Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, o şcoală a performanţei

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, o şcoală a performanţei

Susţinuţi de cadrele didactice, elevii militari din Alba Iulia au câştigat competiții județene și naționale: Tinerii dezbat, Alba Iulia – cealată capitală, Cultură și Civilizație în România, în participarea la proiectele internaționale și naționale, proiectul bilingv „Orașul meu – oraș european”, proiectul de parteneriat educaţional „Vocaţie şi educaţie”, proiectele Comenius „Mens Sana in Corpore Sano”, „Lets Find the Balance şi „Trois langues, deux cultures une même famille latine”, ne-a anunţat prof. drd. Cosmina-Maria Mircea.

În anul școlar 2013-2014, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” a inițiat Simpozionul didactic județean „Perspective moderne în didactica învățământului preuniversitar – Școala performanței”, adresat tuturor cadrelor didactice din județ și desfășurat în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Alba și Casa Corpului Didactic Alba.

Ajuns la cea de a doua ediție, simpozionul a avut un succes numărul mare de participanți, de volumul impresionant de lucrări care au fost realizate, de receptivitatea cadrelor didactice și militare din colegiu.

Volumul este cotat ISBN şi devine astfel o nouă carte de vizită pentru fiecare cadru didactic și militar din colegiu, dar și o dovadă a deschiderii colegiului militar albaiulian spre creșterea performanțelor școlii românești.

De notat că din anul școlar 2013-2014 datează concursul județean de creație „Sunt suflet din sufletul neamului meu”, inițiat de catedra de limba română a colegiului militar, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al județului Alba și se adresează elevilor de liceu pasionaţi de istorie, folclor, tradiţii şi de satul românesc și legile lui perene. „În acest context al postmodernității, cu valori fragmentate, s-a impus revigorarea românismului prin invitația la o șezătoarea literară la care elevi din colegiul nostru, dar și din școlile județului au participat cu drag, iar creativitatea și originalitatea lucrărilor au fost răsplătite cu premii în cărți și publicarea lor în volumul de creații apărut recent: „Clepsidre în oglindă”, ne spune prof. drd. Cosmina-Maria Mircea.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns