Avansări în grad la ISU Alba de Ziua Protecţiei Civile

Avansări în grad la ISU Alba de Ziua Protecţiei Civile

Ziua Protecţiei Civile a fost sărbătorită în avans (vineri, 27 februarie 2015) la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al judeţului Alba. În acest moment ISU Alba numără aproape 400 de angajaţi.

Col. Dorel Sofica a adresat un scurt mesaj către angajaţii Inspectoratului, iar col. Cornel Oprişa a citit mesajul ministrului Gabriel Oprea şi mesajul dr. Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, întemeietorul SMURD.

Din partea IGSU Bucureşti a participat col. Cristinel Dănăilă.

Prin Ordin al Ministrului al Ministerului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, 2 ofițeri:

Maiorul Horia Burz a fost ridicat în gradul de locotenent colonel; locotenenttul Cristian Cîmpean a fost ridicat la gradul de căpitan.

De asemenea, prin Ordin al Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, 3 subofițeri: plt.maj. Ştefan Szabo a fost ridicat în gradul de plutonier adjutant, plt. Ovidiu Mureșan a fost ridicat în gradul de plutonier major; plt. Simion Haţegan a fost ridicat în gradul de plutonier major.

* Protecţia Civilă a fost înfiinţată la 28 februarie 1933 de către Regele Carol II (ziua în care ordinul privind înfiinţarea instituţiei a apărut în Monitorul Oficial). Ulterior a fost inclusă în Ministerul Apărării Naţionale.

Comentarii

Comentarii

Fara Comentarii

Lasa un raspuns