Tags Posts tagged with "ACL"

ACL

Liberalul Rareş Buglea, consilier local al municipiului Alba Iulia, a comentat astăzi posibila schimbare a viceprimarului municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean(n.a membru PPDD).
„L-am liniştit în vară pe viceprimarul Şerdean, în momentul în care s-a format ACL. I-am spus atunci că sigur îl va prinde sărbătorile de iarnă în această funcţie deoarece în rândul consilierilor din vechiul PNL nu există dorinţa dea prelua acest post. Doar fostul coleg Zdrânc, acum la PSD, a dorit acest lucru.. Totuşi nu ar fi surprinzător să se facă schimbarea deorece PPDD, partidul din care face parte Dorin Şerdean, este alături de PSD. Cel mai probabil se va face schimbarea dar încă nu ştim când” a declarat Rareş Buglea.

Câteva sute de oameni au manifestat la Alba Iulia pentru a mulţumi locuitorilor oraşului pentru votul acordat în 16 noiembrie 2014.

Mitingul a fost condus de senatorul Alexandru Pereş (fost PDL) şi deputatul Dan Coriolan Simedru (fost PNL) – astăzi ambii fac parte din noul, marele Partid Naţional Liberal.

Reamintim, pe 16 noiembrie 2014, locuitorii din oraşul Alba Iulia şi din judeţul Alba au dat un vot covârşitor candidatului ACL, Klaus Iohannis.

La nivel naţional, candidatul liberal Klaus Iohannis a primit 54,4% din voturile românilor. De notat că Iohannis aparţine unei minorităţi etnice: este etnic german, de religie evanghelic lutheran, aşa cum sunt în majoritate saşii aredeleni…

Renaşterea României în care ne-am încăpăţânat să credem şi să sperăm cu toţii, s-a întâmplat într-o noapte de noiembrie. De aici ar putea începe şi trebuie să înceapă viitorul în România şi, mai ales, pentru România. Sunt absolut conştient că nimeni din clasa politica nu are dreptul să îşi aroge un merit suprem pentru această victorie uriaşă a normalităţii. Nici Iohannis, nici Hava, niciun partid şi nicio alianţă. Ea este numai şi numai a românilor, de la Tartaria până în Torino sau Toronto. Ea este simbolul unei generaţii care, mai repede şi mai direct decât cele dinainte, dincolo de opţiune, a ştiut să spună “nu!” ameninţării unei întoarceri în trecut. Pe scurt, facebook a învins dogma.
O mobilizare fără precedent, o stare de spirit pe care mulţi o credeau pierdută, o forţă şi o conştiinţă civică pe care mulţi le considerau controlate şi anihilate, au făcut diferenţa. Sistemul imunitar al acestei ţări necăjite şi umilite, s-a activat în ceasul al 12-lea şi a repus România pe drumul ei normal, european. “Indiferenţii” au făcut diferenţa. Acestea cred că au fost argumentele supreme ale Marii Renaşteri din noiembrie. Şi pentru acestea nu vreau decât să vă mulţumesc, albaiulienilor şi tuturor locuitorilor din judeţul Alba, pentru numărul nesperat de mare în care aţi ieşit la vot şi pentru felul matur în care aţi decis viitorul.
De aici încep responsabilităţile. Imense, atât pentru cei care aţi ales Iohannis cât şi pentru tabăra opusă, pentru că, tot romani fiind, au acelaşi drept de a le fi bine . E, de acum, datoria noastră, de la noul preşedinte până la ultimul funcţionar, să vă arătăm că speranţele voastre au fost înţelese şi să facem tot ce depinde de noi pentru a le îndeplini.
Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia

Victorie mare pentru ACL la alegerile prezidenţiale. Candidatul acestora, Klaus Iohannis a reuşit să-l învingă pe candidatul PSD, Victor Ponta după ce acesta din urmă câştigase primul tur al alegerilor prezidenţiale la o diferenţă de aproximativ 10 procente.
Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că noul președinte al României este Klaus Iohannis, rezultat ce nu se mai poate schimba.
”După numărarea a 90,53% noul președinte al României este Klaus Iohannis. Pentru modul în care a organizat alegerile, îi cer demisia premierului Victor Ponta. Nu are rost să vorbim aici despre blestemul Meleșcanu. Nu vorbesc aici de miile de plângeri penale la adresa turismului electoral, implementat tot de Ponta”, a declarat Vasile Blaga.

Klaus Iohannis: 54,39%
Victor Ponta: 45,61

Diaspora după număarea a 42% din secțiile de votare:

Iohannis: 83,5
Ponta: 16,5%

Victoria lui Iohannis e recunoscută şi de liderul PSD, Liviu Dragnea. Prim vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, duminica seara, la aproape 2 ore dupa exit-poll-uri, rezultatele in urma numararii paralele a voturilor din 95% dintre sectii.
Rezultatul prezentat de Dragnea este unul categoric in favoarea liderului ACL: Iohannis 53% – Ponta 47%.

Bucurie mare la ACL Alba după rezultatele primelor exit –polluri din care două îl dau câştigător pe Klaus Iohannis.
Copreşedintele ACL Alba, Mircea Hava a declarat că de acum trebuie să învăţăm să rostim Klaus Iohannis, preşedintele României.
„Cred că nu se poate măsura bucuria. Lupta este încă strânsă. Încă nu s-au numărat voturile în diasporă. Eu sunt sigur că diaspora va decide.De acum încolo trebuie să ne învăţăm să spunem cu toţii: Domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Astea sunt faptele, rezultatele muncii, o să vedem rezultatele din Alba şi Alba Iulia. Am muncit cum nu am muncit nici în campania mea mea electorală, am mai municit şi în alte campanii la prezidenţiale. Eu le mulţumesc tuturor colegilor. Bucuria asta este ca atunci când ţi se naşte primul copil. Stai ca mutul şi nu şti ce să faci, să sari în sus, să ţopăi să desfaci o şampanie. Mă bucur că românii ştiu ce să facă, că Transilvania a rămas Transilvania lucrului bine făcut. E foarte bine, suntem foarte fericiţi şi sunt curioşi să vedem cu cât i-am bătut în Alba. Mulţumesc celor care ştiu ce poate face dreapta şi ce ştie să facă stânga.
Este o crimă ce a fost în diaspora, o mizerie cum este şi ministrul de externe care a preferat să facă acest joc murdar” a declarat Mircea Hava.

Reprezentanţi ACL Sebeş ne-au declarat că au făcut o sesizare la 112 împotriva preşedintelui PSD Sebeş, Romică Dragosin acuzând-ul pe acesta de turism electoral. Acesta a fost văzut de mai multe ori făcând zeci de drumuri cu maşina personală cu votanţi la secţiile de votare din oraş.
Acesta a fost luat la întrebări de Poliţia din Sebeş după sesizarea ACL Sebeş.
10656177_10203600261066793_675645088_n

10683363_10203600260746785_544785206_o

10752615_10203600260706784_627796034_o

10806869_10203600261026792_1642586070_n

10815764_10203600260986791_1993028065_ndragosin 2

dragosin

dragosin 1

Ora 14.00 ne aduce un nou rezultat al unui exit-poll. Conform celor de la ştiripesurse.ro rezultatele vin din partea ACL.

Potrivit știripesurse.ro, după un exit-poll realizat de ACL, candidatul stângii, Victor Ponta are un procent de 59% în timp ce Kalus Iohannis se află la 41%.
Datele ACL  sunt valabile pentru ora 14.00
Faţă de ultimul exit-poll de la ora 10:00 Ponta se află în scădere cu 3 procente iar Iohannis a crescut cu trei.

Participare crescută la vot în judeţul Alba în turul doi pentru prezidneţiale. Până la ora 13.00 se prezentaseră la vot 82.481 de cetăţeni cu drept de vot, respectiv 26,01%. Creşterea faţă de primul tur este de 6,3%. În 2 noiembrie procentul era de numai 19,71 de procente.

Pînă la 13.00 votaseră pe listele permanente 73.939. persoane, pe listele suplimentare 7.332, iar cu urna mobilă 1.210.

Am aflat cu stupoare despre repetarea în județul Alba a binecunoscutului, de acum, caz de la Satu Mare, în care un politruc PSD amenință preoții și îi trimite să fie agenți electorali ai lui Victor Ponta.
Domnul Victor OPASCHI, Secretar de Stat la Secretariatul pentru Culte și om de bază al PSD, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu, a început un periplu prin mai multe parohii din județul Alba, spunându-le preoților să propovăduiască în biserică doctrina PSD și să îndemne enoriașii să-l voteze pe Victor Ponta.
Considerăm agest gest ca fiind de o lașitate și de o nerușinare strigătoare la cer. În județul Alba, Biserica nu a fost niciodată amestecată în politică iar autoritățile locale și județene, prin votul consilierilor din toate partidele, au oferit acestei instituții fundamentale a societății, indiferent de cult, sprijinul lor, necondiționat de niciun fel de susținere politică. Credem că, încă o dată, PSD a confundat Alba cu Teleormanul, încercând să aplice aici mijloace murdare de campanie care aduc jicnire însăși demnității umane.
Facem, încă o dată, apel la PSD să renunțe la aceste metode bolșevice și să lase preoții și credincioșii în pace, să-și practice fiecare credința cum crede de cuviință. Biserica, indiferent de cult, este o icoană a sufletului și nu trebuie amestecată în jocurile politice pentru că așa cer interesele de moment ale unei găști disperate că va pierde.
Iată de ce, domnilor PSD-iști, și duminică, 16 noiembrie, veți pierde, din nou, la urne: pentru că în Ardeal nu merg blaturile, amenințările și jocurile murdare ci aici prețuim cinstea, onoarea și munca!

Biroul de presă al ACL Alba

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook