Actualitate

Doi tineri au înşelat o femeie de 82 de ani din Alba Iulia

90683f730b399de432426b19b8c1c795_LPoliţiştii din Alba Iulia continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a doi autori de înşelăciune.

La data de 15.04.2013, ora 14.30, Poliția Municipiului Alba Iulia, a fost sesizată de către o femeie de 82 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că  în jurul orelor 10,00, la uşa apartamentului femeii au sunat doi tineri care s-au recomandat ca fiind reprezentanţii companiei de apă şi i-au solicitat să le permită să citească contorul.

Unul dintre tineri s-a dus la baie pentru a citi contorul, iar celălalt i-a solicitat vârstnicei suma de 90 de lei, sumă pe care a notat-o pe un caiet după care cei doi au părăsit apartamentul fără a elibera vreo chitanţă.

Ulterior femeia a realizat că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea  autorilor în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte, poliţia recomandă: 

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coșărit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi fie la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează.

acordați mare atenție legitimării persoanelor cu care intrați în contact (infractorii obișnuiesc sa se folosească de legitimații false, atribuindu-si tot felul de calităţi);

atenție la fizionomia lor şi a fotografiilor din actele prezentate (ei se pot travesti, pot purta peruci ori se pot legitima cu acte false).

Dacă aveţi suspiciuni în legătură cu persoanele care vă oferă/solicită diverse servicii, sesizaţi deîndată poliţia prin SNUAU 112

Distribuie Acum

16 aprilie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...