Tags Posts tagged with "acces"

acces

Reprezentanţii administraţiei locale din Alba Iulia au anunţat că începând de astăzi timp de o săptămână, personalul tehnic va verifica capacitățile de funcționare a echipamentului de acces montat: recunoașterea cartelelor magnetice distribuite riveranilor și celor care desfășoară activități constant în interiorul cetății, eliberarea tichetelor de acces, modul de încasare al fluxului de numerar, etc.
În această perioadă nu vor fi încasate taxe pentru intrarea în cetate, iar perioada de valabilitate a cartelelor magnetice pentru riverani va fi ajustată în funcție de data de implementare a taxei de acces (cardurile riveranilor vor fi valabile 1 an de la data oficială de introducere a sistemului de taxare – luni, 23 februarie 2015).
Riveranii și persoanele care își desfășoară activitatea în zonă trebuie să aibă asupa lor cardurile de acces pentru a le testa.
Regulamentul privind parcarea cu plată în Cetatea Alba Carolina este disponibil pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia: www.apulum.ro

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba în parteneriat cu Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia implementează proiectul Asistenţă în Consiliere, Calificare Eficientă şi Servicii – ACCES pentru persoane vulnerabile, finanţat în cadrul Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2. „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba organizează începând cu luna ianuarie 2015 curs gratuit de calificare Confecţioner asamblor articole din textile adresat persoanelor cu dizabilităţi. La finalul cursului se va acorda o subvenţie în valoare de 1.000 lei.

Mai multe detalii despre proiect puteţi obţine la: telefon 0258/831999 sau pagina de facebook a proiectului

https://www.facebook.com/pages/Proiect-ACCES/598063980277209

Comisia de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţii din cadrul Camerei Deputaţilor a dezbătut astăzi un proiect de lege care prevede ridicarea obligativităţii existenţei unei autorizaţii date de un judecător pentru ca structurile abilitate să efectueze o percheziţie informatică.

Potrivit proiectului de lege privind securitatea cibernetică, percheziţia informatică se poate efectua chiar dacă persoana vizată nu a comis nicio faptă penală sau infracţiune şi fără să mai fie nevoie de autorizaţia unui judecător. Generalul SRI, Dumitru Dumbravă spune că este normal ca serviciile să poată avea acces oricând la datele de logare dintr-un computer infectat, care poate e folosit în criminalitatea cibernetică fără ca utilizatorul lui să ştie (din cauza unui virus).

Generalul SRI a explicat, miercuri, la Comisia pentru Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor, cum vede Serviciul Român de Informaţii reglementarea Internetului în România. Dumbravă susţine că ritmul cu care se dezvoltă ameninţările cibernetice este prea rapid, iar dezbaterea îndelungată a Legii privind securitatea cibernetică afectează grav securitatea României. „În fiecare secundă sunt 8 noi utilizatori ai Internetului şi 18 victime ale diverselor fraude pe Internet. În 24 de ore se scriu 250.000 de coduri maliţioase. Un troian poate să infecteze în zilele noastre 1,2 miliarde de PC-uri. Noi putem să avem răbdare, dar realitatea obiectivă şi virtuală nu are răbdare cu noi. Câte victime au fost în cele două săptămâni de secunde de când discutăm noi această lege?”, a declarat acesta.

Dumbravă consideră că, dimpotrivă, apelul la decizia unui judecător nu este esenţital, câtă vreme „dacă mergi cu computerul la depanat nu treci mai întâi pe la judecător ca să-i ceri avizul ca depanatorul să se uite în computerul tău”. Replica la această declaraţie a venit de la deputatul PP-DD Vasile Oajdea care a zis că acesta este ”un fel de viol”. ”Când omul merge la depanator o face pe riscul său. E dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu computerul personal, e altceva când îţi intră cineva cu forţa în el. Ce propuneţi dumneavoastră este un fel de viol. De ce nu mergeţi acum pe stradă ca să întrebaţi o domnişoară dacă e de acord să-i faceţi un control?”, a replicat Oajdea.
 

 

ADR Centru a devenit, începând cu data de 27 martie 2014, Organism Intermediar pentru implementarea Operaţiunii 311 – Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe din cadrul Axei Prioritare 3 ”Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. În aceste condiţii, la ADR Centru a demarat procesul de contractare a proiectelor, la sediul din Alba Iulia al Agenţiei fiind semnate primele contracte de finanţare din acest domeniu.

Operaţiunea 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe este acea componentă a Axei Prioritare 3 a POSCCE care finanţează pentru IMM şi ONG conectarea la internet de mare viteză şi achiziţia de calculatoare, servere, imprimante şi echipamente multifuncţionale. De asemenea, beneficiarii vor trebui să utilizeze soluţii de semnătură electronică şi vor primi sprijin pentru a se prezenţa online prin intermediul unui site interactiv. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile nu poate depăşi 100.000 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarilor este de 10% pentru IMM şi de 5% pentru ONG.

În data de 3 iunie 2014 au fost semnate primele 12 contracte, în valoare de peste 1 milion lei, pentru sprijinirea beneficiarilor IMM şi ONG din Regiunea Centru să acceseze legături broadband şi să beneficieze de servicii IT conexe, prin Operaţiunea 3.1.1. a POS CCE. Prin intermediul acestei operaţiuni, beneficiarii de fonduri nerambursabile se vor conecta la internet de mare viteză sau îşi vor îmbunătăţi conexiunile existente, având şi posibilitatea de achiziţiona soluţii de semnătură electronică, sau domenii de internet ”.ro”. Proiectele contractate vizează şi construirea de site-uri web dinamice, achiziţia de echipamente IT (staţii de lucru, imprimante, multifuncţionale, routere, servere) precum şi a soft-ware-ului necesar (sisteme de operare, pachete de programe de tip ”office” şi antivirus).

”ADR Centru este singurul partener de nivel regional cu care beneficiarii pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind conexiunea lor la internet şi la dezvoltarea platformelor IT. Agenţia este conştientă de rolul asumat în dezvoltarea Regiunii Centru şi îşi exercită acest rol inclusiv în realizarea atribuţiilor delegate prin acordarea de sprijin tuturor beneficiarilor în procesul de implementare a proiectelor. Astfel, vom contribui direct la creşterea accesului la internet de mare viteză, nu numai prin finanţarea costurilor de conexiune şi abonament, ci şi prin achiziţia de echipamente capabile să utilizeze facilităţile oferite de noile conexiuni”, a declarat, după semnarea primelor contracte pe acest domeniu, Simion Creţu, director general ADR Centru.

Primăria Alba Iulia anunţă că în perioada 27 mai – 3 iunie se restricţionează accesul auto pe strada Mitropolit Alexandru Sterca Sulutiu în proximitatea Pieţei Cetăţii pentru amplasarea scenei şi a echipamentelor de sunet necesare în cadrul evenimentului Zilele Oraşului-Alba Fest 2014.

Ca alternativă de circulaţie auto este propus un culoar de acces între clădirea M.N.U.A.I. şi Catedrala Încoronării, cu continuare pe strada Mihai Viteazul – Palatul Principilor- Clădirea Ierihon (vezi foto). Aprovizionarea zonelor comerciale se face doar între orele 6 a.m. – 10 a.m. De asemenea, între 31 mai (ora 15.00) – 1 iunie (ora 23.00) accesul auto va fi restricţionat în totalitate (cu excepţia maşinilor de intervenţie, alimentare, riverani).

02.„În condiţiile în care vremea se va răutăţi, membrii organizaţiei de tineret a PMP Alba vor veni în sprijinul persoanelor cu probleme: persoane în vârstă, bolnavi. Îi vom ajuta cu alimente, degajarea căilor de acces etc”, a precizat Adelina Alexandra Joldiş, preşedinta Organizaţiei de Tineret a PMP.

Tinerii din PMP Alba au şi câteva zone pe care le vor monitoriza în mod special: Alba Iulia, Baia de ArieŞ, Teiuş, Cugir, Blandiana, Sebeş şi Podişul Secaşelor (zona Sebeşului).

Persoanele cu anumite nevoi pot suna la telefonul de la sediul PMP Alba: 0258.843.781 (între orele 11.00 şi 16.00) sau numărul de mobil 0742.531.953, în cursul zilei.

timg_1069La această dată sunt finalizate integral lucrările de viabilizare a zonelor adiacente blocurilor de locuinţe sociale, de pe strada Vasile Alecsandri.

S-au amenajat 94 de locuri de parcare, precum şi accesele din zonă, după introducerea utilităţilor şi a sistemelor de iluminat şi canalizare.

Lucrările au fost realizate de către antreprenorul general SC Tobimar Construct SRL iar valoarea amenajărilor menţionate este de 627 893,32 lei.

În momentul de faţă se lucrează la finisajele interioare din blocul A1. Primăria doreşte să recepţioneze şi acest bloc până la finalul lunii octombrie.

Pentru realizarea întregului ansamblu de locuinţe sociale, inclusiv blocurile A1 şi A2, Guvernul mai trebuie să aloce suma de 1 623 274 lei.

Adresa acces autostradaConsiliul Județean Alba a primit astăzi acordul de principiu pentru realizarea unui acces suplimentar la autostrada Sebeș – Turda, acces ce va permite legătura cu zona Munților Apuseni și șoseaua de centură, în partea de nord a municipiul Alba Iulia.

După ce proiectul transmis inițial de CNADNR prevedea existența unui singur astfel de acces în partea de sud-est a orașului, după traversarea râului Mureș, CJ Alba a solicitat vineri, 7 iunie, printr-o adresă transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

„În urma observațiilor făcute de Primarul Mircea Hava la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a orașului, care să realizeze și legătura facilă cu zona Munților Apuseni.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Această nouă legătură la autostradă va permite și o legătură mai bună între DN74 și DN1 printr-o șosea de ocolire a municipiului Alba Iulia ce este deja prevăzută atât în planul de amenjare a teriotirului județului cât și în planul urbanistic general al Municipiului Alba Iulia.

Iată cum se rezolvă lucrurile, prin muncă și migală, nu prin povești de presă!

Acordul primit astăzi, pentru acest al doilea acces la autostradă este o reușită, mai ales că orașe ca Deva, Simeria sau Orăștie au doar câte un singur acces la autostradă.

Este o nouă șansă de dezvoltare pentru municipiul Alba Iulia.” – a declarat domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook