Comunicate

În România, societatea civilă nu este pe deplin înţeleasă. Potrivit datelor din 2016 din partea INSCOP, încrederea publicului față de organizaţiile societăţii civile a crescut ușor în prima jumătate a anului, 32,6% dintre respondenți declarând că au “multă” sau „foarte multă încredere” în OSC în martie 2016, față de 30,2% la sfârșitul anului 2015. Cu toate acestea, nivelul de încredere în OSC este încă destul de scăzut în comparație cu alte instituții sociale și private incluse în analiză, cum ar fi universitățile, mass-media și bisericile.

De asemenea, potrivit Indexului Sustenabilităţii Organizațiilor Societății Civile 2016 – România Ediţia 2017, organizațiile mai mici sunt mai puțin capabile să elaboreze planuri strategice, deoarece nu dispun de resurse financiare și de cunoștințe în acest domeniu. În plus, marea majoritate a acestor OSC-uri sunt preocupate de probleme pe termen scurt, cum ar fi finanțarea și respectarea legislației, și nu strategiile pe termen lung. . Aceste organizaţii au nevoie de mai mult sprijin din partea autorităţilor pentru atragerea de fonduri şi pentru a-şi îmbunătăţii serviciile.

În acest context general, pe 24 martie, la Casa Matei Corvin din Cluj-Napoca, va avea loc ONG EXPO, între orele 10:00-18:00 Evenimentul este organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj.

Desfășurat sub sloganul „Primăvara se numără ONG-urile!”, ONG EXPO este un eveniment dedicat societăţii civile, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Fiecare ONG prezent va propune publicului propriile activități, de la jocuri la dezbateri, ateliere de creație, ateliere speciale pentru copii și o „vânătoare de comori”. De exemplu, fundația Părinți din România va susține un workshop despre măsurile preventive esențiale în sănătatea copiilor, cu titlul „Sfaturi medicale în bolile copilăriei”, un subiect extrem de actual în contextul informațiilor contradictorii și de multe ori nevalidate științific care circulă online.

Tot în domeniul sănătății, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez în România vor face o demonstrație de acordare a primului ajutor în situații de urgență, pentru ca participanții să știe cum să reacționeze într-o potențială criză.

Iar pentru că sănătatea este o preocupare de zi de zi și prevenția este mult mai simplă decât tratamentul, asociația Primitive va susține o prezentare numită „Cum să fii activ zilnic și să ai o postură echilibrată”.

Cei care doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, să transmită mesaje mai eficient și să-i înțeleagă mai bine pe cei din jur sunt invitați la un atelier despre secretele limbajului non-verbal, susținut chiar cei pentru care semnele sunt un mod cotidian de comunicare, respectiv Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual.

Vizitatorii ONG Expo vor avea și ocazia să sprijine organizațiile preferate, cumpărând produsele realizate de acestea, precum bijuteriile personalizate realizate exclusiv de persoane cu dizabilități, oferite de asociația Handicope.

ONG Expo își propune atât să aducă organizațiile non-profit în atenția publicului larg, cât și să le ofere acestora șansa de a se dezvolta. De aceea, de la ora 13, în paralel cu activitățile deja menționate, va avea loc și o serie de seminarii și dezbateri publice pe teme de interes pentru reprezentanții sectorului non-guvernamental, precum strângerea de fonduri, dezvoltarea comunitară, finanțarea din fonduri publice a serviciilor sociale furnizate de ONG-uri, PR și branding pentru sectorul non-profit. Kai Brand Jacobsen, directorul Institutului Român pentru Pace, va oferi o perspectivă largă legată de cetățenia democratică și promovarea valorilor umanitare ca viziune pentru România secolului al XI-lea.

PROGRAM

10:00 – 18:00 Zona expoziţională

ONG-urile participante îşi vor prezenta activităţile şi proiectele într-un mod cât mai creativ la standuri;

11:00- 18:00 – Ateliere şi activităţi distractiv-educative

Activități de informare, educație şi petrecere a timpului liber pentru copii, tineri şi adulți desfăşurate de ONG-urile participante;

13:00 – 18:00 Seminarii și dezbateri publice

Seminarii cu o durată medie de o oră unde se vor discuta teme de interes pentru reprezentanţii sectorului neguvernamental.

ONG EXPO este un eveniment organizat de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj pentru sectorul neguvernamental din Cluj, care doreşte să încurajeze un dialog între cetăţeni de toate vârstele şi ONG-uri, despre activităţile de voluntariat prin care aceste organizații pot avea impact asupra comunităţii locale. La eveniment sunt așteptate 30 de ONG-uri expozante și mai bine de 1000 de vizitatori.

Fotografii de anul trecut găsiţi AICI

Filmul ediţiei de anul trecut: https://www.youtube.com/watch?v=xXUSoIKIKpc

Mai multe informații despre ediția de anul acesta găsiți în evenimentul Facebook dedicat.

PARTENERI: Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER)

PATRIR (Institutul Român pentru Pace)

Universitatea de Artă şi Design Cluj- Napoca

Mișcarea Sportivă a Studenților Transilvăneni

Consulatul Onorific al Republicii Franceze la Cluj Napoca

SPONSORI: Energom Groupe Gonzales, Pfeiffer Vacuum Romania

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) este o rețea de peste 50 de firme și persoane francofone cu funcții de decizie în întreprinderi, instituții și organisme administrative din Cluj. Obiectivele generale ale CFAC sunt să contribuie la dezvoltarea economică în regiunea Cluj și să faciliteze ocuparea forței de muncă în Transilvania.

În cadrul Campionatului de Bine, ediția a V-a, organizat de Bursa Binelui – singura platformă online de donații fără comision din România – au fost înscrise 140 proiecte sociale, implementate de 101 organizații neguvernamentale. Proiectele participante au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 586.431 lei / 126.000 euro, în urma unui număr de 9.247 donații.

Câștigători Campionatului de Bine, ediția a V-a, 2017-2018, sunt: 
Locul I: Susține hidroterapia peste 450 de copii cu dizabilități din județul Timiș vor beneficia de programul gratuit de hidroterapie. Suma strânsă: 47778,00 lei. Donatori distincți: 1592.

“Un lucru extrem de important pentru care vă mulțumim este faptul că numărul copiilor care beneficiază de acest proiect crește de la an la an. Anul acesta am ajuns la 500, iar numărul nu pare că se oprește aici. Fără dublarea sumei, bugetul nu ar fi reușit să acopere costul bazinului, așa că vă mulțumim din suflet”, a declarat Ioana Vârtosu, reprezentant al Asociației Școala mamei Junior.

Locul II: „Bucuria în Lumea Reală” va îmbunătăți calitatea vieții pentru familiile sărace din jurul Brașovului care se luptă cu frigul, puținul și lipsa. Suma strânsă: 111046,00 lei. Donatori distincți: 662.

“E cel de-al treilea an când primim unul dintre cele 3 locuri și vrem să mulțumim BCR-ului pentru că a făcut aceste povești posibile. Anul acesta este vorba despre peste 800 de familii din jurul Brașovului pe care noi îi sprijinim prin vizite cu pachete de alimente și dulciuri. În numele bătrânilor care abia ne așteaptă să sosim și a familiilor numeroase cu copii, vă mulțumim că ați făcut acest lucru posibil.”, a declarat Sînziana Vatră, reprezentant al Fundației Bucuria Darului.

Locul III: „Seară de poveste” este continuarea unui proiect început de Asociația Taxiul cu Bomboane care ajută sute de copii cu nevoi speciale de la două spitale din București să treacă mai ușor peste perioadele grele de tratament. Suma strânsă: 54140,00 lei. Donatori distincți: 1264.

“Vreau să mulțumesc BCR-ului. Povestea noastră este o poveste de suflet. Povestea noastră a continuat și va continua îmbrăcată de fiecare dată într-un alt costum. Vă mulțumesc tuturor pentru că fiecare dintre dumneavoastră, în ceea ce desfășurați dumneavoastră, sunteți parte din cea mai frumoasă poveste.” a declarat Cristian Roman, reprezentant al Asociației Taxiul cu Bomboane.

În urmă competiției, cele 3 proiecte câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare de 5.000 Euro/proiect. În cadrul celor patru ediții anterioare, donațiile au depășit suma de 275.000 de Euro, iar valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR a fost de încă 60.000 Euro.

Festivitatea de Premiere a fost precedată de atelierul Orientare spre Soluții – “Solution Thinking”, oferit de Bursa Binelui finaliștilor Campionatului de Bine și susținut de Florin Ghinda, fondatorul portalului România Pozitivă. Atelierul a constat în prezentarea de metode și instrumente practice de rezolvare a problemelor inspirate din gândirea și psihologia pozitivă.

Prin Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relație constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donațiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potențial de creștere în România.

***
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.
Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

informatiiPotrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacanţe, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 15.373 locuri de muncă, în data de 10 ianuarie 2018.

Situaţia locurilor de muncă vacanţe, în fiecare judeţ: Bucureşti – 4.183, Prahova – 1.357, Arad – 1.322, Sibiu – 1.005, Cluj – 520, Timiş – 469, Iaşi – 444, Dolj – 380, Ilfov – 377, Constanţa – 337, Neamţ – 305, Vâlcea – 297, Braşov – 282, Harghita – 274, Hunedoara – 274, Brăila – 262, Gorj – 260, Maramureş – 215, Vaslui – 202, Dâmboviţa – 199, Bihor – 196, Olt – 188, Teleorman – 152, Alba - 150, Arges – 137, Bistriţa-Năsăud – 128, Satu Mare – 127, Tulcea – 125, Ialomiţa – 120, Giurgiu – 118, Mureş – 114, Sălaj – 103, Călăraşi – 97, Mehedinţi – 88, Vrancea – 87, Covasna – 62, Botoşani – 62, Suceava – 61, Buzău – 51, Bacău – 42, Caraş-Severin – 39, Galaţi – 32.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (1.046), lucrător comercial (684), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (728), vânzător (553), muncitor necalificat în industria confecţiilor (922), confecţioner-asamblor articole din textile (599), manipulant mărfuri (421), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (414), montator subansamble (495), muncitor necalificat în agricultură (430).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro. Oferta locurilor de muncă se actualizează în timp real şi poate fi vizualizată pe site-ul www.card-profesional.ro.

locuri_de_munca31_81134300_39530700Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 903 locuri de muncă vacanţe, după cum urmează:

Portugalia – 330 de locuri de muncă: 300 culegător de zmeură, 30 culegător de zmeură, mure şi afine;

Spania – 164 locuri de muncă: 150 agricultor, 10 sudor, 3 tehnician, 1 montator structuri (panouri) metalice;

Malta – 155 de locuri de muncă: 150 şofer de autobuz, 5 specialist vânzări televizate;

Germania – 87 locuri de muncă: 28 şofer de camion, 25 salvamar, 10 programator PLC, 4 bucătar, 3 personal servire clienţi, 3 şofer de autobuz, 2 ospătar, 2 personal întâmpinare oaspeţi, 1 commis chef, 1 contabil, 1 electrician în construcţii, 1 inginer construcţii civile, 1 macaragiu, 1 manager front office, 1 menajeră, 1 tehnician service, 1 tehnician sisteme de încălzire, 1 zidar;

Marea Britanie – 55 locuri de muncă: 50 măcelari, tranşatori, fasonatori, împachetatori carne, 5 asistent medical;

Cehia – 30 locuri de muncă: 15 forjor, 15 operator CNC;

Slovenia – 30 locuri de muncă: 30 muncitor asamblare producţie componente auto;

Belgia – 28 locuri de muncă: 4 operator CNC, 3 şofer camion C, 2 electrician iluminat stradal, 2 macaragiu, 2 tehnician reţele de telecomunicaţii, 1 electrician rezidenţial, 1 inginer dezvoltare, 1 inginer de calitate industrial, 1 inginer producţie, 1 inginer materiale, 1 inginer aplicaţie, 1 instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, 1 mecanic autoturisme, 1 proiectant mecanic, 1 operator/ ambalator în industria alimentară, 1 operator turnare metale, 1 programator CNC, 1 tehnician de întreţinere şi instalare, 1 tehnician hvac, 1 tehnician testare;

Finlanda – 11 locuri de muncă: 10 măcelar – tranşator carne de pui, 1 ospătar;

Luxembourg – 10 locuri de muncă: 10 senior tehnician Chrome;

Norvegia – 2 locuri de muncă: 2 frizer;

Lituania – 1 loc de muncă: 1 manager vânzări.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Seminarii-IAN-2018 (4)Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru organizează în data de 16 ianuarie 2018, ora 10, o sesiune de informare privind apelul de proiecte 2.1B – Incubatoare de afaceri, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii. Seminarul se va desfășura în Municipiul Alba Iulia. Detalii privind locația evenimentului vor fi furnizate în cel mai scurt timp.

Seminarii-IAN-2018 (1)Apelul dedicat creării incubatoarelor de afaceri sectoriale și dezvoltării serviciilor prestate în cadrul incubatoarelor de afaceri a fost lansat în data de 4 decembrie 2017. Pot solicita finanțare entităţile care au calitatea de fondator al incubatorului de afaceri, respectiv autoritatea publică a administraţiei publice locale, instituţia sau consorţiul de instituţii de învăţământ superior acreditate, institutele, centrele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comerţ, societățile, societățile cooperative, asociațiile și fundațiile, patronatele, sindicatele. Acestea pot solicita finanțare individual sau în parteneriat.

Seminarii-IAN-2018 (2)În cadrul sesiunii de informare vor fi prezentate condițiile de finanțare aplicabile în cadrul apelului, aspecte generale privind utilizarea aplicației MySMIS și regulile de identitate vizuală valabile pentru POR 2014-2020. De asemenea, vor fi prezentate și modelele de organizare și funcționare a incubatoarelor de afaceri în special pentru domeniul industriilor culturale și creative, dar cu posibilități de duplicare și în alte sectoare.

Înregistrarea la acest eveniment se poate face prin completarea unui formular on-line, disponibil la următorul link: https://goo.gl/forms/fW0CazLqmC5c2kQY2.

Seminarii-IAN-2018 (5)De asemenea, ca urmare a lansării în data de 21 decembrie 2017 a apelului aferent Axei Prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investiții 1.1, Operațiunea C – Investiţii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu ITT, a Programului Operațional Regional 2014-2020, ADR Centru organizează două sesiuni de informare adresate potențialilor solicitanți pentru acest apel. Sesiunile de informare se vor desfășura în Municipiul Tîrgu-Mureș, în data de 23 ianuarie 2018, și în Municipiul Brașov, în data de 25 ianuarie 2018. Detalii privind locația acestor evenimente vor fi furnizate ulterior.

Seminarii-IAN-2018 (7)Solicitanți eligibili în cadrul apelului 1.1.C sunt întreprinderile care se încadrează în categoria IMM-urilor în parteneriat cu una sau mai multe entități de transfer tehnologic acreditate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Persoanele interesate să participe la sesiunile de informare din Tîrgu-Mureș și Brașov pot trimite un e-mail la adresa programe@adrcentru.ro, specificând datele de contact, precum și localitatea, respectiv data pentru care optează.

tomateProgramul de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate derulat în anul 2017 de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a prezentat un mare interes în rândul producătorilor agricoli.

Astfel, în primul ciclu de producţie s-au înscris 4.397 beneficiari, iar în ciclul al doilea un număr de 3.627 beneficiari.

După primul an de implementare (2017), au fost livrate pe piaţă peste 50.000 tone de roşii proaspete de către 8.024 legumicultori, beneficiari ai programului, suma plătită către aceştia în anul 2017 fiind de 23.667.674,62 euro.

Cultivatorii de tomate în spaţii protejate vor beneficia şi în acest an de schema de ajutor de minimis prevăzută pentru acest sector. Valoarea ajutorului este de 3.000 euro/ beneficiar/ an. Schema de minimis pentru acest an este similară anului 2017 şi se va implementa de către Direcţiile pentru Agricultură Judeţene (DAJ).

loveE foarte ușor să îi acceptăm și să îi iubim pe cei care nu au probleme, care sunt amuzanți, plini de viață și de perspective, dar nu ne pasă de cei care au probleme de orice natură sau mai ales de cei care ne pot încurca planurile.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, oamenii au tendinţa naturală de a evita pe cei care nu sunt „perfecți”, indiferent dacă această „perfecțiune” se referă la planul fizic, material sau social.

Laura Maria Cojocaru (2)De multe ori afirmăm că iubim, dar ce iubim cu adevărat? Persoană respectivă sau imaginea noastră despre cum ar trebui să fie acea persoană ca să merite iubirea noastră? Ce anume din noi ne face să hotărâm dacă o persoană merită sau nu să fie iubita de noi? Ce ne determină să facem asta? Ipocrizia sau frica? Frica de a nu ne molipsi cumva de suferința celuilalt, frica de a nu trebui să facem ceva pentru celălalt, mai ales frică de societate și de critică ei, frică de a nu fi „în rândul lumii”, pentru că așa ne-au spus părinții noștri, să nu-i facem de ras … frica de noi înșine într-o relație în care ni se pare că dăm ceva din noi, pentru că aparent e mai simplu doar să luăm, frica de a ne pierde libertatea, frica de a fi noi înșine și de a ne asumă ceea ce simțim și de a fi responsabili unici pentru viață noastră? Toate aceste și probabil chiar mai mult, deoarece am învățat să ne ascumdem în spatele lui „așa trebuie/așa nu” pentru a nu fi nevoie să ne asumăm responsabilități”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Frică este opusul iubirii!

În acelaşi timp, specialistul este de părere că evitarea asumării responsabilității pentru ceea ce suntem, simțim și gândim, duce inevitabil la suferință; iar acest lucru se întâmplă deoarece tot ceea ce dăruim este exact ceea ce primim în schimb, ipocrizie, frică, evitare, judecată – lucruri care nu au cum să ne aducă împlinirea. De aceea este importantă conștientizarea a ceea ce dăruim pentru a primi ceea ce ne dorim.

Frică este opusul iubirii! Noi alegem dacă „iubirea” pe care o dăruim este condiționată de diverse cutume sociale și educaționale, noi alegem „patul lui Procust” după care ne construim fericirea și nu în ultimul rând, noi alegem să fim prizonierii unei gândiri de masă sau să fim liberi”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.

Cum se manifestă iubirea condiţionată?

Laura Maria Cojocaru (1)Cel care iubește condiționat este o persoană care nu se iubește pe sine, care are stimă de sine scăzută, un fel de vampir care se hrănește cu tot ce poate primi de la cei din jurul său: beneficii morale (confort afectiv), sexuale, materiale (bani, obiecte), poziții sociale, etc., o persoană care folosește iubirea ca pe o armă, care de regulă inoculează frica de a fi părăsit și de a fi singur. Dacă nu conștientizăm că iubim condiționat, putem rămâne toată viața dependenți afectiv, emoțional, sexual sau/și material de orice persoană care ne poate satisface aceste nevoi”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Există iubirea necondiţionată?

Iubirea necondiționată este cea mai pură formă de iubire, pentru că transcende orice granițe, nu are nevoie de aprobare sau de adorație, dăruie fără să ceară și fără să aștepte recompense, acceptă ceea ce partenerul/a alege să facă sau să fie. Iubirea necondiționată nu rănește, nu cauzează durere sau suferință, nu minte, nu trișează, nu comandă, nu e confuză sau manipulatoare, nu are bariere și convenții sociale sau personale, nu se teme de nici o judecată, ea pur și simplu există. Da, iubirea necondiţionată există şi în plan real, nu este doar o abstracţiune, iar un prim exemplu este iubirea necondiţionată a mamei pentru copilul său. Această matrice, dacă este bine interiorizată încă din copilărie, poate fi transpusă oricând şi în relaţiile de cuplu şi insuflată partenerului, care altminteri a fost educat să iubească numai condiţionat”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 7 formări profesionale cu abordări diferite – psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială. De peste 8 ani ghidează oamenii atât în ședințe individuale cât și de grup și organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să-și acceseze și utilizeze la potențial maxim resursele interioare.

yogaPURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România care a fost acreditată de Yoga Alliance International din Statele Unite (cel mai cunoscut for internaţional în domeniu) organizează, în perioada 3 Februarie – 5 August 2018, în Bucureşti, cursuri de formare pentru persoanele care vor sa devină instructori yoga acreditaţi internaţional.

Programul de formare se va ţine în sistem modular, iar la final, absolvenţii vor primi o acreditare internaţională prin intermediul căreia îşi vor putea dezvolta programe yoga, care au drept scop ameliorarea problemelor de sănătate, diminuarea stresului şi a stărilor de anxietate etc. Mai mult decât atât, viitorii instructori vor fi învăţaţi cum să aplice zilnic elemente tradiţionale de yoga în societatea modernă şi care sunt modalităţile practice prin care îşi vor atrage cursanţi la propriile clase de yoga. Programul de formare va fi susţinut de trei reputaţi profesori de yoga acreditaţi internaţional, Dana Ţupa, Ioana Mateescu şi Cristian Coandă.

“Cursurile de formare pentru viitorii instructori de yoga acreditaţi la nivel internaţional sunt cu atât mai importante, cu cât Yoga devine, de la an la an, din ce în ce mai populară în rândul locuitorilor din ţările moderne şi, deci, există o cerere crescândă pentru instructori de yoga, inclusiv în România. Mai mult decât anvergura internaţională pe care o are acreditarea, absolvenţii cursului vor deveni instructori de yoga pentru elemente tradiționale și meditație, piaţă care practic a explodat în ultimii 5 ani în Statele Unite şi în ţările europene. Cursurile, se adresează oricui, iar viitorii instructori de yoga vor putea face o adevărată carieră din hobby-ul lor”, declară Dana Ţupa, profesoară de yoga acreditată internaţional şi fondatoarea PURNA Yoga Academy.

Persoanele care vor să devină instructori internaţionali de yoga şi vor sa facă o carieră în domeniu, se pot înscrie la cursurie de formare pe https://www.purna.ro/meditation-ttc/

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook