Tags Posts tagged with "Adrian Teban"

Adrian Teban

Peste puţin timp vor începe lucrările la viitoarea staţie de pompare care va permite punerea în funcţiune a canalizării din localitatea Vinerea. Acum două zile administraţia publică locală a oraşului Cugir a participat la predarea către constructor a amplasamentului pe care va fi construită staţia de pompare şi conducta de refulare. Au fost prezenţi reprezentanţi ai contractantului, SC Apa CTTA, ai constructorului S.C Art Instal SRL precum şi ai furnizorilor de gaze, electricitate şi telefonie, în vederea identificării pe teren a reţelelor existente.

Viitoarea staţie de pompare va fi construită la intrare în Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele uzate din localitate şi a le pompa către staţia de epurare din Cugir. Potrivit primarului Adrian Teban, această investiţie este aşteptată de mai mult timp şi rezolvă problema canalizării din Vinerea

Primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, a precizat: „Am discutat în repetate rânduri cu conducerea S.C. Apa CTTA Alba Iulia despre posibilităţile de a pune în funcţiune reţeaua de canalizare din localitate, în condiţiile în care, pe fondurile europene accesate de operatorul de apă, nu s-a aprobat construirea staţiei de epurare în aval de Vinerea. Soluţia găsită o reprezintă această staţie de pompare care va prelua şi va transporta apele uzate către staţia de epurare din Cugir. Potrivit termenului de execuţie al lucrării, ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului vinerenii să poată simţi beneficiile sistemului de canalizare, introdus de administraţia locală de mai mult timp”.

Potrivit proiectului tehnic, sunt prevăzute a se executa: staţia de pompare, o conductă de canalizare de 122 m şi o conductă de refulare în lungime de 5.500 m. Investiţia este de peste 1.570.000 lei (fără TVA) şi se realizează cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Extindere reţele de canalizare în municipiul Alba Iulia, municipiul Blaj şi oraşul Cugir etapa a II-a”. Acesta este un nou proiect promovat de SC APA CTTA ALBA din fondurile neutilizate ale proiectului iniţial „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apa si apă uzată din judetul Alba”, în baza căruia în Cugir au fost extinse reţelele de canalizare, a fost modernizată staţia de tratare şi a fost construită staţia de epurare.

La dimensionarea staţiei de epurare a apelor uzate din oraşul Cugir s-a luat în considerare şi debitul de apă uzată din localitatea Vinerea, care urmează să fie adus prin staţia de pompare.

Şi anul acesta la Cugir a avut loc un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor din oraş, cu ocazia zilei de 8 martie.

Cele aproape 300 de persoane care au participat la petrecerea organizată la Cantina Casei de Cultură au avut parte de multe surprize şi muzică bună, pregătite de conducerea primăriei şi de Casa de Cultură.

Gazda, primarul Adrian Teban, a deschis evenimentul alături de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ioan Dumitrel şi senatorul Alexandru Pereş.

Celor trei li s-au alăturat preşedintele şi vicepreşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, şi Simone Albani, alte oficialităţi locale – care au oferit câte o garoafă tuturor doamnelor şi domnişoarelor prezente.

Programul artistic a debutat cu un moment dedicat mamelor de către copiii Cercului de canto şi chitară, îndrumaţi de prof. Corina Băcăinţan, urmat de dansuri de societate oferite de Clubul de Dans „ProDance Cugir” al instructorului Sergiu Prodan. Nu putea lipsi taraful Casei de Cultură, împreună cu soliştii Ionela Dărab şi Dani Olaru. Muzică uşoară a fost adusă de tinerii grupului Aprentis, de formaţia Milenium C, precum şi de invitatul de onoare, Alin Ignat.

Joi, 15 ianuarie 2015, liberalii, noii liberali din Alba, au marcat 25 de ani de la reînfiinţarea PNL-ului post-revoluţionar.

Liberalii s-au strâns la statuia din Alba Iulia a marelui om politic Ion I.C. Bratianu: printre cei prezenţi s-au numărat Adrian Teban – copreşedinte PNL (PNL-PDL) Alba, Alin Cucui şi Florin Roman – vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Alba, Gabriel Pleşa, Tudor Ponoran – copreşedinte al Organizaţia de Tineret a PNL-ului (PNL-PDL) Alba…

Au vorbit celor prezenţi profesorul de istorie Adrian Simion, deputatul Dan Coriolan Simedru.

Cu acest prilej a fost fluturat steagul revoluţiei din decembrie 1989, tricolorul cu gaură. Participanţii au avut o scurtă întâlnire la sediul PNL Alba, unde a fost adus primul Registru al membrilor PNL Cugir, din 1990, având 54 de nume…

Luni, 8 septembrie 2014, noul manager al Spitalului Orăşenesc Cugir, Florin Arion, şi-a preluat oficial responsabilităţile. Evenimentul a avut loc într-un cadru oficial în prezenţa primarului, Adrian Teban, a directorului medical – Terezia Boruah, a preşedintelui Consiliului de Administraţie (Dorin Herlea), reprezantantul primarului în C.A. (Ana Sântu), consilierul judeţean Nicolae Truţă (membru în C.A. al spitalului) şi majoritatea medicilor din spital.

Întrucât perioada următoare va fi foarte importantă pentru unitatea medicală locală, care trebuie să primească acreditarea, noul manager Florin Arion a făcut apel în primul rând la unitatea şi la responsabilitatea personalului din spital.

Primarul Adrian Teban a vorbit chiar de posibilitatea încheierii unui contract de performanţă cu fiecare şef de secţie, după modelul contractului pe care-l va primii actualul manager în care sunt stipulate criteriile de performanţă.

Florin Arion a fost numit manager al Spitalului Orăşenesc Cugir prin dispoziţia primarului Adrian Teban, în contextul în care la concursul de ocupare a acestui post din data de 1 septembrie 2014 nu s-a înscris nici o altă persoană. Edilul Cugirului şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest mandat de maxim 6 luni, se va încheia cu interimatele la spital. Rămâne de văzut!

Anterior, juristul Florin Arion a ocupat funcţia de şef al Serviciului Administraţie Publică din cadrul Primăriei Cugir, după ce timp de 4 ani a fost Şeful Poliţiei Locale.

Foto1La Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru a fost semnat un contract prin care Primaria oraşului Cugir primeşte o finanţare de 16,09 milioane lei pentru reabilitarea străzilor din oraş.

Contractul de finanţare a fost semnat de Adrian Teban, primarul oraşului Cugir şi Simion Cretu, directorul general al ADR Centru – un contract care îşi propune să susţină procesul de dezvoltare economică şi socială a  oraşului prin revitalizarea zonei vechi a localităţii.

Lucrările vor fi finalizate în maxim 14 luni.

Lucrări de reparaţii, reabilitare şi extindere vor fi realizate pe străzile: 1 Mai, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, 1 Decembrie şi Raul Mic din oraşul Cugir, respectiv strada Eroilor din localitatea apărţinătoare Vinerea.

Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de beneficiar. Contribuţia financiara a beneficiarului este de 4,34 milioane lei.

Pe perioada de implementare a proiectului, cele 7 străzi vor fi reabilitate şi modernizate pe o lungime de aproape 7 km. De asemenea vor fi modernizate trotuare pe o suprafaţă de 14.400 mp, precum şi două poduri. În plus, se vor efectua lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de canalizare, pluvială, menajeră şi de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

Adrian Teban, primarul orasului Cugir, a declarat: „Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei şi să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 şi, în sfârşit, reuşim să semnăm primul proiect de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional. Mai avem un proiect depus spre finantare, aflat în etapa de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraş şi, sperăm că şi acesta să fie semnat cât mai curând”.

La rândul său, Simion Creţu, directorul ADR Centru, a precizat: „Acest domeniu de finanţare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanţare nerambursabilă din fondurile Regio şi are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 93,65 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depăşit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finantate, 50% sunt deja finalizate şi am decontat autorităţilor publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 75%. Nu este judeţ în care să nu vedeţi drumuri reabilitate şi panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile”.

Prin domeniul major de intervenţie 2.1 s-au finanţat până acum 18 proiecte prin care se reabilitează şi amenajează 280 km de drumuri judeţene şi şosele de centură, precum şi 41 km de străzi urbane din cele 6 judeţe ale Regiunii Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mures şi Sibiu). Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanţare.

 

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook