Tags Posts tagged with "Actiune"

Actiune

Ieri, 9 martie a.c., poliţiştii din judeţul Alba au organizat o acţiune cu efective mărite ce a avut drept scop creşterea gradului de siguranță civică, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea siguranţei participanţilor la traficul rutier. Au fost aplicate 268 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate 8 infracţiuni.

La data de 9 martie a.c., peste 120 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, sprijiniţi de jandarmi au acţionat în medii şi locuri identificate cu risc criminogen, precum şi pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală şi impunerea unui climat de siguranță în trafic.

În urma acțiunii au fost constatate 8 infracţiuni dintre care două de natură judiciară, 3 la regimul rutier şi 3 de altă natură. Dintre acestea, 5 au fost constatate în flagrant delict.

În cadrul celor 17 filtre rutiere au fost verificate 427 de autovehicule şi au fost depistaţi 238 de conducători auto care au încălcat normele legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Alte 30 de persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care 12 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor şi una la O.G. 37 din 2007 privind timpii de conducere şi de odihnă.

Polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 51.710 lei.

Exemple:

În jurul orelor 15,30, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţie Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, pe Calea Moţilor din municipiul Alba Iulia, un autoturism condus de C.I.F., de 23 de ani, din comuna Vadu Moţilor care conducea un autoturism neînmatriculat.

În jurul orelor 19.00, Secţiei de Poliţie Rurală Vinţu de Jos, l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din judeţul Hunedoara, care conducea pe DN 7, pe raza comunei Săliştea, un autovehicul neînmatriculat.

În ambele situaţii, faţă de şoferii autovehiculelor au fost întocmite dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Alba – Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu au efectuat 13 percheziții în județul Sibiu și în București și Ilfov, la sediile unei firme de asigurări și la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice.

La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba –Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au efectuat 13 percheziţii.

Perchezițiile au vizat sediile din Sibiu și București ale unei firme de asigurări, precum și locuințele unor persoane din Sibiu, București și Ilfov.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti şi luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba şi Sibiu.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu urmează a fi aduse 27 de persoane, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Urmărirea penală se efectuează față de 10 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Poliţiştii din judeţul Alba au continuat acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor. La sfârșitul săptămânii trecute, în judeţul Alba, nu s-au înregistrat fapte cu impact asupra siguranţei publice şi nici accidente rutiere.

Duminică, 28 februarie a.c., peste 100 de poliţiştii, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de poliţişti ai Serviciului pentru Imigrări şi ai Biroului pentru Evidenţa Informatizată a Persoanei Alba, au continuat acţiunile cu efective mărite, în sistem integrat, în scopul creşterii siguranţei cetăţenilor.

Cu această ocazie, au fost constatate peste 200 de abateri contravenționale, în valoare totală de 39.170 lei.

Cele mai multe amenzi (152) au fost aplicate pentru încălcări ale normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

47 de amenzi au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 10 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, două la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 4 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor cu efective mărite, desfăşurate în perioada 26 – 28 februarie a.c., au fost constatate 17 infracțiuni, au fost aplicate 617 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 124.055 lei şi au fost reţinute 28 de permise de conducere.

Pe durata acestei acţiuni, în judeţul Alba nu s-au înregistrat nici un accident rutier şi nici evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 656 de autovehicule destinate transportului de mărfuri şi persoane şi au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Activitatea de control s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada de 15 – 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane şi marfuri.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 213 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 46.730 lei. Au fost reţinute 7 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 524 de transportatori de marfă, dintre aceştia 188 fiind sancționați contravenţional, din care 9 pentru viteză excesivă, doi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşire neregulamentară, 39 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, 3 pentru neasigurarea încărcăturii, 3 pentru lipsa inspecţie tehnice periodice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

În aceeaşi perioadă au fost verificate 132 de autovehicule de transport persoane, iar pentru abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, din care două pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 12 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, una pentru lipsa documentelor, una pentru nersepectarea capacităţii de transport, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 19.02.2016, în jurul orelor 20.30, polițiști ai posturilor comunale de poliție Valea Lungă şi Cenade, în timp ce executau activități comune de patrulare și supraveghere al traficului rutier, l-au depistat pe P.E.V., de 46 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 14 B, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de P.E.V., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 21.02.2016, în jurul orelor 02.00, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Aiud au oprit, pentru control, pe strada Unirii din Aiud, un autoturism condus de G.I., un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de G.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Sâmbătă, 20.02.2016, în jurul orelor 20.15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, l-au depistat pe M.G., de 51 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea un tractor, pe DN 14 B, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de M.G., cercetările unt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Polițiștii din Alba efectuează la această ora 20 de pecheziții într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscală. Se pare că numărul persoanelor implicate este de 10. Acțiunea a început la ora șase astăzi dimineață.

În această dimineaţă, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud, efectuează 20 de percheziţii domiciliare şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a 10 persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat a fi cauzat prin activitatea infracţională este de 2,5 milioane lei, echivalent a 555.000 Euro.

În această dimineaţă, începând cu ora 06.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud şi ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile societăţilor administrate de 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Cele 10 persoane sunt bănuite că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani.

Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau efectuate prin sistemul bancar.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, începând cu ora 6,00 se efectuează 20 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (16 percheziţie), Cluj (1 percheziţie), Mureş (1 percheziţie), Hunedoara (1 percheziţie) si Bistriţa Năsăud (1 percheziţie).

Pe baza mandatelor de aducere emise, cele 10 persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat campania intitulată „Conduceți prudent! Viaţa are prioritate!”ce are drept scop informarea conducătorilor auto cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

În anul 2015, în judeţul Alba s-au produs 143 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 31 de persoane, 140 de răniţi grav şi 36 de răniţi uşor. Dintre acestea, 36 au avut drept cauză generatoare viteza, cu cele două caracteristici: viteza neadaptată la condiţiile de drum şi nerespectarea vitezei legale.

În urma producerii acestor accidente, 7 persoane au decedat, 37 au fost rănite grav iar 20 au suferit leziuni uşoare.

Totodată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în anul 2015, în judeţul Alba, s-au produs 15 accidente grave, soldate cu 4 morţi, 16 răniţi grav şi 8 răniţi uşor.

În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat Campania de informare intitulată – „Conduceţi Prudent! Viaţa are prioritate!” adresată conducătorilor auto, cursanților de la şcolile de şoferi şi elevilor din clasele a XI şi a XII-a care deţin sau urmează să obţină permisul de conducere.

Aceasta, derulată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier Alba, are drept scop creşterea nivelului de informare al conducătorilor auto, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulație şi prevenirea accidentelor rutiere, cauzate de viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. De asemenea, polițiștii vor atrage atenţia cu privire la riscurile şi consecinţele conducerii unui autoturism, pe drumul public, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Campania se desfășoară pe raza întregului judeţ, în perioada ianuarie – martie 2016.

Primele acţiuni, prevăzute în planul campaniei, s-au desfăşurat astăzi, 19 ianuarie, pe Drumul Naţional 1 şi în municipiul Alba Iulia.

Iată câteva dintre recomandările poliţiştilor:

 • Nu depăşiţi viteza maximă admisă, pentru tronsonul de drum pe care vă deplasaţi!

 • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană sau pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei!

 • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 • Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

 • Echipaţi-vă în mod corespunzător autovehiculele!

 • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul!

În perioada minivacanței de Revelion și în primele zile ale noului an, peste 100 de pompieri militari cu toate mijloacele tehnice din dotare, au fost pregătiți pentru desfășurarea misiunilor specifice orientate pe siguranța cetățenilor, bunurilor și mediului.

În primele zile ale acestui an subunitățile de intervenție ale inspectoratulului au fost prezente la următoarele situații de urgență:

 1. Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în data de 03.01.2016, la ora 22.07, pe str. Garoafelor din Oarda de Jos, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, pentru stingerea a aproximativ 3 mp din tavanul livingului confecționat din lemn și placat cu polistiren.

 2. Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în prima zi a anului, de la ora 11.25, pe raza loc. Teiuș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție pentru stingerea a aproximativ 6 mp de acoperiș din lemn acoperit cu țiglă.

În data de 02.01.2016, de la orele 17.50, pompierii militari din Aiud au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Sâncrai. Au ars aproximativ 3 mp din acoperișul de lemn cu învelitoare din țiglă și 100 kg de cereale depozitate în podul casei. Au fost deplasate la locul evenimentului două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

A treia zi a acestui an a venit cu o solicitare pentru Detașamentul de Pompieri din Aiud, pentru a facilita pătrunderea în apartamentul unei persoane de sex masculin, de 67 de ani, care nu răspundea apelurilor telefonice ale rudelor și nici ale vecinilor. Pompierii militari s-au deplasat la locuința acestuia din municipiul Aiud cu o autospecială de intervenție și au pătruns pe geamul de la bucătărie al apartamentului. Proprietarul apartamentului a fost găsit decedat în baia locuinței.

 1. Pompierii militari din cadrul Pichetului de Pompieri Câmpeni au fost primii care au fost solicitați să intervină anul acesta, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Lupșa, începând cu orele 08.30 din prima zi a anului. Incendiul se manifesta la nivelul mansardei și a acoperișului locuinței, iar pentru stingere au intervenit în sprijinul pompierilor militari și reprezentanții SVSU din localitate. Au ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă pe circa 60 mp, pereții din lemn ai mansardei și camerei de la etajul 1 și planșeul dintre aceste camere, instalația electrică, 4 uși interioare și 4 geamuri. S-a intervenit pentru lichidarea incendiului circa 4 ore, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă.

În data de 03.01.2016, de la orele 13.45, pompierii militari din Câmpeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Știuleți, comuna Scărișoara. S-a intervenit în cooperare cu SVSU Scărișoara, cu mijloace de primă intervenție, întrucât drumul inpracticabil nu a permis deplasarea autospecialelor până la locul situației de urgență. Au ars aproximativ 90 mp din acoperișul din lemn al locuinței.

 1. Garda de Intervenție Sebeș a intervenit în data de 03.01.2016, începând cu orele 13.10 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staționat pe strada Mărășești din municipiul Sebeș. A fost deplasată la locul evenimentului o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, care se manifesta la compartimentul motor. Au ars componentele compartimentului motor, parbrizul, capota și bordul autoturismului.

Astăzi dimineață, începând cu orele 06.30, pompierii militari din Sebeș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din municipiul Sebeș. S-a intervenit cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă pentru stingerea celor 12 mp de acoperiș afectați de incendiu.

 1. Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit de la începutul anului și la 61 solicitări medicale.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook