Actualitate

Cercetașii albaiulieni pleacă spre “Tărâmul Zmeilor”

tfoto_cercetasi1Între 10 și 18 august, cercetașii din Centrul Local “Axente Sever” Alba Iulia, filială a Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR), vor participa la tabăra de vară “Tărâmul Zmeilor”.

În acest an, Campul Centrului Local se va desfăşura în zona Vălișoara-Colțești, unde cei 150 de cercetași participanți vor avea ocazia să ia parte la un program plin de activități, organizate pe baza cadrului simbolic “Tărâmul Zmeilor”, inspirat din trilogia “Stăpânul Inelelor” scrisă de J.R.R. Tolkien.

Primele zile de tabără vor include activități precum construcții de camp – mese, dușuri, toalete, spălătoare de vase și de mâini, adăposturi, 2-3 zile pentru drumeţii (hike-uri) organizate pe ramuri de vârstă și ateliere pe diverse teme.

De asemenea, joi, 15 august, este Ziua Porților Deschise, zi în care cercetașii vor putea fi vizitați de părinți și prieteni, având în program și o activitate de tip olimpiadă, în care patrulele de cercetași se vor întrece la diferite probe.

Ziua de vineri va include realizarea unui proiect social, pentru comunitatea din zonă, iar seara va fi Seara Farfuriilor Deschise, o activitate în care fiecare patrulă gătește un fel de mâncare pentru restul cercetașilor. Cei mai mici dintre cercetași, lupișorii (7-11 ani), vor pleca sâmbătă spre casă, astfel, seara de vineri va include și Fiesta lupișorilor.

Sâmbătă va avea loc un Cross Country Game, un joc strategic, desfășurat pe o jumătate de zi, urmând ca seara să se desfășoare Fiesta campului, marcând ultima seară pe “Tărâmul Zmeilor”.

Distribuie Acum

12 august 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...