Bogdan Păunescu: Tinerii liberali nu vor diferenţiere la plata RCA-ului!

Bogdan Păunescu: Tinerii liberali nu vor diferenţiere la plata RCA-ului!

Copreşedintele TNL Alba Iulia, Bogdan Păunescu a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că TNL Alba Iulia va demara o acţiune împotriva măriri abuzive a RCA-ului pentru tinerii şoferi proprietari de maşini de până în 30 de ani.

Liderul liberalilor din Alba Iulia a spus că se va iniţia o petiţie stradală şi on-line împotriva deciziei ca tinerii să plătească un RCA mai mare la maşină doar pentru că nu au 30 de ani.

Acesta a spus că datele statistice care arată că 27% dintre accidentele grave sunt produse de tinerii şoferi nu este un motiv ca aceştia să plătească şi de cinci ori mai mult pe RCA decât cei de peste 30 de ani.

Bogdan Păunescu a precizat că asigurările RCA din România sunt mult mai scumpe comparativ cu cele din Germania sau Marea Britanie raportate la salariul minim pe economie. Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature în România, faţă de nemţi de 3 ori mai mult, iar faţă de britanici aproape de 2 ori mai mult.

Iniţiativa tinerilor liberali este şi pe placul senatorului Alexandru Pereş şi a deputatului Dan Simedru. Primul a spus că în România este greu să trăieşti dacă eşti tânăr iar cel de al doilea a precizat că a făcut două interpelări, pe această temă, ministrului de interne şi preşedintelui ASF.

Comentarii

Comentarii

2 Comentarii

  1. E mult mai simplu ne trecem toti masinile pe numele parintilor si ne sufla de praf…

Lasa un raspuns