Actualitate, Stiri

Ciugudul a câştigat cele patru proiecte depuse pentru reabilitarea căminelor culturale din comună

foto: panoramio.com
foto: panoramio.com

Comună Ciugud este câştigătoare a nu mai puţin de patru proiecte de finanţare prin „Programul prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale şi dotarea aşezămintelor culturale din mediul rural şi mic urban”, din sesiunea septembrie-octombrie 2013.

“Ca urmare a anunţului publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice, Comună Ciugud a depus patru cereri de finanţare prin „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban, pentru localităţile Limba, Şeuşa, Hăpria şi Teleac.

Programul oferă posibilitatea de a reabilita, moderniza şi dota căminele culturale aflate în stare de degradare şi care nu mai îndeplinesc condiţiile necesare pentru derularea activităţilor specifice.

Având în vedere că, în momentul de faţă, singurul cămin cultural funcţional din comună este cel din satul Drâmbar, administraţia locală îşi propune demararea unui val nou de investiţii care se regăsesc, de asemenea, în Strategia de dezvoltare locală pe termen mediu şi lung a comunei Ciugud.

Căminul cultural nu reprezintă numai denumirea generică de „instituţie”, nu este numai un spaţiu fizic, ci este un loc de reflecţie şi dinamică, un loc care susţine activităţile recreaţionale şi tradiţiile locului.

Din acest motiv, considerăm că trebuie să dispunem de spaţiile şi de confortul necesar pentru ca aceste activităţi să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi să adune laolaltă cât mai mulţi oameni.

Pentru ca toate astea să se împlinească, avem nevoie de fonduri pe care nu le putem obţine numai dacă demonstrăm că suntem pregătiţi să ne asumăm la rândul nostru partea. Şi am demonstrat.”, a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei.

Distribuie Acum

27 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...