Comuna Daia Română se transformă în bine pe zi ce trece

Comuna Daia Română se transformă în bine pe zi ce trece

Primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă stadiul investiţilor din localitatea pe care o conduce administrativ. Edilul a precizat că în acest moment condiţiile pe care le au dăienii sunt comparabile sau peste cele pe care le au orăşenii. Visarion Hăprian a precizat că în ultimi ani s-au realizat investiţii care nu s-au realizat în ultimii cinzeci de ani.
„Am reuşit luna trecută să facem trei recepţii mari. Una e reabilitare şi distribuţie apă potabilă la toate gospodăriile din comună în parteneriat cu APA CTTA. Noi comuna am participat cu 50% din totalul achiziţii de materiale. Noi am achiziţionat toate materialele prin care toate gospodăriile, inclusiv o parte din locurile virane, au fost branşate la reţeaua de apă. Tot luna trecută am făcut o recepţie la lucrările de extindere reţea de canalizare. Am avut finalizate prin ordonanţa 7 şi predate operatorului de apă 9 kilometri de reţea de canalizare, am reuşit pe ordonanţa 28 să finalizăm încă opt kilometri, deci total în comuna Daia, care este o comună compactă, populaţie peste 3000 de locuitori la ultimul recensământ, toate gospodăriile sunt racordate la reţeau de apă şi canalizare. În această săptămână am predat amplasamentul cu ordin de începere a lucrărilor la cinci kilometri de asfaltare, modernizare reţea drumuri comunale. Începând de luni vor începe procedurile pentru începerea lucrărilor.
Am mai avut o recepţie în această săptămână pe GAL Ţara Secaşelor, o recepţie pentru o bază sportivă în valoare de 60.000 de euro fără TVA. Avem implementat pe acest GAL încă trei proiecte: modernizare cămin cultural, drumuri agricole” a precizat primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian.
Edilul a precizat că localitatea pe care o conduce este selectată ca şi comună pilot în cadrul proiectului de cadastru general. De asemenea primarul a spus că pe perioada mandatului urmează pe bani europeni să asfalteze toate drumurile comunale şi agricole precum şi reabilitarea şcolii din localitate.

Comentarii

Comentarii

1 Comentariu

  1. Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat

    imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e

    joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti!

    Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem

    detalii dupa ce expediati textul „Info” la adresa de email:afacere.com@gmail.com

Lasa un raspuns