De astăzi se întorc ninsorile

De astăzi se întorc ninsorile

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori viscolite pentru mai multe judeţe. Avertizarea este valabilă de astăzi, vineri 6 ianuarie ora 16:00, până sâmbătă, 7 februarie ora 14:00.
Judeţul Alba nu este sub avertizarea codului galben dar meteorologii avertizează că ninsori vor fi local şi în restul ţării.

„În a doua parte a zilei de vineri, 6 februarie, şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate” se arată în avertizarea meteorologilor.

Comentarii

Comentarii

1 Comentariu

Lasa un raspuns