Deputatul PNL Dan Coriolan Simedru: Legea ruşinii aruncată la coş

Deputatul PNL Dan Coriolan Simedru: Legea ruşinii aruncată la coş

Respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii prin votul dat ieri în plenul Camerei Deputaţilor reprezintă intrarea în normalitate a forului legislativ care prea mult timp, în ciuda solicitărilor repetate ale deputaţilor PNL, a amânat nepermis de mult tranşarea acestui act normativ.

Faptul că această lege a fost păstrată la sertar în Parlament a fost rezultatul jocului dublu făcut de către majoritatea parlamentară controlată de PSD în speranţa că, odată ajuns la Cotroceni, Victor Ponta va putea să promulge acest act normativ întru izbăvirea de dosare penale pentru toţi penalii care l-au susţinut pentru scaunul de preşedinte.

Planurile mârşave ale PSD au fost dejucate prin votul de duminică al românilor.Nu doar că Victor Ponta, omul baronilor roşii, nu a ajuns preşedinte, dar mai mult un act normativ care ar fi ciuntit statul de drept şi ar fi compromis imaginea României pe plan extern, şi-a încetat parcursul legislativ printr-un vot ferm al aleşilor.

Nu pot să nu remarc că acest vot s-a dat în urma solicitărilor repetate şi insistente ale deputaţilor PNL, punând capăt astfel unui demers periculos pentru democraţia românească.

Întreaga clasă politică, de la stânga la dreapta, trebuie să dea dovadă de maturitate şi să conştientizeze că Parlamentul României are responsabilitatea de a servi interesele cetăţenilor, a românilor de pretutindeni şi nu de a se transforma într-o unealtă a intereselor de grup.

Îi asigur pe toţi cetăţenii judeţului Alba că prin încrederea cu care m-au investit să-i reprezint în Parlament voi continua să apăr alături de colegii mei liberali libertatea justiţiei, transparenţa legislativă, construind împreună mai departe o Românie a lucrului bine făcut în care corupţia şi hoţia nu-şi au locul.

Prin votul dat duminică, 16 noiembrie, românii au făcut practic a doua revoluţie, prima a fost o revoluţie anticomunistă, a doua a fost o revoluţie a bunului simţ.

Aroganţa, tupeul şi miniciuna au fost puse la colţ prin votul românilor, iar noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, a acţionat prompt şi hotârăt cerând Parlamentului să-i respecte pe cetăţeni şi să respingă legea ruşinii.

Dan Coriolan Simedru, deputat PNL de Alba

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns