Tags Posts tagged with "ajunge"

ajunge

tpelerinajPelerinajul “FLACĂRA UNIRII” – dedicat împlinirii a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a Voievodului MIHAI VITEAZUL – Organizat de Primăria comunei Aninoasa ( judeţul Dâmboviţa ) – localitatea pe teritoriul căreia se află Sfânta Mănăstire Dealu, cea în care odihneşte capul luminatului domn Mihai Viteazul – în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte, Pelerinajul „Flacăra Unirii” îşi propune să fie un mod inedit de a reaşeza în conştiinţa colectivă valorile neamului românesc.

Flacăra va fi aprinsă pe ruinele Oraşului de Floci ( com, Giurgeni, jud Ialomiţa ), luni, 16 septembrie 2013, la ora 15,oo, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Silvian Ciupercă, a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul Adrian Ţuţuianu şi a altor personalităţi. Colaboratori preţioşi: prietenii de la Muzeul Judeţean Ialomiţa.Torţa cu Flacăra Unirii va porni, apoi, spre Călugăreni ( judeţul Giurgiu ). Pe locul importantei bătălii, lângă crucea ridicată în anul 1682 de către domnitorul Şerban Cantacuzino, va fi evocată figura legendară a lui Mihai Viteazul, de la ora 21,oo.

A doua zi de pelerinaj începe în judeţul Vâlcea, la Drăgoeşti, în faţa bisericii în care – spun legendele locului şi unii istorici – a avut loc botezul lui Mihai Viteazul. La ora 11,oo va avea loc întâlnirea delegaţiei dâmboviţene cu personalităţile judeţului Vâlcea. Un scurt popas la biserica din Câmpu Mare ( jud. Olt ) şi caravana pelerinajului ajunge la Craiova. Aici, în Piaţa Prefecturii, în faţa statuii lui Mihai Viteazul se va derula întâlnirea cu oficialităţile Craiovei şi ale judeţului Dolj, de la ora 14,oo.

tblazonUrmează cea mai dificilă parte a traseului ( şi asta pentru că totul se va desfăşura contra-cronometru! ), drumul până la Alba Iulia. Aici, la ora 21,oo, la Poarta a III-a se va derula solemnitatea aducerii Flăcării Unirii, ce va fi întâmpinată de un actor care îl va întruchipa pe Mihai Viteazul, de reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene şi de conducerea Muzeului Unirii.

Miercuri, 18 sepetembrie, ziua Pelerinajului începe la ora 10,oo, la mormântul lui Mihai Viteazul de la Turda. Întâlnirea cu oficialii municipiului şi cei ai judeţului Cluj va fi urmată de un micro-spectacol şi de înmânarea de distincţii şi de tipărituri celor prezenţi.

La ora 14,oo, la Monumentul Eroilor de la Şelimbăr ( judeţul Sibiu ) va face popas caravana pelerinajului. Se va vorbi despre strălucita victorie repurtată aici de oastea lui Mihai Viteazul şi se va derula un scurt program artistic. În drumul spre Aninoasa, delegaţia dâmboviţeană se va opri pentru câteva clipe la Sfânta Mănăstire Cozia, la mormântul maicii Teofana ( mama lui Mihai Viteazul ), cea care îşi are mormântul lângă cel al domnitorului Mircea cel Bătrân.

La ora 21,oo, Flacăra Unirii va ajunge la Mănăstirea Dealu ( jud Dâmboviţa ) şi de la această torţă la fi aprinsă o candelă pregătită de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Programul delegaţiei dâmboviţene va cuprinde la fiecare locaţie următoarele:
– Imnul manifestării, scris şi interpretat de Radu Mihalache
– Un salut din partea domnului Constantin Maricescu, primarul comunei dâmboviţene Aninoasa
– Un salut din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa
– Câteva consideraţii din partea distinsului istoric, col (r) Alexandru Manafu
– Câteva strofe patriotice scrise şi rostite de poetul Constantin Voicu
– „Cea din urmă noapte a lui Mihai Viteazul”, de Dimitrie Bolintineanu, recitată de foarte tânărul actor Radu Iordache, de la Clubul Victorioşilor.
– Rezonanţe istorice transmise de binecunoscutul cantautor Cristian Buică ( Reşiţa )
– Refrene de haiducie cu trupa etno-pop „Nemuritorii”
– Moderatorul întâlmirilor: poetul Victor Mihalache
La acestea se va adăuga contribuţia locală ( momente artistice, de evocare istorică, lansări de carte, etc.)

Traseul însumează un număr de 1.514 kilometri, după cum urmează:

Târgovişte ( Aninoasa ) – Giurgeni – 257 kilometri
Giurgeni – Călugăreni – 194 kilometri
Călugăreni – Drăgoeşti – 212 kilometri
Drăgoeşti – Craiova – 95 kilometri
Craiova – Alba Iulia – 298 kilometri
Alba-Iulia – Turda – 68 kilometri
Turda – Şelimbăr – 153 kilometri
Şelimbăr – Târgovişte ( Aninoasa ) – 237 kilometri

şi va fi străbătut cu două microbuze colantate corespunzător.

afisAproximativ 100 de elevi aflaţi în taberele şcolare din localităţile Arieşeni şi Poiana Vadului vor afla chiar de la jandarmi care este rolul acestora în societate şi care este implicarea Jandarmeriei Alba în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică la nivel judeţean. Acţiunea de informare face parte din campania “În siguranţă, alături de jandarmi” şi se va desfăşura miercuri, 21 august, începând cu ora 12.00.

Campania  “În siguranţă, alături de jandarmi” a demarat la începutul lunii mai a anului în curs şi este o iniţiativă a Jandarmeriei Alba. Prima parte a acesteia s-a derulat în oraşul Cugir cu sprijinul primăriei, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Cea de-a doua secţiune a avut loc în municipiul Aiud, parteneri fiind primăria din localitate şi inspectoratul şcolar.

Cea de-a treia parte a proiectului iniţiat de Jandarmeria Alba –  “ În siguranţă, alături de jandarmi”  – este derulată cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba. Aceasta se desfăşoară în taberele şcolare organizate pe întreg cuprinsul judeţului şi are ca scop evidenţierea modului activ în care jandarmeria se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor şi a tipurilor de misiuni pe care  instituţia le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul acestora.

Prima gazdă a celei de-a treia secţiuni a proiectului informativ a fost Tabăra Şcolară Roica. Aproximativ 70 de copii i-au primit miercuri 14 august, pe jandarmi, iar aceştia le-au prezentat materiale educaţionale, le-au distribuit afişe şi pliante, au organizat jocuri de rol şi au purtat discuţii interactive pe marginea materialelor prezentate. Punctul de maxim interes al întâlnirii a fost momentul când un mascat şi-a făcut apariţia şi a prezentat copiilor echipamentul de intervenţie şi protecţie pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

Afis Caravana Dezbaterilor SocietalSocietal călătoreşte prin ţară pentru a întâlni ONGişti interesaţi de domeniul Responsabilităţii Sociale! Deschidem reţeaua şi te invităm să devii membru!

Am ajus până acum la Bistriţa, Iaşi şi Oradea, București, Reșița. Urmează un traseu lung în alte 10 localităţi. În fiecare oraş există Manageri Societal care îţi vor explica cum poţi integra preocupările de mediu, sociale, economice şi de bună guvernanta în proiectele tale.

Iată ce ne-am propus să discutăm la aceste întâlniri:

Ce înseamnă Responsabilitatea Socială pentru un ONG?

Care sunt metodele prin care putem fi responsabili social în proiectele noastre?

Cum poţi deveni membru al Reţelei Societal şi care sunt beneficiile tale?

Care sunt perpectivele de Parteneriat cu Societal?

În ce constă Ghidul de Responsabilitate Socială şi cum poţi să-l obţii?

06 iulie – ALBA IULIA, ora 11, Universitatea „1 decembrie 1918″, Aula Mică, corp C
Asociaţia Speromax
Asociaţia Alumni UAB
Asociaţia RYMA

Pe măsură ce orele şi locaţii exacte ale dezbaterilor vor fi stabilite, acestea vor fi comunicate pe evenimentul Facebook al Caravanei Dezbaterilor Societale.

ÎNSCRIERE:

Trimiteţi un e-mail de confirmare la adresa: diana.calin@reper21.org.

Participarea este condiţionată de Adeverinţa de ONGist semnată de organizaţia din care faceţi parte.

Fiţi eco-mobili şi alegeţi transportul în comun!

Împărţiţi maşina cu prietenii sau faceţi o plimbare până la locaţia evenimentului.

ORGANIZATORI:

Asociaţia REPER21 în parteneriat cu Managerii Societal.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă diabeticii insulinici este generată de modul în care pot intra în posesia insulinei de care sunt dependenţi.

Sesizările primite de către prefectul Gheorghe Feneşer, potrivit cărora bolnavii sunt supuşi riscului major de a nu-şi putea procura insulina la timp, s-au confirmat.

În evidenţele CAS Alba sunt înregistraţi 10.497 de diabetici, dintre care 2.948 sunt dependenţi de insulină. Reţetele pentru insulină se eliberează în urma consultaţiei, programată o dată la 3 luni, dar, din cauza numărului mare de pacienţi, uneori aceştia trebuie să aştepte după reţetă încă o lună şi jumătate.

Cei 4 diabetologi din judeţ nu reuşesc să facă faţă numărului mare de pacienţi care au nevoie de reţetă pentru insulină, în condiţiile în care nu pot programa mai mult de 28 consultaţii/zi. De asemenea, foarte mulţi dintre bolnavi sunt nevoiţi să se deplaseze pe distanţe şi de peste 100 km pentru consultaţie şi pentru obţinerea prescripţiei medicale.

La sfârşitul săptămânii trecute, prefectul Gheorghe Feneşer i-a convocat la o întâlnire pe această temă pe directorul DSP Alba, Horea Timiş, directorul Spitalului Judeţean, Nicoleta Coşarcă, directorul executiv al CAS Alba, responsabil de relaţiile contractuale, Gheorghe Munteanu şi diabetologul Diana Barbonţa. Concluzia unanimă a fost aceea că problema diabeticilor dependenţi de insulină e una de care se lovesc toţi bolnavii cronici, dar şi medicii specialişti, care, din pricina numărului maxim de consultaţii zilnice pe care le pot efectua, nu au cum să remedieze situaţia.

Prefectul judeţului Alba a propus ca baremul de consultaţii în cazul diabeticilor să fie eliminat, să existe un diabetolog şi la Sebeş, Cîmpeni, Aiud sau Ocna Mureş, iar reţetele pentru insulină să poată fi eliberate de către medicii de familie, în baza scrisorii medicale emise de către diabetolog.

Propunerile prefectului au fost agreate de către specialişti, care au precizat că prescrierea reţetelor de către medicul de familie ar duce inclusiv la evitarea supraaglomerării cabinetelor de medicină internă. Cu o comunicare bună între medicul diabetolog şi medicii de familie, prin intermediul medicilor internişti, care ar putea fi la rândul ei reglementată, o dată cu modificarea legislaţiei, medicii de familie ar putea prescrie şi insulina, nu doar tabletele anti diabet, ceea ce ar rezolva problema.

Una dintre veştile bune este aceea că, din 15 martie, persoanele dependente de insulină care vor veni la Alba Iulia pentru reţetă se vor putea adresa celor 3 medici diabetologi în cadrul Centrului Judeţean de Diabet, care îşi reia activitatea în clădirea Spitalului Judeţean.

Soluţiile pe care le-am propus sunt viabile, fapt confirmat de autorităţile medicale cu care am discutat, şi le voi susţine la Ministerul Sănătăţii.

Am cerut un memoriu semnat de către specialişti, pentru a-l prezenta ministrului Eugen Nicolaescu. Sunt sigur că şi domnul ministru îşi doreşte un sistem sanitar care să răspundă cât mai bine nevoilor pacienţilor, iar soluţiile găsite de noi ar putea elimina o problemă foarte serioasă la nivel de ţară.

În ceea ce mă priveşte pe mine, îi asigur pe toţi bolnavii dependenţi de insulină că voi face tot ceea ce stă în puterile mele, pentru ca problema lor să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook