CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare, din derby naţional un simplu meci de...

CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare, din derby naţional un simplu meci de palmares

În ultimii ani a fost derby, acum e doar un meci din campionatul naţional de baschet: CSU Alba Iulia-CSM Satu Mare are loc sâmbătă, 7 februarie 2015, începând cu ora 16.00, la Alba Iulia, într-o partidă care contează pentru etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de baschet feminin.

În Liga Națională de baschet feminin CSU ocupă în acest moment lotul 4 în clasament, cu 16 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce sătmărencele se situează 4 poziții mai jos, înregistrând 9 succese și 13 partide pierdute.

În confruntările directe CSM Satu Mare conduce cu 13-9, dar echipa din Alba Iulia s-a impus în ultimele șapte întâlniri. În partida tur din acest sezon, jucată la Satu Mare, CSU s-a impus 84-72. Cele două echipe s-au mai întâlnit de alte două dăți în acest sezon, în sferturile de finală ale Cupei României, ambele întâlniri fiind câştigat de echipa pregătită de Miroslav Popov, 180-145 la general.

În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de cinci jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce Satu Mare dispune doar de sportive autohtone.

De notat: dacă la CSU evoluează trei americance, o canadiancă și o bosniacă, cinci jucătoare autohtone, la CSM Satu Mare sunt în lot doar jucătoare din România: printre ele şi Eniko Laza (în trecut la CSU Alba Iulia) și Flavia Ferenczi.

Partida este una specială pentru trei din jucătoarele de la CSM Satu Mare, Eniko Laza, Bianca Voica și Luminița Manta, care au evoluat în trecut pentru CSU Alba Iulia.

Comentarii

Comentarii

1 Comentariu

Lasa un raspuns