Actualitate, Stiri

Consiliul Județean intensifică colaborarea cu structurile reprezentative ale tinerilor din județul Alba

CJ-Alba-358Vicepreședinții Consiliului Județean Alba, domnii Florin ROMAN și Alin CUCUI s-au întâlnit joi, la sediul instituției, cu reprezentanții Consiliului Județean Alba al Elevilor și cu cei ai Ligii Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Întâlnirea, la care au participat și responsabilii cu acțiunile dedicate tinerilor, din cadrul aparatului de specialitate al CJ Alba, a avut ca scop discutarea modalității de colaborare dintre cele trei entități.

Plecând de la un raport al Adunării Regiunilor Europei (ARE) dedicat implicării tinerilor în viața democratică la nivel local, raport în care și județul Alba este parte și care analizează modul în care administrațiile regionale interacționează cu tinerii din 9 regiuni europene de pe cuprinsul a 8 țări, se dorește realizarea unui dialog și a unei colaborări instituționale, pe termen lung, cu structurile tinerilor din județul Alba.

În acest mod, poate fi permisă o mai bună implicare a tinerilor în viața publică, creîndu-se un mecanism de lucru care le va oferi ocazia de a-și expune ideile și de a se face auziți în viața publică, ca cetățeni activi.

Raportul ARE oferă o serie de recomandări și bune practici privind colaborarea dintre administrațiile regionale și structurile reprezentative ale tinerilor, pentru a realiza o mai bună participare a tineilor la viața publică și o întărire a democrației la nivelul Europei.

Distribuie Acum

24 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...