hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

Cetatea va răsuna astăzi de strigătele războinice ale romanilor şi dacilor - Ziarul Apulum
Actualitate

Cetatea va răsuna astăzi de strigătele războinice ale romanilor şi dacilor

1În fiecare zi de vineri din luna iulie, începând cu ora 19.00, cei prezenţi în Cetatea Alba Carolina vor avea ocazia să se întâlnească cu romanii şi dacii care compun trupa de reconstituire istorică (reenactment) de la Alba Iulia.

Prezenţa lor este pe deplin justificată prin patrimoniul arheologic roman extrem de bogat care se găseşte la Alba Iulia, oraş care se suprapune peste anticul Apulum.

În ceea ce priveşte programul evenimentului, romanii şi dacii vor pleca în paradă, de la ora 19.00, din faţa Muzeului Naţional al Unirii.

Traseul lor va fi: Muzeu, Poarta a III-a şi Poarta a IV-a. De asemenea, pe platoul din faţa Porţii a IV-a trupa va realiza demonstraţii şi prezentări de tehnică militară romană şi dacică.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă evenimentul se va desfășura, tot de la ora 19.00, în Sala Uniri, intrarea fiind liberă.

De reţinut că Garda Romană a apărut la în toamna anului trecut în urma unui proiect câştigat de muzeul albaiulian şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.).

Garda e compusă din voluntari care dau viaţă Legiunii a XIII-a Gemina, de a cărui castru se leagă începuturile vieţii urbane la Alba Iulia.

De asemenea, trupa dacilor este parte tot a unui proiect A.F.C.N. care urmează să fie finalizat în toamna acestui an.

Spectacolul este oferit de Societatea de Transport Public Alba Iulia cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.

Distribuie Acum

12 iulie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...