Tags Posts tagged with "accesa"

accesa

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, România va întâlni selecţionata Ungariei în preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal din 2016.

Victor Piţurcă, tehnicianul echipei naţionale a României, a comentat astfel disputa (istorică, cu multă intensitate) cu Ungaria: „Am trecut primul meci cu bine, 1-0 cu Grecia, împotriva celui mai periculos adversar. Urmează partida cu Ungaria, unde rivalitatea dintre cele două ţări este cunoscută. Pentru mine prea puţin contează acest lucru. Sper ca la finalul meciului să ne bucurăm de cele trei puncte. Maghiarii şi-au schimbat antrenorul, lucru care nu este aşa de benefic pentru noi. Pal Dardai nu a antrenat până acum, nu ştiu ce poate să facă într-o perioadă de timp aşa de scurtă. Nu îmi cunoaşte bine jucătorii şi tactica, dar sunt convins că i se va spune totul despre noi. Sunt fericit că, în afara lui Gabi Tamaș, accidentat, toți ceilalți băieți sunt sănătoși. Am multe semne de întrebare referitor la echipa cu Ungaria, pentru că vine imediat și partida din Finlanda. Nu știu fundașul dreapta, nu știu perechea de apărători centrali, nu știu mijlocașii defensivi și nici atacantul împins. Mai avem nouă jocuri în această grupă, iar până la sfârșitul anului avem meciuri extrem de grele. Avem nevoie de victorie cu Ungaria. Suntem obligaţi să ne luăm toate punctele de pe teren propriu. E presiune mare pe jucătorii mei, mai ales că Arena Naţională va fi plină. Dacă vom termina anul cu cel puţin 10 puncte, şansele noastre de calificare vor fi foarte mari. Echipa României este mai puternică decât în campania trecută, în timp ce Ungaria mi se pare mai slabă. Pentru ei este o carte mare să mai rămână cu şanse, deci cred că va fi un meci foarte tare. Revine şi Szalai. Nu e bine că revine acum, dar trebuie să-l anihilăm”.

Meciul dintre România şi Ungaria va avea loc sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 19.00. Partida va fi urmată de România-Finlanda, programată pentru marţi, de la ora 21.45. Ambele vor fi transmise de TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

Steaua are în lotul naţional 8 jucători, Silviu Lung şi Gabriel Enache provin de la Astra, restul sunt din campionate străine.

Lotul convocat de Victor Piţurcă pentru meciurile cu Ungaria şi Finlanda:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina, Italia), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra)

Fundaşi: Vlad Chiricheş (Tottenham), Dorin Goian (Asteras, Grecia), Florin Gardoş (Southampton, Anglia), Dragoş Grigore (Toulouse, Franţa), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, Bulgaria), Răzvan Raţ (PAOK Salonic, Grecia), Srgian Luchin (Steaua), Iasmin Latovlevici (Steaua)

Mijlocaşi: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva, Israel), Mihai Pintilii (Al Hilal Riyadh, Arabia Saudită), Andrei Prepeliţă (Steaua) Gabriel Torje (Konyaspor, Turcia), Gabriel Enache (Astra) Alexandru Maxim (Stuttgart, Germania), Alexandru Chipciu (Steaua), Cristi Tănase (Steaua), Lucian Sînmărtean (Steaua)

Atacanţi: Ciprian Marica (Konyaspor, Turcia), Bogdan Stancu (Genclerbirligi, Turcia), Claudiu Keşeru (Steaua), Raul Rusescu (Steaua)

În prima etapă România a învins cu 1-0 principala contracandidată pentru calificare, Grecia.

 

Foto: www.fanatik.ro

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru, organism ce reunește președinții celor șase consilii județene din Regiunea Centru, Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu,alături de primarii desemnați ca reprezentanți, se intalnesc astazi  la Sibiu, în cadrul unei ședințe ce va avea loc în Muzeul Astra din Sibiu.

 

 

 

Astfel de ședințe au loc de două ori pe an, aceasta fiind prima organizată la Sibiu.
Pe ordinea de zi a discuțiilor intră viitoarele direcții de dezvoltare ale regiunii, implicarea în noi proiecte și programe, dar și bugetul de venituri și cheltuieli pentru perioada 2013-2015. ”Viitoarele direcții de dezvoltare ale Regiunii Centru în perioada 2014-2020, precum și ce proiecte relevante la nivel local și regional au nevoie de finanțare este un alt subiect ce va fi abordat de către reprezentanții Regiunii”, arată reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, organizatorii ședinței. ADR Centru acoperă județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
”Pregătirea ADR Centru pentru asimilarea unor noi programe de finanțare nerambursabilă pentru firme, dar și informarea celor prezenți referitor la stadiul programului Regio la nivel național, sau alte probleme cu care se confruntă beneficiarii de fonduri vor fi discutate pe parcursul acestei ședințe. Vom încerca, noi toți prezenți la această întâlnire de lucru, să stabilim un cadru de referință care să ne susțină în pregătirea dezvoltării unitare a regiunii, să avem o abordare realistă ca direcții de dezvoltare regională pe viitor și, în același timp, încercăm pe cât posibil să prevenim eventuale probleme“,  anunță Simion Creţu, director general ADR Centru. La ședință sunt așteptați și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

  • Pe Ordinea de zi vor mai intra în discuţii şi vor fi supuse aprobării participarea  ADR Centru ca partener în 3 proiecte, respectiv proiectul MOTHERLAND: MOdern Technologies for HERitage LANDscape preservation (Tehnologii moderne pentru păstrarea moştenirii peisagistice),  în proiectul “Getting together to involve the young people” (Împreună pentru implicarea tinerilor) și în proiectul destinat IMM-urilot  BISNet Transylvania “Business and innovation support network  Transylvania” (BISNet Transylvania – Reţea de Sprijin în Afaceri și Inovare pentru IMM-urile din Transilvania). Completarea activităților de informare ale ADR Centru prin participarea la un proiect european derulat de Reprezentanța Comisiei Europene și deschiderea Centrului de informare EUROPE DIRECT pe o perioadă de cinci ani, este un alt proiect de hotărâre supus aprobării forului decizional CDR Centru, ADR Centru

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook