Tags Posts tagged with "Abrud"

Abrud

apa_splashA fost aprobată finanţarea de către Uniunea Europeană a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA). Astfel, Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Proiectul cuprinde 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaționale, şi 9 contracte de lucrări, prin care se vor realiza investiții în infrastructura de apă și apă uzată, după cum urmează:

-reabilitarea aducţiunilor Galda-Teius-Aiud-Ocna Mureş şi Galda-Blaj,

-extinderea şi reabilitarea aducţiunilor Cimpeni-Abrud şi Cimpeni-Baia de Arieş,

-extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa, în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna şi în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, execuție lucrări pt. extinderea sistemelor de apă în Arieșeni.

-extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă

-extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni şi în aglomerarea Blaj – Sâncel -extindere/reabilitare sistem de alimentare cu apă în Cistei şi Bucerdea Grânoasa- Crăciunelu de Jos

-construire stații de epurare apă uzată în Abrud şi Baia de Arieș, reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești (Câmpeni).

Prin intermediul acestui proiect vor fi continuate acţiunile integrate de dezvoltare a sistemelor de apă şi apa uzată în aglomerările cu o populaţie cuprinsă între 2000-10.000 locuitori.

Astfel, în ceea ce priveşte alimentarea cu apa vor beneficia peste 100.000 de locuitori din aria de deservire a 4 sisteme zonale de alimentare cu apă: Alba, Zlatna, Apuseni şi Arieşeni, iar pentru canalizare-epurare circa 23.000 locuitori din 7 aglomerări: Alba Iulia, Ighiu, Aiud-Lopadea Noua, Blaj, Sâncel, Abrud, Baia de Arieş, Unirea, Războieni.

În vederea susţinerii acestui proiect major de investiţii, SC APA CTTA SA ALBA, anunţa intenţia de majorare a preţului apei potabile şi a tarifului la canalizare, începând cu 01.01.2018, în baza Strategiei de tarifare pe o perioadă de 5 ani aprobată de către toate Consiliile locale membre, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Alba.

Un șofer în vârstă  de 20 de ani din Abrud a rămas marți seara cu autoturismul suspendat pe un pod pietonal din localitate. Acesta a încercat să-l împingă dar l-a răsturnat în albia râului ”Valea Abrudel”. Pentru că a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea probelor de sânge, polițiștii i-au întocmit dosar penal. 

Potrivit IPJ Alba, în seara zilei de 28 iulie, poliţiştii din Abrud au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

F.A., un tânăr de 20 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, a încercat să traverseze podul pietonal care face legătura între D.N. 74 şi strada Aleea Copiilor din Abrud, însă datorită îngustimii podului, la un moment dat, autoturismul a rămas suspendat. Şoferul a încercat să-l împingă dar l-a răsturnat în albia râului „Valea Abrudel”.

Poliţiştii ce au intervenit pentru soluţionarea evenimentului rutier, au constatat că tânărul conducător auto emana halenă alcoolică şi i-au cerut să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă tânărul a refuzat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337, alin. 1, din Codul Penal.

foto: ziarebotosani.ro

Un bărbat de 32 de ani din comuna Lupşa s-a ales cu dosar penal pentru furt, după ce a sustras haine şi alimente dintr-un imobil.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Abrud l-au identificat pe V.I., de 32 de ani, din comuna Lupşa, ca fiind principalul suspect de comiterea acestui furt.

În 5 iunie, acesta a pătruns într-un imobil situat în oraşul Abrud, de unde a sustras mai multe bunuri alimentare şi articole de îmbrăcăminte, în valoare de 1.300 lei.

Faţă de I.V., se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “furt calificat”, faptă prev. şi ped. de art. 228, alin. 1, art. 229, alin. 1, lit. d din Codul penal.

Marţi, Poliţia Oraşului Abrud a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Piaţa Eroilor din Abrud, a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la faţa locului a rezultat că B.P., de 55 de ani, din Câmpeni, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Abrud – Bucium, o acroşat-o pe o femeie în vârstă de 48 de ani, din Abrud, care s-a angajat în traversarea străzii, în apropiere trecerii de pietoni.

În urma accidentului femeia a suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internată în spital.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţia Alba atrage atenţia asupra faptului că indisciplina pietonilor rămâne, în judeţul nostru una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere grave (locul doi) şi recomandă pietonilor să respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului public.

15 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Abrud, în urma unui apel prin 112, prin care se sesiza un posibil transport ilegal de material lemnos.

La data de 19 mai , poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe strada 1 Mai din oraş se află un camion din care descarcă lemne de foc, provenite din activităţi ilegale.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Ciuruleasa, nu deţinea documente legale pentru cei 15 metri cubi de material lemnos transportat, motiv pentru care a fost luată măsura sancţionării sale contravenţionale, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

foto: gardianul.md

Poliţiştii din Abrud i-au identificat pe doi tineri din oraş ca persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 27.02.2015.

În sarcina lui D.I.V., de 35 de ani şi B.C.A., de 24 de ani, s-a reţinut faptul că în data de 26.02.2015 au pătruns prin efracţie într-o casă nelocuită din Abrud şi au sustras obiecte de decor, sticle şi veselă în valoare de circa 280 lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral, iar faţă de cei doi bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Miercuri, 22 aprilie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale din Abrud l-au identificat şi reţinut pe B.T.S., de 27 de ani (din localitate) care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Câmpeni.

Perosana a fost condamnată la executare unei pedepse privative de libertate de 5 ani şi 3 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Tânărul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

foto: botosaninecenzurat.ro

A doua zi de Paşti a fost una cu ghinion pentru un tânăr din Abrud dat în urmărire naţională de anul trecut. Acesta a fost identificat şi reţinut, pe raza localităţii Abrud, de poliţiştii din Alba.

M.I.M., de 21 de ani, din Abrud, cunoscut cu antecedente penale era posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis în anul 2014 de Judecătoria Câmpeni.
Tânărul este condamnat la 4 ani şi 5 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis şi era dat în urmărire la nivel naţional, întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud.

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook