Actualitate

Comuna Daia Română se transformă în bine pe zi ce trece

Primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă stadiul investiţilor din localitatea pe care o conduce administrativ. Edilul a precizat că în acest moment condiţiile pe care le au dăienii sunt comparabile sau peste cele pe care le au orăşenii. Visarion Hăprian a precizat că în ultimi ani s-au realizat investiţii care nu s-au realizat în ultimii cinzeci de ani.
„Am reuşit luna trecută să facem trei recepţii mari. Una e reabilitare şi distribuţie apă potabilă la toate gospodăriile din comună în parteneriat cu APA CTTA. Noi comuna am participat cu 50% din totalul achiziţii de materiale. Noi am achiziţionat toate materialele prin care toate gospodăriile, inclusiv o parte din locurile virane, au fost branşate la reţeaua de apă. Tot luna trecută am făcut o recepţie la lucrările de extindere reţea de canalizare. Am avut finalizate prin ordonanţa 7 şi predate operatorului de apă 9 kilometri de reţea de canalizare, am reuşit pe ordonanţa 28 să finalizăm încă opt kilometri, deci total în comuna Daia, care este o comună compactă, populaţie peste 3000 de locuitori la ultimul recensământ, toate gospodăriile sunt racordate la reţeau de apă şi canalizare. În această săptămână am predat amplasamentul cu ordin de începere a lucrărilor la cinci kilometri de asfaltare, modernizare reţea drumuri comunale. Începând de luni vor începe procedurile pentru începerea lucrărilor.
Am mai avut o recepţie în această săptămână pe GAL Ţara Secaşelor, o recepţie pentru o bază sportivă în valoare de 60.000 de euro fără TVA. Avem implementat pe acest GAL încă trei proiecte: modernizare cămin cultural, drumuri agricole” a precizat primarul comunei Daia Română, Visarion Hăprian.
Edilul a precizat că localitatea pe care o conduce este selectată ca şi comună pilot în cadrul proiectului de cadastru general. De asemenea primarul a spus că pe perioada mandatului urmează pe bani europeni să asfalteze toate drumurile comunale şi agricole precum şi reabilitarea şcolii din localitate.

3 octombrie 2014

About Author

Marius Paul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Comuna Daia Română se transformă în bine pe zi ce trece”

  1. Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat

    imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e

    joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti!

    Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem

    detalii dupa ce expediati textul „Info” la adresa de email:afacere.com@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...