Tags Posts tagged with "abatoare"

abatoare

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradițional, consumul de alimente de origine animală crește semnificativ, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a impus măsuri specifice în această perioadă precum și o intensificare a controalelor sanitar veterinare asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

În acest sens, în baza unui Program de lucru bine stabilit de către DSVSA Alba, pentru perioada 30.03-12.04.2015, medicii veterinari din cadrul DSVSA, circumscripţiile sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiile sanitar veterinare zonale (CSVZ), vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare temporare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare, unităţi de alimentaţie publică, precum şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală

În scopul prevenirii încălcării legislaţiei sanitar veterinare şi protecţiei sănătăţii consumatorilor, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba reuniţi în comisii mixte cu reprezentanţi ai altor autorităţi competente locale (primarii, Consilii judeţene, Instituţii ale prefectului etc) vor organiza acţiuni comune de inspecţie şi control asupra unităţilor care produc şi comercializează produse de origine animală în limita competentelor stabilite prin legislaţia în vigoare şi în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorităţi

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificata carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura personalul sanitar veterinar şi permanentă acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică

În perioada 30.03-12.04.2015 la nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ, va fi organizată permanenta, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor sanitar veterinare.

La sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, se va asigura permanenta, inclusiv sâmbăta şi duminică, între orele 8,00-16,00.

Lista Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul Alba:

CSVSA Aiud Tel. 0258/861658
CSVSA Blaj Tel. 0258/710102
CSVSA Câmpeni Tel. 0258/771514
CSVSA Sebeş Tel. 0258/731038

Lista abatoarelor din judeţul Alba autorizate sanitar veterinar în care se pot sacrifica miei cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Blaj: SC Montana Popa SRL
Mesentea: SC Carmes Alba SRL
Ighiu: SC Transeuro SRL
Cugir: Asociaţia Crescătorilor de Animale

Lista localităţilor din judeţul Alba în care au fost autorizate provizoriu centrele de sacrificare temporare (în total 7 centre) pentru sacrificarea mieilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, sacrificări care au loc până în data de 12.04.2015, între orele 07,00-17,00

Loc. Alba Iulia: (SC Marius Prod SRL)
Loc. Câmpeni( SC Compil Motu SRL; SC Alimpan SRL)
Loc Abrud
Loc Teiuş (piaţa agroalimentară)
Loc Aiud (piaţa agroalimentară)
Loc Sebeş (piaţa agroalimentară)

În cazul în care, în urma controalelor sanitar veterinare, efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA, se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare unităţile de depozitare, unităţile de alimentaţie publică, precum şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală, nu sunt respectate condiţiile sanitar veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni în conformitate cu legislaţia sanitar veterinară în vigoare, suspendarea activităţii până la remedierea deficientelor , respectiv confiscarea produselor de origine animală.

Reamintim consumatorilor că pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba la nr. de telefon 0258/835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitar veterinare teritoriale amintite anterior.

Biroul de Comunicare şi relaţii cu Mass Media al DSVSA Alba

În dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor s-a aflat miercuri, 19 noiembrie, Propunere legislativă privind înfiinţarea abatoarelor având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor şi comercializarea cărnii, proiect iniţiat de presedintele PNL senatorul Teodor Atanasiu. Actul normativ gândit să vină şi în întâmpinarea micilor crescători de animale din Alba, prevedea înfiinţarea de abatoarea mobile sub forma unei societăţi comerciale prestatoare de servicii publice de abatorizare a animalelor şi comercializarea cărnii atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice.
În esenţă, propunerea viza înfiinţarea unui astfel de abator mobil în fiecare judeţ, în subordinea consiliilor judeţene,
Deşi o astfel de iniţiativă ar fi trebuit să întrunească suportul majorităţii parlamentarilor, ea a fost respinsă la votul final, argumentul suprem invocat de către reprezentanţii Guvernului Ponta, fiind un posibil impact negativ asupra bugetului de stat.
În calitate de parlamentar de Alba, am votat pentru adoptarea acestui act normativ, convins fiind că este nevoie de dezvoltarea cadrului legal în această direcţie cu atât mai mult cu cât la noi, în judeţ, există un număr mare de crescători de animale care ar fi beneficiat de pe urma acestor reglementări.
Nu am întâlnit, în schimb, aceeaşi susţinere în rândul altor deputaţi de Alba, unii dintre ei din arcul puterii, care s-au abţinut la vot. Observ din partea acestor colegi deputaţi, acelaşi dublu limbaj când vine vorba despre punerea în practică a promisiunilor făcute în faţa alegătorilor, mai ales acelor din colegiul Apuseni cărora domnul deputat Dârzu de 10 ani încoace le promite abator la Cîmpeni.
Nu am văzut niciun dram de bunăvoinţă şi deschidere din partea acestor colegi care știu prea bine că o astfel de lege era mai mult decât necesară pentru micii fermieri. Nici Guvernul nu a catadicsit să vină cu soluţii de îmbunătăţire a actului normativ, ci s-a mulţumit să dea aviz nefavorabil.
Cred cu tărie că astfel de iniţiative legislative, care vin ţintit în întâmpinarea problemelor cetăţenilor trebuie mai atent analizate în comisiile de specialitate, şi apoi în plen, pentru a găsi cea mai bună formulă să devină aplicabile.
Spun asta, având în vedere faptul că astfel de abatoare mobile există în ţările europene încă din anii 50, soluţia fiind în perfectă concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene.
Având în vedere că actul normativ a fost respins, deci soluţia găsită anulată, solicit Ministerului Agriculturii să identifice de urgenţă măsurile legale ce se impun pentru a permite şi micilor fermieri şi crescători de animale din zona şi numai noastră să-şi valorifice munca – produsele agroalimentare – în condiţii decente şi de siguranţă prin respectarea normelor sanitar-veterinare cerute de UE.

Dan Coriolan Simedru, Deputat PNL Alba

Joi în parcarea unui supermarket din Alba Iulia a avut loc un accident care se putea solda cu victime.
Conform poliţiştilor joi seara un şofer de 26 de ani, din municipiul Târnăveni, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism în parcarea unui supermarket din Alba Iulia, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de o femeie de 23 de ani.
În urma impactului cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un gard care a căzut, împrejurare în care un bărbat în vârstă de 29 de ani ce se afla în parcare, a fost surprins şi a suferit leziuni corporale uşoare la un picior.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate.

dsvsaÎn scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când  în mod tradiţional, consumul de alimente de origine animală creşte semnificativ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a impus măsuri specifice în această perioadă precum şi o intensificare a controalelor sanitar veterinare.

În acest sens, în baza unui Program de lucru bine  stabilit de către  DSVSA Alba,  pentru perioada 07.04.-19.04.2014,  medicii veterinari din cadrul DSVSA,  circumscripţiile sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiile sanitar veterinare zonale (CSVZ), vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare temporare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare, unităţi de alimentaţie publică, precum şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificata carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura personalul sanitar veterinar şi permanentă acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În cazul în care, în urma  controalelor sanitar veterinare, efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA , cu sprijinul altor  autorităţi competente locale (primarii, Consilii judeţene, Instituţii ale prefectului etc.)   vor constata că   nu sunt respectate condiţiile sanitar veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni în conformitate cu legislaţia sanitar veterinară în vigoare.

În perioada 07.04-19.04.2014  la nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ,  va fi organizată permanenta, inclusiv  în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoană responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor sanitar veterinare

La sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, se va  asigura permanenta, inclusiv sâmbătă şi duminică, între orele 8,00-16,00. Consumatorii pot sesiza abateri de la normele în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba la nr. de telefon  0258/835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitar veterinare teritoriale.

Lista Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul Alba:

CSVSA  Alba I Tel. 0258/816217
CSVSA  Alba ÎI  Tel. 0258/835701
CSVSA  Aiud  Tel. 0258/861658
CSVSA  Blaj  Tel. 0258/710102
CSVSA  Câmpeni  Tel. 0258/771514
CSVSA  Cugir  Tel. 0258/751724
CSVSA  Ocna Mureş  Tel. 0258/870838
CSVSA  Sebeş  Tel. 0258/731038
CSVSA  Teiuş Tel. 0258/851717

Lista abatoarelor propunse de DSVSA Alba  cu ocazia Sărbătorilor Pascale:

Blaj: SC Montana Popa SRL
Mesentea: SC Carmes Alba SRL
Ighiu: SC Transeuro SRL
Vinţu de Jos: SC Mercado SRL
Cugir: Asociaţia Crescătorilor de Animale

Biroul de Comunicare şi relaţii cu Mass Media

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook