hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Cetatea va răsuna astăzi de strigătele războinice ale romanilor şi dacilor - Ziarul Apulum
Actualitate

Cetatea va răsuna astăzi de strigătele războinice ale romanilor şi dacilor

augustAstăzi, 9 august 2013, de la ora 19.00, Garda Romană de la Apulum va continua seria reprezentaţiilor, care au încântat în luna iulie sutele de turişti prezenţi, cu această ocazie, în Cetatea Alba Carolina.

Astfel, pe platoul din faţa Porţii a IV-a, Legiunea a XIII-a Gemina însoţită de voluntarii viitoarei trupe de daci va susţine apreciata prezentare de tehnică militară romană şi dacică.

De remarcat că sute de turiști și albaiulieni participă regulat la eveniment. Spre exemplu, la ultima reprezentație peste 300 de persoane au asistat la spectacolul oferit de reenactorii albaiulieni, care dau viață perioadei romane a orașului Alba Iulia.

Pentru reprezentația de vineri organizatorii promit un nou spectacol, în care, alături de obișnuitele prezentări de tehnică militară romană și dacă, se va pune în scenă asasinarea împăratul Caracalla, dar și o vânzare de sclavi.

De reţinut că Garda Romană a apărut în toamna anului trecut în urma unui proiect câştigat de muzeul albaiulian şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.).

Garda e compusă din voluntari care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina, de a cărui castru se leagă începuturile vieţii urbane la Alba Iulia.

De asemenea, trupa dacilor este parte tot a unui proiect A.F.C.N. care urmează să fie finalizat în toamna acestui an.

Evenimentul este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Județean Alba, Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației Culturale Apulum Reenactment.

Distribuie Acum

9 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...