Tags Posts tagged with "alegerile"

alegerile

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, îi critică în termeni duri pe Marian Vanghelie şi Mircea Geoană, doi lideri excluşi din PSD după pierderea alegerilor din 16 noiembrie 2014.

Duminică, 18 ianuarie 2015, într-o emisiune la Antena 3, Dragnea a comentat situaţia actuală a PSD-ului: „Un partid nu se scindează când este la guvernare, nu s-a întâmplat niciodată. N-ar avea motiv. Acest cuplu Geoană-Vanghelie nu reprezintă o atractivitatea pentru membrii de partid, pentru că nu le propune nimic, ei au fost daţi afară din partid pentru că se ştia că sunt vânzători şi nu a mai vrut nimeni din Comitetul Executiv să-i ţină în partid. Au fost vânzători în campanie, când n-au făcut campanie sau n-au muncit pentru Victor Ponta, au avut dese întâlniri cu ceilalţi din tabăra lui Klaus Iohannis. Scopul era ca Victor Ponta să piardă alegerile pentru a prelua partidul. Nu este ceva foarte rău să vrei să ajungi într-o funcţie de conducere în partid. Partea rea este că în campania electorală tu trădezi propriul partid pentru interese personale”.

„Despre ce a spus Marian Vanghelie că-şi toarnă colegii la DNA, s-o facă, cei care au greşit să plătească, dar şi pentru afirmaţiile mincinoase pe care Marian Vanghelie le-a făcut despre mine şi despre Victor Ponta, vă asigur că va plăti în instanţă. Sunt afirmaţii foarte grave şi neadevărate. Este cazul ca genul ăsta de afirmaţii să înceteze, dacă tot vorbim de o reformă a clasei politice şi a atitudinii politice. Trebuie să punem nişte limite de moralitate”, a mai spus Dragnea.

La PSD Alba a avut loc prima conferinţă de presă de după înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 16 noiembrie 2014. În timpul conferinţei de presă de la PSD Alba s-a luat curentul pentru două-trei minute. În mod simbolic PSD-ul stă în confuzie, în neînţelegerea evenimentului istoric de la 16 noiembrie 2014. Urmează să vedem dacă şi ACL-ul pricepe sau nu semnificaţia acestui vot dat împotriva sistemului politic corupt şi impotent din România…

Ioan Florea, liderul consilierilor judeţeni din CJ Alba, a comentat votul de la 16 noiembrie în care candidatul liberal Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al României: „Votul populaţiei a fost elocvent, decisiv, cu o răsturnare de situaţie pe care nimeni nu o anticipa, nici ACL-ul, nici mass-media, nici un analist sau politician. La ora 16.00 ACL-ul se considera învins… Rezultatele sunt clare, evidente. Votul din afară (din afara ţării) este decisiv. Sigur că nu punem la îndoială buna credinţă a celor din diaspora, dar cei din ACL au speculat acest lucru. Faptul că au fost difuzate imagini cu cozile în ziua votului… a creat o stare de spirit, o emoţie. Pe fecbook a fost exacerbat acest sentiment de nemulţumire. Sunt realităţi de care PSD-ul trebuie să ţină seama. Nemulţumirea oamenilor care nu au putut vota în primul tur a fost folosită ca armă, a fost un sentiment exacerbat, amplificat de cei de la ACL, folosit de ACL. Sigur noi vom trage învăţăminte din acest vot”.

La rândul său, deputatul Ioan Dârzu, preşedintele PSD Alba, a spus: „Când se pierd alegerile apar disensiunile, dar noi trebuie să rămânem uniţi. Vom face scut în jurul lui Victor Ponta, împotriva acestor disensiuni, împotriva tendinţelor de fracturare. Eu spun că trebuie să rămânem la guvernare, aşa numitele pomeni electorale trebuie să fie păstrate, sunt drepturile cetăţenilor, care pot fi aplicate doar dacă Victor Ponta rămâne premier. Platforma noastră de guvernare rămâne fermă: este vorba de PSD-UNPR-PC cu sprijinul UDMR. Vreau să reamintesc un lucru: alegerile din noiembrie 2014 au fost pentru preşedinţie, nu pentru guvern sau pentru altceva. Au fost alegeri prezidenţiale. Eu consider că am avut cel mai bun candidat, cel mai pregătit, dar populaţia a vrut altfel. Eu sper ca românii să nu fie dezamăgiţi… În aceşti 2 ani au fost cele mai bune rezultate economice”.

Preşedintele PSD Alba dă vina pe diaspora pentru votul din 16 noiembrie 2014: „Ştim care a fost votul în diaspora. S-a dat 30-50 de euro pentru un vot. Ştim cum a fost votul în judeţul Alba. Important este că nu am luat toate măsurile pentru ca toţi românii din străinătate să voteze”.

În ceea ce priveşte votul din Alba, Ioan Dîrzu consideră că „se încadrează în specificul zonei. Avem şi judeţe cu rezultate mai slabe. Vom face analize pe fiecare sat, comună, oraş. Trebuie să vedem şi aportul PLR, UNPR, PC. Trebuie să analizăm de ce s-au pierdut alegerile”.

NOTĂ: În judeţul Alba, candidatul PSD (premierul Victor Ponta) a câştigat într-o singură comună, la Bucium…

Teodor Meleşcanu este al doilea ministru de Externe care demisionează în perioada alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, din cauza deficienţelor de organizare a procesului electoral în diaspora românească.

Fost şef al SIE, Meleşcanu a candidat ca independent la alegerile prezidenţiale. După demisia lui Titus Corlăţean de la Externe, ministerul a fost preluat de Teodor Meleşcanu (independent).

În străinătate au votat 380.000 de cetăţeni români.

În urmă cu 8 zile a demisionat ministrul de Externe Titus Corlăţean (membru PSD). În 10 noiembrie Corlăţean şi-a depus mandatul în urma presiunii şi a criticilor privind desfăşurarea dezastruoasă a alegerilor prezidenţiale din diaspora.

„Nu au fost incidente grave, dar au fost şi excepţii”, a comentat Meleşcanu modul în care s-a desfăşurat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din diaspora românească…

Peste 1.500 de oameni au mărşăluit la Alba Iulia în ultimul miting electoral al ACL Alba, joi, 13 noiembrie 2014.

Vineri, 14 noiembrie, este ultima zi de campanie electorală, iar alegerile sunt duminică, 16 noiembrie 2014.

Lideri, membri şi simpatizanţi liberali şi democrat liberali veniţi din judeţ au participat la mitingul politic desfăşurat pe o scenă amplasată pe Bdul Transilvaniei.

Au ţinut discursuri înflăcărate Ion Dumitrel – preşedintele CJ Alba, Cornel Olar – fost deputat şi primar al comunei Horea din Ţara Moţilor, Florin Roman – vicepreşedinte CJ Alba, Mircea Hava – primarul oraşului Alba Iulia, Silviu Ponoran – primarul oraşului Zlatna, Rareş Buglea, Horaţiu Josan – primarul oraşului Aiud, Adrian Teban – primarul oraşului Cugir, deputatul Dan Simedru…

Mircea Hava şi Florin Roman nu au uitat să amintească faptul că de 3 ani, de când e premier Victor Ponta, oraşul Alba Iulia nu a primit nici un leu pentru manifestările unirii din 1 decembrie.

Mircea Hava: „Duminică la vot trebuie să alegem ce vrem: „Frei (n.a – Liber în limba germană) sau Davai (din limba rusă) ?”.

La final, participanţii au cântat imnul naţional „Deşteată-te române” şi au încins multe hore pe imnul mai vechi al PDL-ului, „Verde-nrourat” (care a devenit imn al noului PNL rezultat din unirea PNL şi PDL).

În turul 2 al alegerilor prezidenţiale, candidatul ACL, Klaus Iohannis, îl întâlneşte pe premierul Victor Ponta, PSD, care a folosit toate resursele guvernamentale în campania electorală pentru a-l susţine pe candidatul Victor Ponta…

 

miting 2 miting 3 miting 4

foto: ziuaveche.ro

În turul doi al alegerilor prezidenţiale candidatul PSD va câştiga cu 54 procente, a declarat Liviu Dragnea – preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

„În sondajele pe care le-am primit azi de dimineaţă, avem 53%-47% sau 54%-46%”, a spus Liviu Dragnea jurnaliştilor preznţi la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff.

Mama Omida, Mercedesa, Cireşica şi celelalte vrăjitoare sunt mute în faţa profeţiunii lui Liviu Dragnea, cel care are puterea de a întoarce mortul de la groapă…

Duminică, 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidenţiale Victor Ponta a obţinut 40 de procente din voturile românilor, iar Klaus Iohannis doar 30 de procente…

 

Vineri, 31 octombrie 2014, la Sibiu are loc ultimul miting electoral înainte de primul tur al candidatului ACL (PNL-PDL), Klaus Iohannis.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale au loc duminică, 2 noiembrie 2014, respectiv 16 noiembrie 2014 – turul 2.

Stafful de campanie a decis ca ultimul miting înainte de primul tur să fie la Sibiu, oraşul în care Iohannis este primar… din anul 2000.

Mesajul lui Iohannis în faţa sibienilor: „Haideţi să ne recuperăm România normală, România lucrului bine făcut! În această piaţă au murit oameni pentru a avea dreptul să voteze. Nu vă irosiţi acest vot! Acum este timpul schimbării. peste 5 ani va fi prea târziu. Votul este cea mai importantă armă într-o democraţie. Folosiţi-l! Vă promit că voi câştiga România normală, România lucrului bine făcut. Doamne Ajută!”.

Aşa cum ne-au obişnuit, liderii PMP s-au întâlnit la un restaurant cu liderul informal al partidului, Traian Băsescu.

Elena Udrea a funcţionat întotdeauna ca o portavoce a preşedintelui Băsescu, anticipând anumite mişcări ale preşedintelui sau repetând gândurile şi ideile sale politice.

Ieşind de la un restaurant din Bucureşti, Traian Băsescu a fost întrebat de ziarişti dacă îşi menţine strategia politică de a boicota turul 2 al alegerilor prezidenţiale, slăbind astfel poziţia candidatlui de dreapta, Klaus Iohannis.

Iată răspunsul lui Băsescu la ieşirea din restaurant: „Hai să ajungem în turul doi. După mine, nici Ponta, nici Iohannis nu sunt oameni care să garanteze progresul României, dacă vor ajunge preşedinţi. Sunt amândoi egal imorali şi egal nepotriviţi pentru a conduce Romania”.

Toate sondajele de opinie îi dau câştigători în tur pe Victor Ponta, PSD, şi Klaus Iohannis, ACL.

Însoţit de 15 miniştri, premierul Ponta a fost prezent vineri, 12 septembrie, la Alba Iulia pentru a participa la Congresul Extraordinar al PSD.

Congresul a avut ca scop oficializarea numirii lui Victor Ponta drept candidat pentru alegerile prezidenţiale.

Discursurile vorbitorilor (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Titus Corlăţean, Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian şi Victor Ponta) au conţinut numeroase referiri la nevoia alegerii unui român în funcţia de preşedinte (cu referire la Klaus Iohannis, de origine germană).

De altfel campania social-democraţilor la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 s-au derulat sub sloganul „Mândri că suntem români!”

Congresul s-a desfăşurat concomitent în toate organizaţiile judeţene PSD din ţară, legătura dintre filiale fiind ţinută prin intermediul unei videoconferinţe (fiecare organizaţie putea să vadă imagini din alte filiale prin intermediul unor ecrane mari). Liviu Dragnea a descris plastic acest sistem unic: „Parcă suntem la Eurovision!”

La evenimentul de la Alba Iulia au participat circa 1.000 de persoane, strânse la complexul Mercur de la ieşirea din oraş spre Sebeş.

 

Spicuiri din discursul premierului Victor Ponta de la Alba Iulia:

„Sunt mândru că sunt român, sunt mândru că sunt PSD-ist, sper să fiţi mândru de mine în funcţia de preşedinte al României…

Acum sunt în cămaşa de premier, dar îmi voi lua haina de preşedinte. Am o nostalgie că e ultimul congres PSD la care particip ca preşedinte al partidului. Sper ca în februarie să mă invitaţi la congres în calitate de preşedinte al României. România are nevoie de schimbare – de o schimbare în bine.

Astăzi Gazprom-ul a anunţat reducerea presiunii la gaz pentru ţările din Europa de Est. Eu sunt ferm sunt pentru independenţa energetică, dar cu respectarea condiţiilor de mediu.

Ştiu cum e să fi premier iar preşedintele te sabotează tot timpul. Eu îi voi aduna pe toţi, să lucrăm pentru ţară. Voi fi un alt fel de preşedinte.

Peste 4 ani, în 2018, vreau să facem o a doua mare unire de la Alba Iulia. Ăsta e apelul meu.

Mandatul meu de preşedinte al PSD se va încheia pe 16 noiembrie.

Sunt mândru că sunt social-democrat, de cei care au condus partidul: Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Le mulţumesc pentru ceea ce au făcut pentru partid.

Vrem să dăm României un preşedinte care să unească!”.

 

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 2 noiembrie 2014, respectiv 16 noiembrie – turul 2.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook