hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Conferinţa finală a proiectului STATUS are loc la Alba Iulia - Ziarul Apulum
Actualitate, Evenimente, Stiri

Conferinţa finală a proiectului STATUS are loc la Alba Iulia

În perioada 28-29 octombrie 2014 la Alba Iulia are loc conferinţa finală a proiectului STATUS. Prin intermediul acestui proiect Alba Iulia și Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba au beneficiat de conturarea strategiei de dezvoltare pentru următoarea alocare financiară europeană 2014-2020. Strategia reprezintă un instrument de lucru asumat la nivelul Consiliului Local, cu un profil conturat din nevoile și așteptările identificate la nivelul grupurilor de lucru care s-au întâlnit la Alba Iulia. La nivelul Judeţului Alba, partenerul Proiectului STATUS este AIDA.

Seminariile desfăşurate la Alba Iulia au facilitat întâlniri între reprezentanţi ai comunităţilor AIDA din diverse domenii de activitate şi experţi urbanişti din Italia, Olanda şi România.

Experţii locali au reuşit să furnizeze specialiştilor din proiectului STATUS date relevante pentru redactarea unui document cât mai complet şi care să întrunească realităţile de dezvoltare actuale.

Primarul Mircea Hava declară: „Ceea ce s-a întâmplat în cadrul acestor întâlniri dintre experţi şi oamenii care iubesc acest oraş şi trăiesc pentru el, fie că sunt oameni de afaceri, funcţionari, reprezentanţi ai unor ONG-uri, universitari sau pur şi simplu albaiulieni demonstrează că măreţia unor proiecte precum Cetatea pleacă de la oameni cu sflet mare… Poate cel mai important, am înţeles că albaiulienii vor mai mult şi conştientizează potenţialul acestui oraş. Trebuie să avem ambiţii, să le contextualizăm şi să ne dezvoltăm în raport cu realităţile şi ceea ce ne înconjoară. Le mulţumesc şi expertilor care au lucrat la strategie şi, mai cu seamă, celor din Alba Iulia care şi-au adus contribuţia”.

Finalul proiectului reuneşte la Alba Iulia oficialii tuturor partenerilor STATUS, având ca leader municipalitatea din Kavala, Grecia, reprezentată de doamna Io Chatzivaryti, coordonatorul proiectului. În cadrul sesiunilor de lucru tehnice şi de coţinut ce vor avea loc la Alba Iulia vor mai fi prezenţi: Johannes Gabriel – manager proiect în cadrul SEE, Zsuzsanna Balogh – manager financiar, experți, strategi şi urbanişti de notorietate internaţională: Pietro Elisei, Derek Martin, Jaap Modder, Giovanni Ginocchini, Barbara Musič şi Bostjan Cotič.

Se va analiza modalitatea de implementare a strategiilor de dezvoltare urbană pentru toate cele 11 oraşe europene partenere şi liniile de dezvoltare pentru perioada următoare. De asemenea, dezbaterile de la Alba Iulia urmăresc sustenabilitatea celor patru centre urbane rezultate în cadrul proiectului, dar şi activitatea concretă a celor 10 grupuri de acţiune urbană şi operaţionalizarea efectivă a agendelor de lucru – se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.

Distribuie Acum

27 octombrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...