Condamnare record în România: 22 de ani pentru judecătorul Mircea Moldovan

Condamnare record în România: 22 de ani pentru judecătorul Mircea Moldovan

Luni, 2 februarie 2015, Curtea de Apel Bucureşti a dat o condamnare istorică în România de după 1989: instanţa la condamnat pe judecătorul Mircea Moldovan la 22 de ani de închisoare.

Condmandarea a fost dată în dosarul privind intervenţii ilegale în cauze de insolvenţă, în care este condamnat şi omul de afaceri Dan Adamescu.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a primit 22 de ani de închisoare cu executare pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Mircea Moldovan a primit pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat – dar în urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care a adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

Instanţa a mai dispus în cazul judecătorului Mircea Moldovan instituirea măsurii de siguranţă a confiscării sumei de 32.512 lei, a unui televizor Samsung şi a unui telefon mobil.

Ceilalţi condamnaţi în dosar:
Dan Adamescu – patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, trei ani interdicţia unor drepturi, printre care şi dreptul de a fi director şi administrator al unei firme sau de a coordona societăţi comerciale, în ţară sau în străinătate
Judecătorul Elena Rovenţa – cinci ani şi zece luni
Judecătorul Sorin Viziru – cinci ani
Judecătorul Ion Stanciu – trei ani şi opt luni.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns