Casa si Gradina

Dezvoltarea mediului online si implicit a comertului online a adus o serie destul de numeroasa de avantaje in randul utilizatorilor, dar si in cel al companiilor sau al magazinelor online, Odata cu aceasta dezvoltare a comertului online, pe Internet au aparut numeroase site-uri de anunturi online gratuite care au devenit in scurt tip foarte populare in randul utilizatorilor de internet. Aceste site-uri nu doar ca au devenit populare in randul acestora, insa au devenit adevarate platforme comerciale care dispun astazi de milioane de anunturi si utilizatori din toata tara.

Negociat.ro este de asemenea un site care a intrat destul de recent pe piata online, dar care a reusit in scurt timp sa devina unul dintre cele mai populare site-uri online cu anunturi gratuite online in cadrul caruia utilizatorii pot posta anunturi sau cumpara servicii si produse de la alti utilizatori sau companii. Iata insa cateva aspecte importante pe care nu le stiai despre acest site si care sunt avantajele utilizarii acestuia atunci cand vrei sa comercializezi un serviciu sau un produs.

Unul dintre dintre cele mai importante avantaje ale alegerii acestui site de anunturi este dat de faptul ca nu se percepe niciun fel de taxa pentru publicarea unui anunt, acesta reprezentand totodata un real beneficiu si pentru zona business, zona care in general este nevoita sa investeasca sume exorbitante in tot ceea ce inseamna promovarea unui serviciu sau produs.

Platforma ofera totodata posibilitatea de a posta orice fel de anunturi, fara a avea o restrictie anume. Unul dintre motivele pentru care care acest site a devenit popular intr-un timp atat de scurt se datoreaza anunturilor amuzante prin intermediul carora se promova vanzarea conturilor de Pokemon GO, site-ul devenind principala platforma de vanzare si cumparare a acestor conturi.

Nu in ultimul rand insa, un alt avataj al alegerii acestei platforme se datoreaza faptului ca iti poti promova oricare dintre anunturi in momentul in care depasesti numarul de 50 de distribuiri pe retelele de socializare. Acest lucru inseamna ca vei avea mai multe sanse de a-ti atinge scopul comercial, fara a fi nevoit sa investiti in promovarea unui anunt, lucru pe care in general il regsim la toate celelalte platforme consacrate.

www.negociat.ro este un site de anunturi  gratuite care ofera posibilitatea atat utilizatorilor cat si companiilor de a promova diverse servicii sau produse in mod gratuit.

Anunturi – Negociat.ro

Anunturi - Negociat.ro

Numele lunii februarie conţine latinescul februa, luna închinată de romani zeului Februus. În calendarul vechi roman era socotită ca ultima lună a anului şi dedicată ceremoniilor de purificare. O dată la cinci ani în ceremonialul numit lustratio, se sacrificau animale, în special ţapi ca şi la vechii evrei, ţapul ispăşitor fiind încărcat de păcatele comise de întregul popor.

Februarie, Făurar sau luna lupilor în tradiţia populară la români, era considerată a fi o lună cu geruri şi viscole, în primele două săptămâni îngheaţă tot, iar în următoarele două se dezgheaţă. Denumirea populară Făurar indica începutul pregătirilor pentru muncile agricole şi nu numai – făurar = fierar. Făurar, cel mai mic dintre copiii Moşului , e nesta­tornic şi schimbător ca vremea, râde când Soarele străluceşte pe cer şi plânge când începe a bate vântul. E cea mai scurtă lună a anului, motiv pentru care aromânii îi spun scurtul.

Calendarul agrar ne spune că în această lună se presară gunoi în grădini, se curăţă livezile, se pregătesc altoii şi se fac răsadniţe.
Calendarul pastoral ne spune că în această lună se interzice păşunatul, se presară gunoi de grajd şi se curăţă vegetaţia lemnoasă.

Ziua de 1 februarie este începutul anului nou în Calendarul viticol, consemnează debutul ciclului vegetal al viţei de vie şi prevede la început de făurar diverse acte rituale:

– ospeţe la vie, în capul viei, la care participau sătenii, se pregăteau bucate şi băutură pentru străini. Ofrandele erau date celor ce nu făceau parte din comunitate, tocmai pentru a îmbuna natura şi a rodi viile;
– tratarea corzii de viţă-de-vie, gospodarul o crestează în patru locuri, în formă de cruce, o udă cu vin, pune sare, înfige o bucată de slănină şi una de pâine. Toate acestea pentru ca să aibă viţa de toate ale acestei lumi şi să-şi lase rodul în această lume spre îndestularea oamenilor.
– sfeştania viilor, corzile de vie sunt udate de preot cu aghiazmă mică, făcută pe loc şi împreunată cu aghiazmă mare făcută la Bobotează.

Semne şi previziuni meteorologice în tradiţia populară:
• dacă va cânta bufniţa sau piţigoii, vine curând primăvara;
• îngheţul şi vânturile de miazănoapte prevestesc an mănos;
• dacă este vânt, vara va fi secetoasă;
• dacă tună, vara vor fi furtuni şi grindină.

Vechiul zodiac românesc spune despre cel născut în luna februarie că este minunat la obraz, vorbitor şi binepovăţuitor. Va fi slab la sânge, blând la vorbă, la trup drept, dar una va vorbi şi alta va face. Va fi cuminte, smerit, milostiv, credincios, gânditor la lucruri mari şi norocos. Îi va rămâne mare moştenire de la rudenii. Frumos la trup, cu nişte vine ieşite în faţă, blând, cu mintea înaltă şi bun chivernisitor. Copilul de parte bărbătească va fi iubitor de învăţături, când se gândeşte la ceva se uită melancolic. Se va însura tânăr, după 30 de ani va petrece viată mai bună şi fericită. Copilă de se va naşte sub acest semn, va fi veselă. Trebuie să se ferească de apă, de bărbatul cel dintâi se va lipsi şi va muri de o fiară cu patru picioare. Să se păzească de fiare sălbatice şi de câini turbaţi. În genere, cel născut în această zodie, va fi gânditor, iubitor de învăţătură, care îi va aduce bogăţie.

sursa:http://blog.antrecalba.ro/?p=652

foto: depozit-lemn-scandinav.ro
foto: depozit-lemn-scandinav.ro
foto: depozit-lemn-scandinav.ro

Vreți să montați o ușă de interior, dar nu știți pașii necesari?

Indicat ar fi instalarea ușei după ce ați terminat cu toate lucrările la zidurile și pardoselile din casă. De asemenea, este important să se știe cu exactitate care este dimensiunea golului din zid.

Este obligatoriu ca acesta să fie la un unghi de 90° atât în plan vertical cât și în plan orizontal. Este recomandabil ca ușile de interior să se monteze în încăperi unde sunt minimum 10°C și unde umiditateanu depășeste 65%.

Depozitarea uşilor de interior

Ușile de interior trebuiesc depozitate în spații acoperite și uscate, în ambalajul de fabrică, pentru a nu se zgâria.

De asemenea trebuie avut grijă la locul de depozitare astfel încât aceasta să fie ferită de ger, căldură în exces și apă.

Este recomandat ca depozitarea să se facă pe orizontală sau verticală (înclinație de maxim 20%), pentru a se preveni încovoierea acesteia și să aibe grijă sa nu alunece, pentru a preveni deterioararea ușii.

Curăţarea suprafeţei golului

După demontarea ușii vechi, este necesară curățarea suprafeței golului, astfel înlăturându-se orice impuritate.

După curățare se trece la fixarea ușii cu ajutorul unor pene și a unui boloboc.

Între marginea golului și tocul ușii trebuie să existe o distanță egală.

Recomandabil este ca tocul ușii să fie cu circa 1-1,5 cm deasupra pardoselii. Între părțile verticale ale tocului, pe mijlocul înălțimii și în partea inferioară se montează un distanțier de lemn.

După fixarea tocului se verifică poziția tocului ( verticalitatea, orizontalitatea și alinierea față de perete).

Pentru a proteja tocul ușii se acoperă cu hărtie autoadezivă. Se umezește rostul dintre toc si golul ușii, apoi (după circa 2-3 minute) se aplică spuma poliuretanică, de jos în sus.

Când spuma s-a întărit se poate trece la fixarea mecanică a ușii și la finiarea golului.

Reglarea balamalelor

Înainte de a se monta ușa de interior, trebuiesc reglate foarte bine, balamalele iar apoi se verifică ca între ușă și canturile tocului să existe aceeași distanță pe toată circumferința (este indicată deschiderea și închiderea repetată a ușii).

În cazul în care partea de jos a ușii atinge pardoseala, este indicat să se intercaleze șaibe de oțel sub părțile superioare ale balamalelor.

Astfel cantul ușii va fi ridicat astfel în poziția dorită.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. 

office@dialukconstruct.ro

www.dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro

TEL: +40 742 388 043 (Orange)

sticlaornamentalaProblema condensării pe suprafața ferestrelor cu geamuri termopan apare din cauza decalajului mare de temperatură din exterior față de cea din interior cât și umiditatea ridicată din interiorul casei.

Pe timp de iarnă cînd afară temperatura este de -15-20 de grade, iar în încăperi este de +20 +23 de grade, apare efectul de condensare, umezeala din încăpere se așează pe cele mai reci locuri, adică pe geamuri.

Deci, cauza condensării este umiditatea ridicată.

Cum să scăpăm de condensare:

Mai întâi de toate, e nevoie să instalați ferestre cu geamuri termopan de calitate, care au un sistem de microventilare instalat atât în rama ferestrelor cât și unul ce se datorează feroneriei care permite deschiderea cercevelei la 2-3 mm de la fereastră în așa mod ca aerul din încăpere să circule.

Consultați un expert în domeniul ferestrelor pentru a primi o consultație mai profundă.

Un client informat este un client mulțumit și protejat.

Tel./Fax. 0258.830.205

SC Gamma Axial SRL din Alba Iulia a fost înfiinţată în anul 2004 ca societate cu obiect de activitate – producţia şi comercializarea tâmplăriei din PVC sau Aluminiu cu geam termopan.

Scopul principal al societăţii este menţinerea calităţii produselor pentru satisfacerea cerinţelor tuturor clienţilor noştri.

Societatea Gamma Axial situată pe str. Livezii, nr. 35G Alba Iulia, este certificată după sistemul internaţional al calităţii ISO şi are implementat marcajul CE al produselor.

401535_100352130093310_1725252186_nPardoseala din pvc sau linoleumul cum este cunoscut de toată lumea reprezintă cea mai la îndemână şi ieftină soluţie pentru încăperile locuinţei.

În funcţie de tipul de linoleum ales, costurile pot fi reduse cu până la 70% în comparaţie cu alte tipuri de acoperiri.

Uşor de montat şi întreţinut, cu o durată de viaţă îndelungată linoleumul este opţiunea cea mai populară de acoperire a podelei.

Există două tipuri de linoleum: cu inserţie şi printat.

În cazul linoleumului cu inserţie incorporarea culorilor se face în peliculă de vinil, modelul obţinut fiind parte integrantă din pardoseală. Pe de altă parte, aşa cum îi spune şi numele, pe linoleumul printat modelul este imprimat pe suprafaţa.

Uşor de instalat şi versatil

Linoleumul se poate achiziţiona şi monta sub formă de fâşii sau sub form de dale, iar instalarea se poate face cu uşurinţă de dumneavostra în regim do-it-yourself.

Faşiile sunt late de 2ml, 4ml sau câteodată se găsesc şi sub formă de 1.5 ml.

Modul de instalare depinde de suprafaţa pardoselii, însă în mod obişnuit se foloseşte un adeziv special pentru pardoseala din PVC.

Dalele de linoleum au dimensiunea de 30cm x 30cm, iar grosimea lor permite obţinerea unor suprafeţe uniforme fără a se cunoaşte îmbinările.

Avantajul dalelor PVC este ca atunci când aveţi de înlocuit o suprafaţă deteriorată, ele vă dau posibilitatea de a vă rezuma la o arie bine determinată, fără a schimba întreaga suprafaţă.

Linoleumul se pretează în orice încăpere. Diferitele modele şi culori fac din el o opţiune la îndemână pentru orice stil de amenajare.

Dacă pregătiţi bine suportul, linoleumul se poate monta oriundet: pe ciment, gresie, pardosela de lemn sau linoleum mai vechi.

Rezistenta la trafic şi la umezeală, fac din acest tip de pardoseală o alegere bună pentru orice tip de încăpere, indiferent de amplasarea ei la subsol, parter sau etaj.

Întreţinere uşoară şi durabilitate

Suprafeţele acoperite cu linoleum nu necesită ceruire şi se curăţa uşor.

Maturată regulat şi ştearsă cu mopul, pardoseala de PVC va avea îtotdeaună un aspect nou şi strălucitor. Stropii de orice fel nu sunt o problemă, se şterg uşor cu o cârpă umedă.

Pe lângă avantajul evident, dat de multitudinea de culori şi modele, linoleum-ul are şi avantajul suprfetei rezistente la uzura.

Pardoseala PVC este acoperită cu unul dintre cele trei tipuri de straturi astfel încât să reziste la mizerie, pete şi zgârieturi. Linoleumul vinil neceruit (No-Wax) este recomandat zonelor cu trafic redus, neexpuse la murdărie.

Pentru trafic mediu şi ridicat este recomandat linoleum poliuretanic. Acesta rezista la uzura şi zgârieturile care se pot produce prin alunecarea picioarelor de la scaune şi se întreţine foarte uşor.

Linoleum poliuretanic aglomerat sau dens este linoleumul de cea mai bună calitate.

Face faţa celui mai intens trafic, are rezistenta cea mai ridicată la uzura şi murdărie, iar suprafaţa să rezistă cel mai mult în timp.

Suportul (backing-ul) este elemental final al pardoselii, care îi conferă un plus de rezistenţă la fungi şi umezeală şi oferă elasticitate pardoselii.

De acest suport depinde şi tipul adezivului folosit la montarea linoleumului.

Dacă vrei să ai de unde alege pardoseala potrivită vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republici, nr. 30 A.

foto: exceloconstruct.ro
foto: exceloconstruct.ro
foto: exceloconstruct.ro

Grunduirea suprafeţei de montare.

Înainte de a ne apuca să montăm faianţa sau gresia este bine să grunduim suprafaţa de montare. Acest lucru este necesar pentru că adezivul să se lipească bine şi pe termen lung să nu apară defecţiuni în ceea ce priveşte suprafaţa gresiei.

Stabilirea înălţimii la care va fi montată faianţa

Al doilea pas este să ne gândim până la ce înălţime vom monta faianţa, sau dacă o vom monta de sus până jos.

În cazul în care vom monta faianţa de sus până jos montarea se va începe de jos de la podea şi se va monta un rând complet de faianţa după care se va continua în sus pe perete. Atunci când doriţi să montaţi faianţa până la un anumit nivel al peretului se va începe montarea de la acel nivel spre podea.

Indiferent de cum doriţi să montaţi faianţa (pe întreg peretele sau doar parţial) pentru a nu pierde direcţia este bine să folosiţi un cordon pentru colţuri. De asemenea pentru a nu greşi distanţa dintre plăcile de faianţa este indicat să folosiţi distanţieri pentru gresie sau faianţa.

Aplicarea adezivului pe perete

Următorul pas este să aplicaţi adezivul pe perete şi să îl întindeţi cu un şpaclu dinţat. Este indicat să începeţi cu o porţiune mică mai ales că nu aveţi exeprienta şi pe măsură ce capati încredere puteţi mări suprafaţa. Aşezaţi plăcile de faianţa pe adeziv şi apăsaţi-le pentru a le fixa.

Trebuie să aveţi mare grijă la modul de îmbinare al colturilor interioare şi exterioare. În ceea ce priveşte colţurile exterioare faianţa trebuie să fie mai lată decât adezivul aplicat iar pe peretele opus marginea va fi montată înapoi la lăţimea îmbinării. Acest lucru este important pentru că întotdeauna o suprafaţă bine montată cu faianţa sau gresie se recunoaşte la o primă vedere după modul de îmbinare.

Chituirea rosturilor

După ce aţi terminat de montat întreaga suprafaţă cu faianţa se va începe procesul de chituire a rosturilor.

În prealabil rosturile trebuie bine curăţate de orice urmă de adeziv. Se amestecă materialul praf pentru chituire cu un rotor de la bormaşina şi se întinde materialul în diagonală pe suprafaţa inclusiv în rosturi cu ajutorul unei raclete de cauciuc sau mai simplu cu un burete.

Materialul pentru chituirea rosturilor trebuie bine întins în rosturi astfel încât să nu rămână niciun spaţiu liber. Excesul de material trebuie îndepărtat iar suprafaţa se va curăţa mai întâi cu un burete ud şi apoi cu o cârpă uscată.

În ceea ce priveşte alegerea culorii chitului de rosturi nu trebuie să mergeţi neapărat pe culori că alb sau gri.

Puteţi utiliza şi culori mai intense şi asftel veţi obţine efecte vizuale extrem de interesante. Trebuie doar să vă puneţi imaginaţia la încercare şi să amestecaţi chitul pentru rosturi cu culoare specială pentru chituri.

În magazine găsiţi o varietate foarte mare de nuanţe. Atenţie însă: pentru a vedea care este culoarea pe care o veţi obţine şi pentru a nu greşi alegând o culoare nepotrivită trebuie să faceţi o mostră pe care o veţi lăsa să se usuce.

Tăierea faianţei sau a gresiei

Atunci când trebuie să tăiem faianţa (şi cu siguranţă nu veţi scăpa de această operaţiune) cel mai bine şi cel mai comod este să folosim maşina de tăiat gresie.

Dacă trebuie să faceţi tăieturi pe marginea faianţei cel mai bine ar fi să folosiţi un cleşte. Nu vă faceţi probleme pentru marginile neuniforme pentru că le veţi putea acoperi cu rozete. Pentru tăierea faianţei mai puteţi folosi pânze de bomfaier speciale pentru gresie sau un fierăstrău electric, depinde de ce anume aveţi prin casă.

Pentru a realiza deschideri în faianţa trebuie să desenaţi exact punctul în care trebuie să faceţi gaură. Pentru această operaţiune puteţi folosi un ferăstrău circular sau o freză pentru decupare. Pentru diametre mai mici ca de exemplu cele necesare pentru cabluri puteţi folosi burghie pentru sticlă sau pentru metal.

Cam astea ar fi etapele pe care trebuie să le parcurgeţi pentru a vă monta gresia sau faianţa în bucătărie sau baie.

De obicei preţul manoperei este în funcţie de suprafaţă şi de calitatea gresiei.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. office@dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro TEL: +40 742 388 043 (Orange)

421964_100353193426537_1275462568_nModalitate alternativă de finisare şi decorare, tapetul revine în forţă în topul preferinţelor, prezentând în momentul actual un nou look şi variate îmbunătăţiri funcţionale.

Dacă doriţi personalizarea unei încăperi sau evidenţierea unui detaliu cu ajutorul tapetului, există reguli utile cu care trebuie să vă înarmaţi în eventualitatea achiziţionării.

În acest an, tapetul are, la fel ca şi anul trecut, un important rol decorativ în orice amenajare.

Aplicarea lui chiar pe un singur perete al unei încăperi poate schimba total spaţiul (în cazul în care se aleg modele în culori puternice, în contrast cu restul încăperii, sau cu forme bine delimitate) sau poate aduce o pată de culoare (când se folosesc culori calde, combinaţii de culori pastelate, texturi fine).

Poate fi folosit şi pentru a pune în evidenţă anumite piese de mobilier.

Se foloseşte foarte mult tapetul de vinil, care se aplică foarte bine pe perete, are textură mai groasă şi este super lavabil (grad 4 de spălare şi de trafic – poate rezista şi în spaţii unde este umiditate sau se fumează).

Poate avea foarte multe combinaţii de culori, inserţii sau aplicaţii, care sunt aproape imposibil de realizat pe suport de hârtie.

Se foloseşte, de asemenea, şi tapetul textil, de mătase sau bambus (nu are aceleaşi proprietăţi ca şi cel de vinil – spre exemplu nu este lavabil, este mai puţin rezistent în timp), care are un rol estetic.

În principiu, există două categorii de tapet, cu suprafaţă imprimată şi cu textură în relief ce poate fi vopsită, la care se adaugă o altă împărţire, în tapete lavabile sau non-lavabile.

Tipul standard de tapet nu este lavabil; acesta se poate curăţa cu ajutorul unei cârpe ude, fără să faceţi apel la detergenţi, care pot deteriora serios suprafaţa.

Tapetele ce nu se pot spăla necesită o grijă specială în cursul aplicării, pentru a nu se păta cu adezivi speciali de lipire, caz în care scoaterea petelor va fi dificilă.

Tapetul lavabil este mai rezistent la apă şi la pete, datorită acoperirii cu un strat protector transparent.

Acesta este tolerant la uzul detergenţilor uşori, rămânând însă sensibil la frecare (în cazul mutării mobilei, spre exemplu) şi la detergenţi concentraţi.

Inconvenientul principal al acestui tip de tapet este reprezentat de rezistenţa întâmpinată la dez lipire, tocmai din pricina acoperirii protectoare ce permite impermeabilizarea suprafeţei.

Pentru a reuşi scoaterea, textura trebuie perforată şi zgâriată înainte de dezlipire.

Pentru a alege bine tapetul, trebuie să aveţi în vedere încăperea ce va fi decorată şi să stabiliţi care vreţi să fie rezultatul acoperirii.

Dacă încăperea este mică, preferabile sunt motivele delicate, fine, imprimeurile de mari dimensiuni aglomerând vizual spaţiul.

Aceeaşi regulă este valabilă şi dacă aveţi obstacole de ocolit (dulapuri încastrate, uşi, ferestre etc.), pentru că un imprimeu mare va fi segmentat în mod re petat, ceea ce va întrerupe continuitatea desenului, iar efectul nu va fi tocmai cel scontat.

Pentru camerele mici, tapetul cu reflexe metalice se va dovedi o alegere inspirată, pentru că reflectă lumina, oferind senzaţia unui spaţiu mai larg.

Dacă plafonul este foarte jos, optaţi pentru o acoperire cu linii verticale, pentru că acestea alungesc aparent pereţii.

Pus orizontal, acelaşi tapet în dungi va crea un efect optic de augmentare a unui spaţiu mic.

Nu este recomandată acoperirea cu tapet a mai multor încăperi, în special cu motive şi cromatică diferite, pentru că efectul de ansamblu va fi unul haotic.

Dacă aţi ales îmbrăcarea unui perete în tapet cu motive, fie ele mici sau mari, evitaţi să suplimentaţi desenul cu un tablou.

Dacă totuşi o faceţi, aveţi grijă ca rama acestuia să prezinte o cromatică neutră.

Puteţi evidenţia cu succes cu ajutorul tapetului doar o porţiune privilegiată ce trebuie pusă în evidenţă.

Dacă vrei să ai de unde alege tapetul potrivit vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republici, nr. 30 A.

foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro

Trecând peste alegerea materialului corespunzător termoizolării locuinţei, trebuie să ştim faptul că o foarte mare importanţă îl constituie modul în care este aplicat materialul pe pereţii casei voastre.

Pentru a beneficia de reducerea de 50 % a facturii de energie este necesar un meşter foarte priceput pentru această etapă deoarece nu este indicat să termoizoleze locuinţa oricine.

Iată ce trebuie să ştim atunci când dorim să ne termoizolăm casă:

– Pentru termoizolarea faţadei casei trebuie să folosim doar polistirenul expandat.

Acesta, prin compoziţie, permite pereţilor să respire împiedicând apariţia crăpăturilor şi a ingrasiei în interior.

Materialul în cauză nu trebuie să beneficieze de o densitate mai mică de 15kg/mc.

– Polistirenul expandat trebuie să fie prins în cordon continuu şi tip cărămidă (latura mai lungă să fie paralelă cu solul).

Urmăriţi cu mare atenţie prinderea acestuia de perete cu dibluri.

În cazul în care diblurile sunt prea mici există riscul să nu se prindă foarte bine de perete şi să nu facă faţă unui vânt puternic.

Deşi pare foarte solid acest sistem (adezivul de prindere ajuta foarte mult la rezistenţa lui) în timp, atât datorită intemperiilor cât şi unor dibluri necorespunzătoare, sistemul de poate desprinde în întregime de pe faţada casei.

– Indicat este să fiţi la faţa locului atunci când are loc procesul de termoizolaţie şi să vă asiguraţi că meseriaşul aplica suficient adeziv pe plăcile de polistiren expandat (minim 12 kg/mp).

În plus, după aplicarea materialului pe perete, urmează prinderea plasei de armare iar aceasta trebuie suprapusă (peste stratul următor) cel puţin 10 cm.

– Un alt aspect la care trebuie să fim foarte atenţi este acela că, rezultatul final, să nu prezinte denivelări sau imperfecţiuni.

Ştiu, meşterii vor spune că totul se retuşează din stratul final de material.

Însă problema nu este aspectul estetic, problema este aceea că fiecare imperfecţiune are drept cauză fie o cantitate mai mare, fie o cantitate mai mică de material.

Acest lucru conduce la „goluri” iar sistemul devine sensibil la intemperii, fiind predispus la infiltrări de apă care conduc, în timp, la degradarea termoizolării.

– Soclul locuinţei dumneavoastră trebuie să fie puţin retras de restul faţadei.

În cazul în care nu se prezintă astfel, întreaga apă, rezultată din intemperii, se scurge pe acesta şi cauzează distrugeri serioase în decursul a câţiva ani.

– Deşi placarea pereţilor unei locuinţe cu polistiren expandat este o etapă foarte costisitoare nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că un perete izolat corespunzător este mult mai eficient decât unul neizolat însă cu o grosime de 35 de cm.

Şi, pentru a beneficia de un confort garantat, nu rămâne decât să alăturaţi casei şi o tâmplărie termoizolantă, aleasa în armonie cu stilul arhitectural dorit – din aluminiu, PVC sau lemn.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. office@dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro TEL: +40 742 388 043 (Orange)

Fii la curent cu cele mai noi anunturi negociate.

Urmărește negociat.ro pe Facebook