, pianistul american de origine română Lucian Ban şi violistul american (nominalizat la premiile Grammy) Mat Maneri.

Preţul unui bilet este 9 lei, biletele putând fi procurate de la casieria Teatrului de Păpuşi „Prichindel”.

Concertul de la Alba Iulia face parte dintr-un turneu european prilejuit de lansarea albumului Fantasm, produs de Nemu Records.

În luna mai 2014 Lucian Ban şi Mat Maneri au cântat la a treia ediţie a Alba Jazz Festival de la Alba iulia.

Criticul de jazz danez Hennig Bolte spune în textul de pe coperta albumului: „Pe albumul Fantasm nimic nu sună asemeni unor viori obişnuite. Purtând în mod paradigmatic titlul unei compoziţii a celebrului baterist Paul Motian cu care Maneri a cântat vreme de 6 ani, albumul celor trei relevă, prin improvizaţie şi structură în acelaşi timp, ceva adânc din memoria noastră comună. Concentrat. Enjoyably disturbing”, după cum ne anunţă reprezentanţii Teatrului Prichindel.

Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte, de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite. România se află printre ţările participante la programul DV-2016.
Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014 la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) şi se încheie luni, 3 noiembrie 2014 la ora 12:00 PM ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de inregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014. Dacă trimiteţi mai mult de o înregistrare de persoană veţi fi descalificaţi.
Participarea la program este GRATUITĂ. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.
Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (http://www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.
Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2016, aplicanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.
Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2016.

Vă rugăm să vizitaţi pagina Întrebări frecvente #22 la http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie şi despre posibilele fraude legate de acest program.

Elevi AiudDerulată în două etape, în martie-aprilie 2014, olimpiada de limba franceză pe Internet a reunit (conform darelor de pe site-ul oficial) 98 de echipe din Europa, Africa şi America şi Europa francofone (Canada, Franţa, Belgia, Elveţia). În şcoala Gimnazială Axente Sever Aiud, această competiţie a devenit una tradiţională încă de acum 6 ani. În anul acesta au «pornit la drum» 6 echipe, din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. După prima etapă au rămas în concurs, spre bucuria lor, 5 echipe, clasate între locurile 17-27 (din 66 de echipe promovate).

În data de 23 aprilie 2014 a avut loc marea finală, în care, spre bucuria elevilor şi profesorului lor coordonator Marcela Hădărig, rezultatele au fost cele mai bune din toată istoria participării şcolii la această competiţie mondială. Între cele 56 de echipe laureate în finală, 4 din echipele şcolii aiudene au ocupat locuri extrem de meritorii:

– Locul 18 echipa clasei a VIII-a B
– Locul 20 echipa 1 a clasei a VI-a B
– Locul 22 echipa clasei a VIII-a A
– Locul 26 echipa a 2-a a clasei a VI-a B

01.Marţi, 6 mai 2014, ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va avea loc vernisajul Exponatul lunii mai. Este vorba de un steag tricolor al românilor plecaţi în America, care în anul 1902 au format Societatea Română de Ajutor şi Cultură „Reuniunea Carpatina” (Cleveland 1902-1906).

Tricolorul a ajuns în patrimoniul muzeului albaiulian în anul 1929, fiind donat de un grup de români din Cleveland (SUA), prezenţi la Alba Iulia cu ocazia Serbărilor Unirii din 20 mai 1929 (atunci se considera ca an al Marii Uniri anul 1918).

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook