Tags Posts tagged with "albaiulian"

albaiulian

25446208_1476611379123394_3962856033017042973_nÎn luna decembrie Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vine cu un cadou inedit pentru cititori: ultimele ediții din acest an ale proiectelor ,,Cafeneaua culturală aniversară” și ,,Caravana literară a scriitorilor în școli” avându-l ca invitat special pe scriitorul și cantautorul Adrian Sărmășan.

Rolul unei biblioteci publice într-o comunitate este și acela de a păstra vie în rândul membrilor comunității opera unor personalități culturale contemporane care au ajuns la vârsta la care se poate spune pe bună dreptate că au contribuit în mod esențial la îmbogățirea patrimoniului cultural național.

Pornind de la acest obiectiv, luni 18 decembrie 2017, începând cu orele 18,00, va avea loc la sala de festivități a Hotelului Cetate din Alba Iulia, ultima ediție din acest an a Cafenelei Culturale Aniversare.

În cadrul evenimentului vor fi înmânate Diplome Aniversare pentru întreaga activitate desfășurată pe tărâm cultural și pentru importanta contribuție avută la îmbogățirea patrimoniului cultural al județului Alba, personalităților culturale născute în luna decembrie.

Aceștia sunt: Ioan Bocșa, Iosif Fiț, Vasile Remete și Angela Târziu.

Diplomele vor fi înmânate de reprezentanți ai organizatorilor și reprezentanți ai administrației locale.

Momentele artistice din cadrul evenimentului vor fi susținute de pianista Diana Dava Barb și de cantautorul Adrian Sărmășan, care va fi prezent la Alba Iulia și la ultima ediție a proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școala”.

Caravană va poposi în data de 17 decembrie 2017 în mijlocul elevilor de la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Alături de Adrian Sărmășan vor mai fi prezenți la colegiul militar scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Daniela Floroian.

Proiectele fac parte din Programul minimal 2017 al instituției 8 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE/8.3 Cafenea culturală-Aniversări culturale, și 4.ANIMAȚIE CULTURALĂ/4.10 Carvana literară a scriitorilor în școală.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Vor oferi cadouri simbolice fiecărui sărbătorit, Compania Jidvei și magazinul Selgros, cărora le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.

Pentru că s-a uitat insistent la un bărbat, o femeie din Alba Iulia a fost lovită de acesta cu mâinile şi picioarele. Jandarmii au intervenit de urgenţă şi l-au prins pe agresor.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 28 mai a.c., într-o staţie de autobuz din Alba Iulia. În timp ce aşteptau mijlocul de transport, între doamna T.D. şi domnul Ion N. ( 59 de ani) a izbucnit un conflict spontan, care, se pare, a pornit de la faptul că femeia l-a privit insistent pe bărbat. Acesta, simţindu-se insultat, i-a recomandat să înceteze şi, probabil, pentru a fi mai convingător, i-a aplicat mai multe lovituri  la nivelul capului şi picioarelor, după care a plecat.  Anunţaţi prin apel la 112, jandarmii au intervenit de urgenţă, l-au căutat pe agresor şi l-au identificat la câteva străzi distanţă. Existând suspiciunea rezonabilă a săvârşirii de către acesta a infracţiunii de lovire şi alte violenţe, a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate, urmând ca documentul să fie înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia, ca act de sesizare.

JandarmiPrintr-un apel la 112, dispeceratul Jandarmeriei Alba a fost anunţat joi, 8 mai a.c., la ora 16.00 că într-un bloc de locuinţe situat pe strada Bulevardul Revoluţiei 1989 din Alba Iulia, o persoană aflată în stare de ebrietate deranjează liniştea locatarilor. Mai mult, aceasta, având asupra sa un obiect contondent, spărsese un geam, după care s-a certat cu locatarii care i-au cerut socoteală.

Un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi, deşi respectiva persoană plecase, a fost căutată potrivit descrierii făcute de către martorii la incident şi identificată la câteva străzi distanţă. Este vorba de Valer T., un bărbat în vârstă de  24 de ani, din Roşia de Secaş, care şi-a justificat comportamentul prin faptul că a consumat excesiv alcool şi a vrut să facă o glumă. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris şi amendă contravenţională în valoare de 200 de lei.

petarde-1324332281În urma unei percheziţii efectuată în această dimineaţă de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, la locuinţa unui cetăţean din Alba Iulia, au fost găsite 11.880 obiecte pirotehnice (petarde), deţinute în mod ilegal precum şi mai multe scule electrice despre care există suspiciunea că provin din furturi.

Faţă de S.I., de 45 de ani, din Alba Iulia, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de  nerespectarea regimului materialelor explozive şi tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 1 din Codul Penal, precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

masina jandarmiJandarmii au prins un bărbat care a sustras mai multe produse dintr-un magazin. Acesta riscă să fie urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Fapta s-a petrecut într-un magazin situat pe Bulevardul Republicii din municipiul Alba Iulia, marţi, 11 martie a.c., în jurul orei 16.00. Angajaţii au observat un bărbat a cărui geacă avea un volum nefiresc de mare şi, bănuind că acesta a sustras produse din incintă au apelat 112 şi au solicitat ajutor. În foarte scurt timp a ajuns un echipaj de jandarmerie care l-a oprit  pe bărbat şi a găsit asupra lui mai multe pachete cu cafea.

Făptuitorul a fost identificat ca fiind Niculae C. (49 de ani), domiciliat în municipiul Alba Iulia şi, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea de către acesta a infracţiunii de furt, pe numele lui  a fost întocmit un proces verbal despre împrejurările constatate. Actul de sesizare a fost înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

bscap0000Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit peste un kg de cannabis, deţinut de un tânăr din Alba Iulia.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, care cultiva şi comercializa, pe raza municipiului Alba Iulia, droguri de risc.

În fapt, suspectul ar fi deţinut o cultură de cannabis pe care a recoltat-o, cannabisul obţinut oferindu-l spre vânzare consumatorilor din municipiul Alba Iulia.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, la data de 12 noiembrie a.c. s-a reuşit prinderea în flagrant a suspectului, în timp ce încerca să comercializeze 10 grame de cannabis, contra sumei de 250 de lei.

Cu ocazia controlului efectuat în autoturismul cu care tânărul s-a prezentat la tranzacţie, au mai fost găsite 300 de grame de cannabis iar, în urma percheziţiei domiciliare, poliţiştii au mai găsit alte 700 de grame de cannabis.

De asemenea, au fost identificate dispozitive de mărunţit cannabisul şi un cântar special, pentru gramaj redus, folosite de tânăr în activitatea infracţională.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reuşit identificarea a 6 consumatori către care suspectul a comercializat diferite cantităţi de cannabis.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc, după care, a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

foto: newstimisoara.ro
foto: newstimisoara.ro
foto: newstimisoara.ro

Doi suspecţi de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie au fost identificați şi reținuți cu operativitate de poliţiştii din Alba Iulia. Aceştia sunt suspecţi şi de comiterea mai  multor furturi în Franţa şi Italia. Poliţia Municipiului Alba Iulia, a fost sesizată de către o tânără de 28 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe b-dul Revoluţiei din Alba Iulia împreună cu prietenul său, un tânăr de 26 de ani, din Alba Iulia, acesta a fost agresat de două persoane de sex masculin, care l-au deposedat de o sumă de bani şi 3 grame de aur.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în data de 29.09.2013, în jurul orelor 13.40, victima, s-a deplasat împreună cu prietena sa la o casă de amanet situată pe b-dul  Revoluţiei din Alba Iulia iar la ieşire a fost acostat de doi bărbaţi care l-au deposedat, prin violenţă, de suma de 1.000 de lei şi 3 grame de aur.

La scut timp de la sesizarea faptei, nu departe de locul de comiterea al faptei, poliţiştii au reușit să-i identifice şi să îi reţină pe cei doi suspecţi, Dănuţ B., de 28 de ani, din Alba Iulia şi Valer L., de 32 de ani, din comuna Borduşani, judeţul Ialomiţa,  asupra acestora fiind găsită suma de bani şi bijuteriile sustrase. Totodată, asupra lui Valer L. a fost găsit un cuţit.

Din cercetările efectuate a rezultat că cei doi bărbaţi sunt suspecţi de comiterea mai multor furturi, în localităţi din Italia şi Franţa, cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, poliţiştii identificând mai multe bijuterii şi obiecte despre care există suspiciunea că provin din furt.

Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii urmând ca în cursul zilei de azi, 30.09.2013, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. În plus, pentru Valer L. a fost reţinută şi infracțiunea de port ilegal al cuţitului.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a celor doi suspecţi.

foto: dsmglobal.ro
foto: dsmglobal.ro
foto: dsmglobal.ro

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a învinuitului F.C.M., de 37 de ani, din municipiul Timişoara, care, alături de L.M.M., de 30 de ani, tot din municipiul Timişoara, este cercetat într-un dosar penal privind infracţiunile de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tăinuire la furt, fapte comise în legătură cu vânzarea unui autoturism furat la data de 06.10.2010 din Italia.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că la data de 25.04.2011, F.C.M. şi  L.M.M., l-au indus în eroare pe un bărbat din municipiul Alba Iulia, prin oferirea în schimbul autoturismului său BMW X5 a unui autoturism Audi A6 despre care ulterior s-a stabilit că avea numărul de identificare modificat, acte de provenienţă false şi care era furat din Italia.

Polițiștii au stabilit de asemenea că la momentul efectuării tranzacţiei, cei doi învinuiţi au folosit un act de identitate fals care avea aplicată fotografia învinuitului L.M.M., dar care avea datele de stare civilă ale unei persoane inexistente în bazele de date.

Din cercetări s-a stabilit faptul că principalul autor al faptelor penale este F.C.M., faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore urmând ca în cursul zilei de azi, 29.05.2013, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiuni penale şi arestare preventivă.

Cele două autoturisme au fost indisponibilizate încă din data de 16.05.2011, data la care au fost constatate faptele, iar BMW-ul a fost restituit proprietarului său din Alba Iulia.

Cercetările sunt continuate.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook